Yrityksen talous (5 op)
Toteutuksen tunnus: ECO001HH1A-3075
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 03.06.2024 - 16.08.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 19.08.2024 - 13.12.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Hanna Moisio
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
RRB2HA1Ruokatuotanto, WS monimuoto, 2. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- ECO001HH1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Lähikerta 1: Tuloslaskelma ja tase
Lähikerta 2: Tuloslaskelman ja taseen tulkinta
Lähikerta 3: Katetuottolaskenta
Lähikerta 4: Hinnoittelu
Lähikerta 5: Korkolaskut
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Opintojakson voi myös näyttää. Tarkemmat ohjeet avainosaamisten näytöistä löytyy Moodlesta (Haaga-Helian avainosaamisten näytöt).
Tämän opintojakson näyttö koostuu ennakkotehtävästä ja Exam-tentistä.
Ennakkotehtävä tehdään virtuaalisesti, mutta näyttöön liittyvä Exam-tentti tehdään kampuksella.
Exam-tentti on auki koko lukukauden.
Näyttö rakentuu näin:
1. Tee ensin ennakkotehtävänä oleva Moodle-koe, jossa prosentti-, kate-, hinnoittelu-laskuja. Aikaa kokeen tekemiseen on 2 tuntia ja voit yrittää tätä vain yhden kerran. Mikäli et pääse läpi ennakkotehtävästä, sinä et voi osallistua näyttöön.
2. Saatuasi hyväksytyn suoritusmerkinnän ennakkotehtävästä, sinulle avautuu linkki Exam-tentin ilmoittautumiseen. Exam-tentti tehdään kampuksella ja siinä on tehtäviä korko- ja koronkorkolaskuista sekä kirjanpidon perusraporteista (tulos ja tase), katelaskennasta ja hinnoittelusta.
3. Exam-tentit arvioidaan kerran kuukaudessa.
Intro
Yrityksen talous -opintojakso tarjoaa sinulle monipuolisen katsauksen laskentatoimen eri osa-alueista ja korkolaskennasta.
Oppimateriaalit
Moodlen materiaalit harjoituksineen.
Liike-elämän matematiikka.Saaranen, Kolttola & Pösö, Edita.
Laskentatoimi. Jormakka, Koivusalo, Lappalainen & Niskanen, Edita.
Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, Saranpää, Restamark.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta, itsenäistä opiskelua ja harjoitustehtävien tekoa. Valtaosa opintojakson opiskelusta on itseohjautuvaa Moodle-oppimisympäristön avulla.
Työelämäyhteydet
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti 1: tuloslaskelma ja tase sekä niiden tulkinta (Moodletentti) 20 p.
Tentti 2: Katetuottolaskenta ja hinnoittelu (Moodletentti) 40 p.
Tentti 3: Yksinkertainen korkolasku (Moodletentti) 20 p.
Tentti 4: Koronkorkolasku (Moodletentti) 20 p.
Opettaja kertoo uusintamahdollisuuksista kurssin alussa.
Kansainvälisyys
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
- Näyttö
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi näyttömenettelystä.
- Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan, voit harkita opinnollistamista.
Oppimistehtävät
Ei palautettavia oppimistehtäviä.
Arviointitavat
Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
Pistekertymän mukainen arvosana:
90 - 100: 5
80 - 89: 4
70 - 79: 3
60 - 69: 2
40 - 59: 1
0 - 39: hylätty