Yrityksen talous (5 op)

Toteutuksen tunnus: ECO001HH1A-3141

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
12.08.2024 - 18.10.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.10.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Hanna Moisio
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
RE1HA2
Restonomi, päivä, 1. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
Opintojakso
ECO001HH1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Viikot 1 - 2: Tuloslaskelma ja tase sekä niiden tulkinta
Viikot 3 - 4: Katetuottolaskenta
Viikko 5: Hinnoittelu
Viikot 6 - 8: Korkolaskenta

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Opintojakson voi myös näyttää. Tarkemmat ohjeet avainosaamisten näytöistä löytyy Moodlesta (Haaga-Helian avainosaamisten näytöt).

Tämän opintojakson näyttö koostuu ennakkotehtävästä ja Exam-tentistä.
Ennakkotehtävä tehdään virtuaalisesti, mutta näyttöön liittyvä Exam-tentti tehdään kampuksella.
Exam-tentti on auki koko lukukauden.

Näyttö rakentuu näin:

1. Tee ensin ennakkotehtävänä oleva Moodle-koe, jossa prosentti-, kate-, hinnoittelu-laskuja. Aikaa kokeen tekemiseen on 2 tuntia ja voit yrittää tätä vain yhden kerran. Mikäli et pääse läpi ennakkotehtävästä, sinä et voi osallistua näyttöön.

2. Saatuasi hyväksytyn suoritusmerkinnän ennakkotehtävästä, sinulle avautuu linkki Exam-tentin ilmoittautumiseen. Exam-tentti tehdään kampuksella ja siinä on tehtäviä korko- ja koronkorkolaskuista sekä kirjanpidon perusraporteista (tulos ja tase), katelaskennasta ja hinnoittelusta.

3. Exam-tentit arvioidaan kerran kuukaudessa.

Intro

Yrityksen talous -opintojakso tarjoaa sinulle monipuolisen katsauksen laskentatoimen eri osa-alueista ja korkolaskennasta.

Oppimateriaalit

Moodlen materiaalit harjoituksineen.

Liike-elämän matematiikka.Saaranen, Kolttola & Pösö, Edita.

Laskentatoimi. Jormakka, Koivusalo, Lappalainen & Niskanen, Edita.

Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, Saranpää, Restamark.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu erityisesti restonomi-tutkinnon opiskelijoille.

Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.

Työelämäyhteydet

Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tuloslaskelma ja tase (max 20 p)
Katetuottolaskenta ja hinnoittelu (max 40 p)
Yksinkertainen korkolasku (max 20 p)
Koronkorkolasku (max 20 p)


Opettaja kertoo uusintamahdollisuuksista kurssin alussa.

Kansainvälisyys

Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

- Näyttö
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi näyttömenettelystä.

- Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan, voit harkita opinnollistamista.

Oppimistehtävät

Ei palautettavia oppimistehtäviä.

Arviointitavat

Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

Pistekertymän mukainen arvosana:

90 - 100: 5
80 - 89: 4
70 - 79: 3
60 - 69: 2
40 - 59: 1
0 - 39: hylätty

Siirry alkuun