Tuotekehitys ja aistinvarainen arviointi (9 op)
Toteutuksen tunnus: FPR3RR007-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2020 - 24.01.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 20.01.2020 - 22.05.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 9 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 20
- Koulutus
- RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
- Opettajat
- Eeva Pajakkala
- Sakari Ketolainen
- Opintojakso
- FPR3RR007
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
vko 4 tiistai 21.1. klo 11.00- 13.45 G318 Teoria ja innovointimenetelmät (molemmat toteutukset)
perjantai 24.1. klo 11.00- 13.45 L401 Teoria ja toimeksiannot, ryhmäytyminen (molemmat toteutukset)
vko 5 tiistai 28.1. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)
perjantai 31.1. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)
vko 6 tiistai 4.2. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)
perjantai 7.2. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)
vko 7 tiistai 11.2. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen
perjantai 14.2. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)
vko 8 HIIHTOLOMA
vko 9 tiistai 25.2. klo 11.00- 13.45 G308 / Resto2020 promotapahtumaan valmistauminen
keskiviikko 26.2. Resto2020 Promo tapahtumaan osallistuville ryhmille, aikataulu tarkentuu lähempänä, alustavasti klo 8.00- 15.00 välillä
perjantai 28.2. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)
vko 10 tiistai 3.3. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen
perjantai 6.3. klo 11.00- 13.45 G308 Toimeksiannon tekeminen, mahdolliset Resto2020 misat (opetuskeittiö käytössä 8.00- 13.45)
vko 11 maanantai 9.3. - torstai 12.3.2020 välillä Resto2020 tapahtuman ruokatuotanto, läsnäolot vaihtelevat roolin mukaan, tarkennetaan asap
vko 12 tiistai 17.3. klo 11.00- 13.45 G308 Tuotekehitystentti, Tuotekehitysraportin viimeistely
perjantai 20.3. klo 11.00- 13.45 G308 Tuotekehitysraporttien esitykset ja palautekeskustelut.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4. Periodi 30.3.- 22.5.2020
Aistinvaraisen arvioinnin tunnit tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 11.00-13.45 G308, Aistinvaraisenarvioinnin harjoitustyöt ja arviointiraatina toimiminen tapahtuu opetuskeittiössä ja Paulig- luokassa myöhemin ilmoitettavana ajankohta.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät TAI
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen TAI
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi
Oppimateriaalit
Cagan, J. & Vogel, C.M. 2003. Kehitä kärkituote ideasta innovaatioksi. 1. suomennettu painos. Helsinki: Talentum Media Oy.
Hietikko, E. 2015. Tuotekehitystoiminta. 3. painos. Books on Demand
Lampikoski, K. & Lampikoski, T. 2004. Kehitä ideasi innovaatioksi. Helsinki: WSOY.
Parantainen, J. 2008. Tuotteistaminen. Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. 3. painos. Helsinki: Talentum.
Parantainen, J.2013. Tuotepäällikön pelastuspakkaus. Helsinki. Talentum.
Suominen, H. 2011. Uuden tuoteryhmän markkinakartoitus, Case: Tehdasvalo Oy. Saimaan ammattikorkeakoulu, Lappeenranta
Tuononen, V., Hirvonen, U. 2007 Ideasta elintarvikkeeksi - työkirja. Sisä-Savon seutuyhtymä
Tuorila, H., Parkkinen, K, Tolonen K. 2008 Aistit ammattikäyttöön. Wsoy oppimateriaalit, Helsinki.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät.
Itsenäisesti tehtävät tuotekehitystehtävät sekä ohjaava palaute.
Työelämäyhteydet
Opintojaksolla tehdään projektityö yrityksen toimeksiannosta
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tuotekehitystentti tiistai 17.3.2020
Aistinvarainen arviointitentti tiistai 12.5.2020
Uusintamahdollisuus yleisenä tenttipäivänä
Kansainvälisyys
Tuotekehitystä tarkastellaan myös kansainvälisten yritysten näkökulmasta, ja osa kurssin materiaalista on kansainvälisiä julkaisuja.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen, jossa opintojakson tavoitteet saavutetaan.
Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Oppimistehtävät
Tuotekehitystehtävä - pari tai pienryhmätehtävä
Osallituminen Resto2020 ruokatuotteen valmistamiseen
Aisitinvaraisen arvioinninharjoitustyö - yksilö- tai paritehtävä
Aistivaraisen arvioinnin raatilaisena toimiminen - yksilötyö
Arviointitavat
Teoriaosuuden tentti (yksilö) sekä ryhmätyönä tehtävä tuotekehitys-case, joka raportoidaan kirjallisesti