Kannattavuuden suunnittelu (5 op)

Toteutuksen tunnus: ECO001RE1A-3020

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.06.2024 - 16.08.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
19.08.2024 - 11.10.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Hanna Moisio
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
ECO001RE1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Tunnit maanantaisin ja keskiviikkoisin lukujärjestyksen mukaan.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson oppimistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
Lähiopetus tai monimuoto-opetus ja niihin liittyvät tehtävät ja tentit
AHOT (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teorettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi AHOT-menettelystä
Opinnollistaminen (Work and Study): Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikanatyöpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät opintojakson sisältöihin, voit suorittaa opintojakson opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.

Intro

Tämän opintojakson suoritettuasi ymmärrät talousraportoinnin ja taloussunnittelun keskeisen roolin majoitus-, ravintola- ja matkailualan yritystoiminnassa. Opintojen aikana perehdytään erilaisiin tapoihin tuottaa laskentatoimen avulla olennaista tietoa yrityksen johtamisessa tarvittavaa päätöksentekoa varten.

Opintojakson tavoitteena on koota yhteen johdon laskentatoimen keskeisimmät osaamiset, joista on hyötyä tulevalle esimiehelle, asiantuntijalle tai palveluammattilaiselle.

Opintojakson aikana opit talousviestinnän perusteita ja miten pystyt kommunikoimaan tehokkaammin ja yrityksen eri sidosryhmät huomioiden.

Oppimateriaalit

Moodlessa oleva materiaali harjoituksineen.

Oheislukemiseksi suositellaan teosta:

Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, P. & Saranpää, T. Restamark.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.

Työelämäyhteydet

Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kaksi tenttiä:

Tentti 1) 9.9.
Tentti 2) 9.10.

Opettaja järjestää kaksi uusintakertaa. Niistä tiedotetaan kurssilla.

Kansainvälisyys

Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi näyttömenettelystä.


Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan voit harkita opinnollistamista.

Oppimistehtävät

Oppimistehtävä operatiivisista tunnusluvuista, oltava tehtynä viimeistään 22.9.

Arviointitavat

Osaamista arvioidaan tentein ja oppimistehtävin. Painoarvot ovat seuraavat:
Tentti 1: 40%
Tentti 2: 45%
Oppimistehtävä 15%


Opintojaksolla on käytössä seuraava asteikko: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).

Arviointiasteikko

Arvosana 5: 90 - 100 pistettä
Arvosana 4: 80 - 89
Arvosana 3: 70 - 79
Arvosana 2: 60 - 69
Arvosana 1: 45 - 59
Arvosana 0: 0 - 44

Go back to top of page