Yrityksen talous (5op)

Toteutuksen tunnus: ECO001HH1A-3139

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
12.08.2024 - 18.10.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.10.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Pekka Heikkilä
Ryhmät
RR1HA1
Ruokatuotanto, päivä, 1. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
ECO001HH1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Viikot 1 - 2: Tuloslaskelma ja tase sekä niiden tulkinta
Viikot 3 - 4: Katetuottolaskenta
Viikko 5: Hinnoittelu
Viikot 6 - 8: Korkolaskenta

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study.

Näyttötehtävä on Moodlessa oleva laskupainoitteinen tentti, joka kattaa kaikki opintojakson osa-alueet. Kysymykset ovat väittämätyyppisiä, monivalintakysymyksiä ja avoimia kysymyksiä.
Näytöt arvioidaan kerran kuukaudessa.

Intro

Yrityksen talous -opintojakso tarjoaa sinulle monipuolisen katsauksen laskentatoimen eri osa-alueista ja korkolaskennasta.

Oppimateriaalit

Moodlen materiaalit harjoituksineen.

Liike-elämän matematiikka.Saaranen, Kolttola & Pösö, Edita.

Laskentatoimi. Jormakka, Koivusalo, Lappalainen & Niskanen, Edita.

Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, Saranpää, Restamark.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua. Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu erityisesti restonomi-tutkinnon opiskelijoille.

Työelämäyhteydet

Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tuloslaskelma ja tase (tentti 30 p + etätehtävä 10 p = max 40 p) pvm ilmoitetaan kurssin aikana
Katetuottolaskenta ja hinnoittelu (tentti 30 p + etätehtävä 10 p = max 40 p) pvm ilmoitetaan kurssin aikana
Korkolasku (tentti 10 p + etätehtävä 10 p = max 20 p) pvm ilmoitetaan kurssin aikana

Opettaja kertoo uusintamahdollisuuksista kurssin alussa.

Kansainvälisyys

Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

- Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi osaamisen näyttö menettelystä.

- Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan, voit harkita opinnollistamista.

Oppimistehtävät

Ei palautettavia oppimistehtäviä.

Arviointitavat

Pistekertymän mukainen arvosana:

90 - 100: 5
80 - 89: 4
70 - 79: 3
60 - 69: 2
40 - 59: 1
0 - 39: hylätty

Siirry alkuun