Yrittäjyyden projektit (5 op)
Toteutuksen tunnus: ENT004AS2A-3010
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.06.2025 - 17.10.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 20.10.2025 - 15.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Pasilan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 10 - 20
- Koulutus
- TRALI Tradenomi liiketalous
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
4 Online opetuskertaa maallis/huhtikuussa 2024 (Tiistaisin klo 17 – 19) & viikko Lissabonissa 6 – 10 toukokuuta 2024
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Opintojaksolle voi ilmoittautua joustavasti (NonStop). Contact/Virtual/Online/Blended
Opintojakso perustuu itsenäiseen tai ryhmämuotoiseen projektityöskentelyyn sekä opinnollistamiseen, joihin voidaan yhdistää näyttöjä sekä coachausta.
Intro
Tällä opintojaksolla sinulle räätälöidään henkilökohtainen sisältö ja laajuus, jolla varmistetaan, että jokainen tunti työtä vie sinua lähemmäksi unelmaasi sekä valmistumistasi, samalla verkostojasi kasvattaen. Räätälöidyssä opintokokonaisuudessa yhdistellään joustavasti eri toteutustapoja ja sisältöjä. Osatoteutuksiin voidaan hyödyntää sekä näyttöjä että opinnollistamista. Tarvittaessa tuemme matkaa henkilökohtaisella coachauksella.
Oppimateriaalit
Barringer R. Bruce, 2021. Preparing effective business plans. An entrepreneurial approach. Pearson.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Osaamistavoitteet
ICE Lab! ICE tulee sanoista innovation, creativity and entrepreneurship, nämä ovat opintojakson kantavat teemat Lissabonissa Portugalissa intensiiviviikon aikana. Viikon aikana opiskelijat saavat kansainvälisen liiketoiminnallisen kokemuksen työskennellessään monikulttuurisissa tiimeissä. Intensiivikurssi pitää sisällään projekteja, luentoja ja yritysvierailuja.
Opintojakson tavoitteena on oppia ymmärtämään yrittäjyyden ja pk-yritysten merkitys yhteiskunnalle ja oppia samalla yrittäjyydessä tarvittavia taitoja kansainvälisessä ympäristössä. Opiskelijat oppivat tunnistamaan liiketoiminnallisia mahdollisuuksia ja kehittämään liikeideoita.
Sisältö
• Liikeideoiden analysointi
• Liikeideoiden tunnistaminen ja kehittäminen vastuullisesti
• Liikeideoiden rahoitus
Valintakriteerit opintojaksolle
• Menestyminen opinnoissa (opintopistekertymä, arvosanojen keskiarvo, eteneminen tavoiteaikaisesti)
• Menestyminen haastattelussa
• Kiinnostuneisuus aihepiiriä kohtaan
Arviointitavat
Arviointikriteeri - arvosana 1:
Tunnet keskeiset käsitteet, mutta sinun on vielä kehitettävä aiheen yleistä ymmärrystä sekä kokonaiskuvaa.
Pystyt suorittamaan annetut tehtävät avustettuna. Sinun on vielä kehitettävä tiedon soveltamista.
Sinulla on perustiedot sekä -taidot aiheeseen liittyen, mutta tarvitset niiden käyttöön vielä apua.
Arviointikriteeri - arvosana 3:
Tunnet keskeiset käsitteet hyvin ja pystyt selittämään, miten teoriat sekä mallit toimivat ja kuinka työkaluja käytetään. Sinulla on hyvä yleiskuva aiheesta.
Suoritat annetut tehtävät itsenäisesti. Sovellat tietoa käytännön toimintaan liittyvissä tilanteissa. Pystyt tarkastelemaan kriittisesti omia käytäntöjäsi sekä etsit aktiivisesti tapoja parantaa omaa työskentelyäsi.
Olet kiinnostunut omasta ammatillisesta kehityksestäsi. Kykenet käyttämään taitojasi ja sinulla on hyvät perustiedot aiheesta. Sinulla on haasteita siirtää tietojasi sekä taitojasi muiden käyttöön, mutta itsenäiseen työskentelyyn kykenet hyvin.
Arviointikriteeri - arvosana 5:
Sinulla on vahva ymmärrys keskeisimmistä konsepteista sekä niihin liittyvistä käsitteistä. Pystyt arvioimaan kriittisesti teorioita, malleja sekä työkaluja. Osoitat olennaisen tiedon aiheesta.
Sovellat tietämystäsi vaativissa tilanteissa. Pystyt priorisoimaan sekä valitsemaan kriittisesti työkalut ja menetelmät aiheeseen liittyvien monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseksi.
Sinulla on asenne sekä pyrkimys jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Kykenet esiintymään aiheen asiantuntijana sekä pystyt aktiivisesti siirtämään osaamistasi sekä auttamaan muita kehittymään. Sinulla on selkeät sekä yksityiskohtaiset tiedot aiheesta ja aiheeseen liittyvät taidot ovat luontainen osa työskentelyäsi.