Yrittäjyys ja liiketoiminta (5 op)

Toteutuksen tunnus: ENT001HH1A-3107

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2024 - 12.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
15.01.2024 - 17.05.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 50
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Maija Niemelä
Ryhmät
RRB3HA1
Ruokatuotanto, WS monimuoto, 3. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
CONTACT
Lähitoteutus
BLENDED
Monimuotototeutus
REB3HA1
Restonomi, monimuoto, 3. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
Opintojakso
ENT001HH1A

Arviointiasteikko

H-5

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
ONLINE / ONLINE BLENDED
VIRTUAL / VIRTUAL INSTRUCTED / VIRTUAL NONSTOP
DEMO
WORKSTUDY
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

OPINTOJAKSON NÄYTTÖ

Mikäli osaat jo tämän opintojakson sisällöt sekä osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi.

Näyttö tapahtuu Moodlessa, omalla toteutuksellaan, johon ilmoittaudut Pepissä. (Tunnistat oikean toteutuksen DEMO-toteutusmuodosta.) Ilmoittauduttuasi toteutukselle Pepissä, opettaja hyväksyy ilmoittautumisesi ja sinulle aukeaa toteutuksen Moodle-työtila.

Näyttötehtävät tulee tehdä ennen toteutuksen päättymistä. Et voi samanaikaisesti osallistua opintojakson muille toteutuksille.

Näytön sisältö:
1. Moodle-tentti, yrittäjyyden sekä liiketoiminnan keskeisistä tiedoista ja käsitteistä. (20 kysymystä, aikarajoitteisesti.) Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tentin painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 30 %.

2. Raportti/Esitys. Oman yrittäjyysosaamisen sekä -verkostojen kuvaus ja analyysi sekä valitsemasi yrityksen ja sen liiketoiminnan esittely sekä analyysi. Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tehtävän painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 70%.

Intro

Tällä opintojaksolla tutustut yrittäjyyteen; sen mahdollisuuksiin ja yrittäjäksi ryhtymiseen. Pohdit omaa yrittäjyyttäsi. Tutustut myös liiketoimintaan; toimintaympäristöön, strategiaan ja vastuullisuuteen. Opit laatimaan liiketoimintamallin ja käyttämään liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä olemassa olevasta yrityksestä.

Oppimateriaalit

Harmaala, Minna-Maari & Jallinoja, Niina 2012. Yritysvastuu ja menestyvä liiketoiminta.

Järvinen, Mikko & Kari, Matti 2017. Yritä, erehdy, onnistu. Helppo opas yrittäjyyteen. (kirjassa käydään läpi liiketoimintamallia (BMC) aloittavan yrittäjän näkökulmasta.

Osterwalder, Alexander & Pigneur, Yves 2010. Business Model Generation. (kirjasta löytyy ainakin ekat 60 sivua verkosta etsimällä ja mahdollisesti myös koko kirja)

Viitala, Riitta & Jylhä, Eila 2013. Liiketoimintaosaaminen, Menestyvän liiketoiminnan perusta. (pitäisi löytyä paperiversion lisäksi myös verkkokirjana riitttävästi kirjastosta)

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tällä opintojaksolla perehdyt yrittäjyyteen ja yrittäjyysosaamiseen. Yrittäjä ei tietenkään pärjää ilman liiketoimintaosaamista. Siksi perehdymme siihenkin. Opintojaksolla on tavallaan kaksi otsikon mukaista teemaa. Yrittäjyyttä otamme haltuun pohtimalla yrittäjyyden mahdollisuuksia, yrittäjäksi ryhtymistä ja yrittäjän verkostoja. Liiketoiminnasta tutustumme yritysten toimintaympäristöön ja talouden malleihin, strategiaan ja vastuullisuuteen sekä liiketoimintamalliin.

Työelämäyhteydet

Vierailevat luennoitsijat
Ryhmätehtävien kohdeyritykset
Esimerkit

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Work & Study
Näyttö

Oppimistehtävät

Yksilötehtävä yrittäjyydestä (50 % kurssin arvosanasta)
Ryhmätehtävät:
Liiketoimintamalli (25 % kurssin arvosanasta)
Kirjallinen raportti (25% kurssin arvosanasta)

Arviointitavat

Kaikki kolme tehtävää tulee suorittaa. Kurssin arvosana muodostuu niistä, painotuksen mukaisesti.

Siirry alkuun