Yrityksen talous (5op)
Toteutuksen tunnus: ECO001HH1A-3184
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 11.08.2025 - 17.10.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 20.10.2025 - 12.12.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Nina Wildeboer
- Ryhmät
-
RR1HA1Ruokatuotanto, päivä, 1. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- ECO001HH1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Viikot 1-3: Tuloslaskelma ja tase sekä niiden tulkinta (tentti1)
Viikko 4: Katetuottolaskenta
Viikko 4-5: Hinnoittelu ja alv
Viikot 6-7: Korkolaskenta (tentti 2)
Viikko 8: Tentti 3, uusintamahdollisuus
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study.
Näyttötehtävä on Moodlessa oleva laskupainoitteinen tentti, joka kattaa kaikki opintojakson osa-alueet. Kysymykset ovat väittämätyyppisiä, monivalintakysymyksiä ja avoimia kysymyksiä.
Näytöt arvioidaan kerran kuukaudessa.
Intro
Yrityksen talous -opintojakso tarjoaa sinulle monipuolisen katsauksen laskentatoimen eri osa-alueista ja korkolaskennasta.
Oppimateriaalit
Moodlen materiaalit harjoituksineen.
Liike-elämän matematiikka.Saaranen, Kolttola & Pösö, Edita.
Laskentatoimi. Jormakka, Koivusalo, Lappalainen & Niskanen, Edita.
Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, Saranpää, Restamark.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua. Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu erityisesti restonomi-tutkinnon opiskelijoille.
Työelämäyhteydet
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset sopivat hotelli-, ravintola- ja matkailualalle.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla on useita palautettavia tehtäviä ja pienempiä tenttejä. Tehtävien palautuspäivät ja tenttipäivämäärät käydään läpi opintojakson alussa. Ne löytyvät myös opintojakson Moodlesta.
Tenttien uusintamahdollisuuksista ilmoitetaan samalla.
Kansainvälisyys
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
- Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi osaamisen näyttö menettelystä.
- Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan, voit harkita opinnollistamista.
Oppimistehtävät
Opintojakson aikana tehdään paljon erilaisia harjoituksia ja oppimistehtäviä.
Arviointitavat
Pistekertymän mukainen arvosana:
90 - 100: 5
80 - 89: 4
70 - 79: 3
60 - 69: 2
40 - 59: 1
0 - 39: hylätty