Kannattavuuden suunnittelu (5 op)
Toteutuksen tunnus: ECO001RE1A-3010
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2024 - 12.01.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 15.01.2024 - 17.05.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Pekka Heikkilä
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- ECO001RE1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Opetus järjestetään monimuoto-opetuksena 15.1.2024 - 17.5.2024, kontaktiopetuspäivät: 15.1., 12.2., 11.3., 8.4. ja 6.5.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson oppimistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
Lähiopetus tai monimuoto-opetus ja niihin liittyvät tehtävät ja tentit
AHOT (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teorettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi AHOT-menettelystä
Opinnollistaminen (Work and Study): Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikanatyöpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät opintojakson sisältöihin, voit suorittaa opintojakson opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Intro
Tämän opintojakson suoritettuasi ymmärrät talousraportoinnin ja taloussunnittelun keskeisen roolin majoitus-, ravintola- ja matkailualan yritystoiminnassa. Opintojen aikana perehdytään erilaisiin tapoihin tuottaa laskentatoimen avulla olennaista tietoa yrityksen johtamisessa tarvittavaa päätöksentekoa varten.
Opintojakson tavoitteena on koota yhteen johdon laskentatoimen keskeisimmät osaamiset, joista on hyötyä tulevalle esimiehelle, asiantuntijalle tai palveluammattilaiselle.
Opintojakson aikana opit talousviestinnän perusteita ja miten pystyt kommunikoimaan tehokkaammin ja yrityksen eri sidosryhmät huomioiden.
Oppimateriaalit
Moodlessa jaettava oppimateriaali
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opiskelu perustuu monimuoto-opetukseen sisätäen ohjattua kontaktiopetusta viidellä lähiopetuskerralla ja itsenäiseen palautettavien etätehtävien tekoon Excelillä jokaisen opetuskerran jälkeen.
Työelämäyhteydet
Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat hotelli-, ravintola- ja matkailualan käytännön sovelluksista.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei varsinaisia tenttejä, vaan osaaminen osoitetaan kunkin kontaktiopetuskerran jälkeen palautettavilla ja arvioitavilla etätehtävillä. Etätehtäviä ei voi uusia.
Kansainvälisyys
Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
AHOT (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi AHOT –menettelystä.
Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Oppimistehtävät
Kontaktiopetuskerroilla tehtävät harjoitustehtävät ja kontaktiopetuskertojen jälkeen palautettavat arvioitavat etätehtävät.
Arviointitavat
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty opintojakson tiedoissa (OPS) asteikolla 1 - 3 - 5.
Osaaminen näytetään jokaisen kontaktiopetusjakson jälkeen tehtävillä etätehtävillä, jotka tulee palauttaa annettuun määräpäivään mennessä. Etätehtäviä ei voi palauttaa myöhässä.
Arviointi: Jokaisen opetuskerran etätehtävä antaa maksimissaan 14 p, jolloin yhteispistemäärä on maksimissaan 5 * 14 p = 70 p ja opintojakson arvosanan arviointitaulukko on seuraava: T1 = 35 - 41 p / T2 = 42 - 48 p / H3 = 49 - 55 p / H4 = 56 - 62 p / K5 = 63 - 70