Ruokatuotannon prosessit (9 op)
Toteutuksen tunnus: FPR3RR008-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 14.06.2021 - 22.10.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 25.10.2021 - 17.12.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 9 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 25
- Koulutus
- RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
- Opettajat
- Heikki Ursin
- Mirjami Willman
- Jari Karjalainen
- Sakari Ketolainen
- Ryhmät
-
RR20SERR20SE Ruokatuotannon johtamisen ko, 2020 aloittaneet
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- FPR3RR008
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Toteutussuunnitelma
Keskiviikko 27.10.
klo 9.00-15.00 L301 Jari
Opintojakson esittely, opintojaksotehtävien esittely, ruokatuotantoprosessit, vakiointi
Ruokalistasuunnittelu
Torstai 28.10.
klo 8.00-13.45 L301 Mirjami
Laatu
Keskiviikko 3.11.
klo 9.00-15.00 L301 Sakari
Jamix-tuotannonohjaus, Menu engineering,
Torstai 4.11.
Klo 8.00-10.45 L301 Heikki
Ravintolan myyntiprosessi
Keskiviikko 10.11.
Klo 9.00-15.00 L301 Jari
Keittiösuunnittelu ja laitteet, R-Menu tehtävän läpikäynti
Torstai 11.11.
Klo 8.00-10.45 L301 Heikki
Tes 1 ja työvuorolistasuunnittelu
Keskiviikko 17.11
Klo 9.00-15.00 L301 Jari
Banketti, Metos SCC-teoria, Banketin suunnittelu ryhmissä
Torstai 18.11.
Klo 8.00-10.45 L301 Heikki
Tes 2 ja työvuorolistasuunnittelu
Keskiviikko 24.11.
Klo 9.00-15.00 Opetuskeittiö Nuijamies ja L301 Jari
Banketti käytännön harjoitus, Tuotteet ja valmiusaste
Torstai 25.11.
Klo 8.00-10.45 Mirjami
Laatu
Keskiviikko 1.12.
Klo 9.00-15.00 L301 Jari
Ostot, logistiikka, ABC-analyysi, työturvallisuus
Torstai 2.12.
Klo 8.00-10.45 Heikki
Tes 3, työvuorolistan laadinta
Keskiviikko 8.12.
Klo 9.00-15.00 Nuijamies/Caffeli Jari
Caffeli-toteutus
Torstai 9.12.
Klo 8.00-10.45 Mirjami
Laatu 3
Keskiviikko 15.12
Klo 9.00-15.00 L301 Jari
Opintojaksotehtävien esitykset, Tentti
Torstai 16.12.
Klo 8.00-10.45 Mirjami, Heikki
Ruokatuotannon prosessit ja laatutentti, työvuorolistatehtävän palautteet
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät/projekti päivätoteutuksena
b. Tentti ja oppimistehtävä
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä
Työelämäyhteydet
Opintojaksolla tehdään tuntitehtävä yrityksen toimeksiantona
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti laadusta ja ruokatuotannon prosesseista 16.12.2021
Uusintamahdollisuus yleisenä tenttipäivänä kevät 2022
Oppimistehtävät
Laatu (yksilö) 15 %
Työvuorolista (yksilö) 15 %
Prosessit tentti 1 (yksilö) 30 %
Opintojaksotehtävä (ryhmä) 40 %
Tuntitehtävä 1 (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty
Tuntitehtävä 2 (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty
Tuntitehtävä 3 (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty
Caffelitoteutus (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty
Bankettitehtävä (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty
Kaikki arvioitavat osa-alueet pitää suorittaa hyväksytysti
Arviointitavat
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija tunnistaa alan TES:n pääperiaatteet, hallitsee tuotanto- ja palveluprosessien periaatteet ammattikeittiössä, osaa arvioida keittiön toimintaa Oiva-järjestelmän mukaisesti ja osaa nimetä alalle merkittäviä kansallisia laatujärjestelmiä. Opiskelija tuntee opintojakson sisältöihin liittyvän teorian käytännön näkökulmasta ja osoittaa sen.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa hyödyntää tuotanto- ja palveluprosesseja ruokatuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa, laatia omavalvontasuunnitelman HACCP:n mukaisesti ja suunnitella TES:n mukaisen työvuorolistan.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa soveltaa tuotanto- ja palveluprosesseja kannattavan ruokatuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa, kehittää keittiön toimintaa ja ruokatuotteita vastuullisesti ja hyödyntää osto- ja logistiikkatoimintoja työskentelyssään.