Tuotekehitys ja aistinvarainen arviointi (9 op)

Toteutuksen tunnus: FPR3RR007-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2020 - 24.01.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
20.01.2020 - 22.05.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
9 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 20
Koulutus
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
Opettajat
Eeva Pajakkala
Sakari Ketolainen
Opintojakso
FPR3RR007

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

vko 4 tiistai 21.1. klo 11.00- 13.45 G318 Teoria ja innovointimenetelmät (molemmat toteutukset)

perjantai 24.1. klo 11.00- 13.45 L401 Teoria ja toimeksiannot, ryhmäytyminen (molemmat toteutukset)

vko 5 tiistai 28.1. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)

perjantai 31.1. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)

vko 6 tiistai 4.2. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)

perjantai 7.2. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)

vko 7 tiistai 11.2. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen

perjantai 14.2. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)

vko 8 HIIHTOLOMA

vko 9 tiistai 25.2. klo 11.00- 13.45 G308 / Resto2020 promotapahtumaan valmistauminen

keskiviikko 26.2. Resto2020 Promo tapahtumaan osallistuville ryhmille, aikataulu tarkentuu lähempänä, alustavasti klo 8.00- 15.00 välillä

perjantai 28.2. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)

vko 10 tiistai 3.3. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen

perjantai 6.3. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen, mahdolliset Resto2020 misat (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)

vko 11 maanantai 9.3. - torstai 12.3.2020 välillä Resto2020 tapahtuman ruokatuotanto, läsnäolot vaihtelevat roolin mukaan, tarkennetaan asap

vko 12 tiistai 17.3. klo 11.00- 13.45 G308 Tuotekehitystentti, Tuotekehitysraportin viimeistely

perjantai 20.3. klo 11.00- 13.45 G308 Tuotekehitysraporttien esitykset ja palautekeskustelut.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4. Periodi 30.3.- 22.5.2020

Aistinvaraisen arvioinnin tunnit tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 11.00-13.45 G308, Aistinvaraisenarvioinnin harjoitustyöt ja arviointiraatina toimiminen tapahtuu opetuskeittiössä ja Paulig- luokassa myöhemin ilmoitettavana ajankohta.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät TAI

b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen TAI

c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi

Oppimateriaalit

Cagan, J. & Vogel, C.M. 2003. Kehitä kärkituote ideasta innovaatioksi. 1. suomennettu painos. Helsinki: Talentum Media Oy.
Hietikko, E. 2015. Tuotekehitystoiminta. 3. painos. Books on Demand
Lampikoski, K. & Lampikoski, T. 2004. Kehitä ideasi innovaatioksi. Helsinki: WSOY.
Parantainen, J. 2008. Tuotteistaminen. Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. 3. painos. Helsinki: Talentum.
Parantainen, J.2013. Tuotepäällikön pelastuspakkaus. Helsinki. Talentum.
Suominen, H. 2011. Uuden tuoteryhmän markkinakartoitus, Case: Tehdasvalo Oy. Saimaan ammattikorkeakoulu, Lappeenranta
Tuononen, V., Hirvonen, U. 2007 Ideasta elintarvikkeeksi - työkirja. Sisä-Savon seutuyhtymä
Tuorila, H., Parkkinen, K, Tolonen K. 2008 Aistit ammattikäyttöön. Wsoy oppimateriaalit, Helsinki.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät.
Itsenäisesti tehtävät tuotekehitystehtävät sekä ohjaava palaute.

Työelämäyhteydet

Opintojaksolla tehdään projektityö yrityksen toimeksiannosta

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tuotekehitystentti tiistai 17.3.2020
Aistinvarainen arviointitentti tiistai 12.5.2020

Uusintamahdollisuus yleisenä tenttipäivänä

Kansainvälisyys

Tuotekehitystä tarkastellaan myös kansainvälisten yritysten näkökulmasta, ja osa kurssin materiaalista on kansainvälisiä julkaisuja.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen, jossa opintojakson tavoitteet saavutetaan.

Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)

Oppimistehtävät

Tuotekehitystehtävä - pari tai pienryhmätehtävä
Osallituminen Resto2020 ruokatuotteen valmistamiseen
Aisitinvaraisen arvioinninharjoitustyö - yksilö- tai paritehtävä
Aistivaraisen arvioinnin raatilaisena toimiminen - yksilötyö

Arviointitavat

Teoriaosuuden tentti (yksilö) sekä ryhmätyönä tehtävä tuotekehitys-case, joka raportoidaan kirjallisesti

Siirry alkuun