Kannattavuuden suunnittelu (5 op)

Toteutuksen tunnus: ECO001RE1A-3032

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.08.2025 - 28.11.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle alkaa :startDate.
Ajoitus
01.08.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Porvoon toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
1 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Kalle Räihä
Pekka Heikkilä
Ryhmät
DEMO
Näyttö
Opintojakso
ECO001RE1A

Arviointiasteikko

H-5

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson oppimistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
Lähiopetus tai monimuoto-opetus ja niihin liittyvät tehtävät ja tentit
AHOT (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teorettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi AHOT-menettelystä
Opinnollistaminen (Work and Study): Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikanatyöpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät opintojakson sisältöihin, voit suorittaa opintojakson opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.

Intro

Tämän opintojakson suoritettuasi ymmärrät talousraportoinnin ja taloussunnittelun keskeisen roolin majoitus-, ravintola- ja matkailualan yritystoiminnassa. Opintojen aikana perehdytään erilaisiin tapoihin tuottaa laskentatoimen avulla olennaista tietoa yrityksen johtamisessa tarvittavaa päätöksentekoa varten.

Opintojakson tavoitteena on koota yhteen johdon laskentatoimen keskeisimmät osaamiset, joista on hyötyä tulevalle esimiehelle, asiantuntijalle tai palveluammattilaiselle.

Opintojakson aikana opit talousviestinnän perusteita ja miten pystyt kommunikoimaan tehokkaammin ja yrityksen eri sidosryhmät huomioiden.

Oppimateriaalit

Moodlessa jaettava oppimateriaali
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

CONTACT: Opiskelu perustuu kontaktiopetukseen ja opintojakson kahteen tenttiin

BLENDED: Opiskelu perustuu monimuoto-opetukseen sisätäen ohjattua kontaktiopetusta viidellä lähiopetuskerralla ja itsenäiseen palautettavien etätehtävien tekoon Excelillä jokaisen opetuskerran jälkeen.

Työelämäyhteydet

Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat hotelli-, ravintola- ja matkailualan käytännön sovelluksista.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

CONTACT: Opintojaksolla kaksi Excelillä tehtävää tenttiä

BLENDED: Opintojaksolla ei varsinaisia tenttejä, vaan osaaminen osoitetaan kunkin kontaktiopetuskerran jälkeen palautettavilla ja arvioitavilla etätehtävillä. Etätehtäviä ei voi uusia.

Kansainvälisyys

Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

NÄYTTÖ (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen näytöllä): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi NÄYTTÖ –menettelystä.

Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.

Oppimistehtävät

CONTACT: Kontaktiopetuskerroilla tehtävät harjoitustehtävät

BLENDED: Kontaktiopetuskerroilla tehtävät harjoitustehtävät ja kontaktiopetuskertojen jälkeen palautettavat arvioitavat etätehtävät.

Arviointitavat

Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty opintojakson tiedoissa (OPS) asteikolla 1 - 3 - 5.

Siirry alkuun