Ruokatuotannon prosessit (9 op)

Toteutuksen tunnus: FPR3RR008-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
14.06.2021 - 22.10.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.10.2021 - 17.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
9 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 25
Koulutus
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
Opettajat
Heikki Ursin
Mirjami Willman
Jari Karjalainen
Sakari Ketolainen
Ryhmät
RR20SE
RR20SE Ruokatuotannon johtamisen ko, 2020 aloittaneet
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
FPR3RR008

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Toteutussuunnitelma
Keskiviikko 27.10.

klo 9.00-15.00 L301 Jari

Opintojakson esittely, opintojaksotehtävien esittely, ruokatuotantoprosessit, vakiointi

Ruokalistasuunnittelu



Torstai 28.10.

klo 8.00-13.45 L301 Mirjami

Laatu



Keskiviikko 3.11.

klo 9.00-15.00 L301 Sakari

Jamix-tuotannonohjaus, Menu engineering,


Torstai 4.11.
Klo 8.00-10.45 L301 Heikki
Ravintolan myyntiprosessi


Keskiviikko 10.11.

Klo 9.00-15.00 L301 Jari

Keittiösuunnittelu ja laitteet, R-Menu tehtävän läpikäynti



Torstai 11.11.

Klo 8.00-10.45 L301 Heikki

Tes 1 ja työvuorolistasuunnittelu



Keskiviikko 17.11

Klo 9.00-15.00 L301 Jari

Banketti, Metos SCC-teoria, Banketin suunnittelu ryhmissä



Torstai 18.11.

Klo 8.00-10.45 L301 Heikki

Tes 2 ja työvuorolistasuunnittelu



Keskiviikko 24.11.

Klo 9.00-15.00 Opetuskeittiö Nuijamies ja L301 Jari

Banketti käytännön harjoitus, Tuotteet ja valmiusaste



Torstai 25.11.

Klo 8.00-10.45 Mirjami

Laatu



Keskiviikko 1.12.

Klo 9.00-15.00 L301 Jari

Ostot, logistiikka, ABC-analyysi, työturvallisuus



Torstai 2.12.

Klo 8.00-10.45 Heikki

Tes 3, työvuorolistan laadinta



Keskiviikko 8.12.

Klo 9.00-15.00 Nuijamies/Caffeli Jari

Caffeli-toteutus



Torstai 9.12.

Klo 8.00-10.45 Mirjami

Laatu 3



Keskiviikko 15.12

Klo 9.00-15.00 L301 Jari

Opintojaksotehtävien esitykset, Tentti



Torstai 16.12.

Klo 8.00-10.45 Mirjami, Heikki

Ruokatuotannon prosessit ja laatutentti, työvuorolistatehtävän palautteet

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät/projekti päivätoteutuksena
b. Tentti ja oppimistehtävä
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä

Työelämäyhteydet

Opintojaksolla tehdään tuntitehtävä yrityksen toimeksiantona

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti laadusta ja ruokatuotannon prosesseista 16.12.2021
Uusintamahdollisuus yleisenä tenttipäivänä kevät 2022

Oppimistehtävät

Laatu (yksilö) 15 %

Työvuorolista (yksilö) 15 %

Prosessit tentti 1 (yksilö) 30 %

Opintojaksotehtävä (ryhmä) 40 %

Tuntitehtävä 1 (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty

Tuntitehtävä 2 (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty

Tuntitehtävä 3 (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty

Caffelitoteutus (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty

Bankettitehtävä (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty

Kaikki arvioitavat osa-alueet pitää suorittaa hyväksytysti

Arviointitavat

Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija tunnistaa alan TES:n pääperiaatteet, hallitsee tuotanto- ja palveluprosessien periaatteet ammattikeittiössä, osaa arvioida keittiön toimintaa Oiva-järjestelmän mukaisesti ja osaa nimetä alalle merkittäviä kansallisia laatujärjestelmiä. Opiskelija tuntee opintojakson sisältöihin liittyvän teorian käytännön näkökulmasta ja osoittaa sen.

Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa hyödyntää tuotanto- ja palveluprosesseja ruokatuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa, laatia omavalvontasuunnitelman HACCP:n mukaisesti ja suunnitella TES:n mukaisen työvuorolistan.

Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa soveltaa tuotanto- ja palveluprosesseja kannattavan ruokatuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa, kehittää keittiön toimintaa ja ruokatuotteita vastuullisesti ja hyödyntää osto- ja logistiikkatoimintoja työskentelyssään.

Siirry alkuun