Yrityksen talous (5 op)
Toteutuksen tunnus: ECO001HH1A-3144
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2025 - 21.03.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 24.03.2025 - 16.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Pekka Heikkilä
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
RE2HA1Restonomi, päivä, 2. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
- Opintojakso
- ECO001HH1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Viikot 1 - 2: Tuloslaskelma ja tase sekä niiden tulkinta
Viikot 3 - 4: Katetuottolaskenta
Viikko 5: Hinnoittelu
Viikot 6 - 8: Korkolaskenta
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Opintojakson voi myös näyttää. Tarkemmat ohjeet avainosaamisten näytöistä löytyy Moodlesta (Haaga-Helian avainosaamisten näytöt).
Tämän opintojakson näyttö koostuu ennakkotehtävästä ja Exam-tentistä.
Ennakkotehtävä tehdään virtuaalisesti, mutta näyttöön liittyvä Exam-tentti tehdään kampuksella.
Exam-tentti on auki koko lukukauden.
Näyttö rakentuu näin:
1. Tee ensin ennakkotehtävänä oleva Moodle-koe, jossa prosentti-, kate-, hinnoittelu-laskuja. Aikaa kokeen tekemiseen on 2 tuntia ja voit yrittää tätä vain yhden kerran. Mikäli et pääse läpi ennakkotehtävästä, sinä et voi osallistua näyttöön.
2. Saatuasi hyväksytyn suoritusmerkinnän ennakkotehtävästä, sinulle avautuu linkki Exam-tentin ilmoittautumiseen. Exam-tentti tehdään kampuksella ja siinä on tehtäviä korko- ja koronkorkolaskuista sekä kirjanpidon perusraporteista (tulos ja tase), katelaskennasta ja hinnoittelusta.
3. Exam-tentit arvioidaan kerran kuukaudessa.
Intro
Yrityksen talous -opintojakso tarjoaa sinulle monipuolisen katsauksen laskentatoimen eri osa-alueista ja korkolaskennasta.
Oppimateriaalit
Moodlen materiaalit harjoituksineen.
Liike-elämän matematiikka.Saaranen, Kolttola & Pösö, Edita.
Laskentatoimi. Jormakka, Koivusalo, Lappalainen & Niskanen, Edita.
Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, Saranpää, Restamark.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua. Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu erityisesti restonomi-tutkinnon opiskelijoille.
Työelämäyhteydet
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tuloslaskelma ja tase (tentti 40 p + etätehtävä 10 p = max 50 p) pvm ilmoitetaan kurssin aikana
Katetuottolaskenta ja hinnoittelu (Tentti 30 p + etätehtävä 10 p = max 40 p) pvm ilmoitetaan kurssin aikana
Korkolasku (etätehtävä max 10 p) pvm ilmoitetaan kurssin aikana
Opettaja kertoo uusintamahdollisuuksista kurssin alussa.
Kansainvälisyys
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
- Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi osaamisen näyttö menettelystä.
- Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan, voit harkita opinnollistamista.
Oppimistehtävät
Ei palautettavia oppimistehtäviä.
Arviointitavat
Pistekertymän mukainen arvosana:
90 - 100: 5
80 - 89: 4
70 - 79: 3
60 - 69: 2
40 - 59: 1
0 - 39: hylätty