Yrittäjyys ja liiketoiminta (5 op)

Toteutuksen tunnus: ENT001HH1A-3086

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
12.06.2023 - 18.08.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.08.2023 - 15.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Porvoon toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 30
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Katja Laitinen
Ryhmät
REB2PC1
Restonomi, monimuoto, 2. lukukausi, Porvoo, ryhmä 1
WORKSTUDY
Work&Study -toteutus
Opintojakso
ENT001HH1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Lähiopetus:
21.8.
9.10.
27.11.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
ONLINE / ONLINE BLENDED
VIRTUAL / VIRTUAL INSTRUCTED / VIRTUAL NONSTOP
DEMO
WORKSTUDY
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

OPINTOJAKSON NÄYTTÖ

Mikäli osaat jo tämän opintojakson sisällöt sekä osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi.

Näyttö tapahtuu Moodlessa, omalla toteutuksellaan, johon ilmoittaudut Pepissä. (Tunnistat oikean toteutuksen DEMO-toteutusmuodosta.) Ilmoittauduttuasi toteutukselle Pepissä, opettaja hyväksyy ilmoittautumisesi ja sinulle aukeaa toteutuksen Moodle-työtila.

Näyttötehtävät tulee tehdä ennen toteutuksen päättymistä. Et voi samanaikaisesti osallistua opintojakson muille toteutuksille.

Näytön sisältö:
1. Moodle-tentti, yrittäjyyden sekä liiketoiminnan keskeisistä tiedoista ja käsitteistä. (20 kysymystä, aikarajoitteisesti.) Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tentin painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 30 %.

2. Raportti/Esitys. Oman yrittäjyysosaamisen sekä -verkostojen kuvaus ja analyysi sekä valitsemasi yrityksen ja sen liiketoiminnan esittely sekä analyysi. Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tehtävän painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 70%.

Intro

Tällä opintojaksolla tutustut yrittäjyyteen; sen mahdollisuuksiin ja yrittäjäksi ryhtymiseen. Pohdit omaa yrittäjyyttäsi. Tutustut myös liiketoimintaan; toimintaympäristöön, strategiaan ja vastuullisuuteen. Opit laatimaan liiketoimintamallin ja käyttämään liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä olemassa olevasta yrityksestä.

Oppimateriaalit

Tarkemmat tiedot Moodlessa

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetuskertoja on kolme. Ne sisältävät luentoja, tuntitehtäviä sekä keskusteluita. Palautettavat tehtävät tehdään lähiopetuskertojen välissä.

Työelämäyhteydet

Haastattelutehtävä sekä vieraileva luennoitsija

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Oppimistehtävät

Opintojaksolla tehdään yksilö- ja ryhmätehtäviä. Myös tuntitehtävät kuuluvat opintojakson sisältöön.

Arviointitavat

Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Osaa
- ottaa vastuun tehtävistään
- kuvata ja pohtia yrittäjyyttä ja liiketoimintaa sekä
- tuntee liiketoiminnan tietoperustaa ja vastuullisuuden sisältöä.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Edellisen lisäksi osaa
- arvioida omia mahdollisuuksiaan toimia yrittäjänä
- arvioida liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä yrittäjäksi ryhtymistä
- tunnistaa ja kuvata omat verkostonsa sekä
- tuntee hyvin liiketoiminnan tietoperustaa ja vastuullisuuden yhteydet liiketoimintaan.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Edellisen lisäksi osaa
- arvioida yrittäjyyden haasteita ja mahdollisuuksia sekä
- analysoida ja arvioida liiketoimintamahdollisuuksia, strategisia valintoja ja liiketoimintamalleja.

Siirry alkuun