Yrityksen talous (5 op)

Toteutuksen tunnus: ECO001HH1A-3082

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2024 - 22.03.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.03.2024 - 17.05.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Hanna Moisio
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
RE2HA1
Restonomi, päivä, 2. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
Opintojakso
ECO001HH1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Viikot 1 - 2: Tuloslaskelma ja tase sekä niiden tulkinta
Viikot 3 - 4: Katetuottolaskenta
Viikko 5: Hinnoittelu
Viikot 6 - 8: Korkolaskenta

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Opintojakson voi myös näyttää. Tarkemmat ohjeet avainosaamisten näytöistä löytyy Moodlesta (Haaga-Helian avainosaamisten näytöt).

Tämän opintojakson näyttö koostuu ennakkotehtävästä ja Exam-tentistä.
Ennakkotehtävä tehdään virtuaalisesti, mutta näyttöön liittyvä Exam-tentti tehdään kampuksella.
Exam-tentti on auki koko lukukauden.

Näyttö rakentuu näin:

1. Tee ensin ennakkotehtävänä oleva Moodle-koe, jossa prosentti-, kate-, hinnoittelu-laskuja. Aikaa kokeen tekemiseen on 2 tuntia ja voit yrittää tätä vain yhden kerran. Mikäli et pääse läpi ennakkotehtävästä, sinä et voi osallistua näyttöön.

2. Saatuasi hyväksytyn suoritusmerkinnän ennakkotehtävästä, sinulle avautuu linkki Exam-tentin ilmoittautumiseen. Exam-tentti tehdään kampuksella ja siinä on tehtäviä korko- ja koronkorkolaskuista sekä kirjanpidon perusraporteista (tulos ja tase), katelaskennasta ja hinnoittelusta.

3. Exam-tentit arvioidaan kerran kuukaudessa.

Intro

Yrityksen talous -opintojakso tarjoaa sinulle monipuolisen katsauksen laskentatoimen eri osa-alueista ja korkolaskennasta.

Oppimateriaalit

Moodlen materiaalit harjoituksineen.

Liike-elämän matematiikka.Saaranen, Kolttola & Pösö, Edita.

Laskentatoimi. Jormakka, Koivusalo, Lappalainen & Niskanen, Edita.

Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, Saranpää, Restamark.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu erityisesti restonomi-tutkinnon opiskelijoille.

Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.

Työelämäyhteydet

Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tuloslaskelma ja tase (max 20 p) 9.4.2024
Katetuottolaskenta ja hinnoittelu (max 40 p) 2.5.2024
Yksinkertainen korkolasku (max 20 p) 7. - 24.5. mennessä
Koronkorkolasku (max 20 p) 14. - 24.5. mennessä


Opettaja kertoo uusintamahdollisuuksista kurssin alussa.

Kansainvälisyys

Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

- AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).

- Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan, voit harkita opinnollistamista.

Oppimistehtävät

Ei palautettavia oppimistehtäviä.

Arviointitavat

Pistekertymän mukainen arvosana:

90 - 100: 5
80 - 89: 4
70 - 79: 3
60 - 69: 2
40 - 59: 1
0 - 39: hylätty

Siirry alkuun