Vastuullisuus, sidosryhmäsuhteet ja maineenhallinta (5 op)
Toteutuksen tunnus: COM703AS3Y-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.06.2025 - 15.08.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 18.08.2025 - 10.10.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Pasilan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 60
- Koulutus
- LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus
- Opettajat
- Mirka Sunimento
- Ryhmät
-
EVENINGIltaopetus
-
CONTACTLähitoteutus
-
MACOMFViestinnän ja markkinoinnin johtaminen, masterit, Pasila
-
BLENDEDMonimuotototeutus
-
MASALFMyynnin ja asiakaskokemuksen johtaminen, masterit, Pasila
- Opintojakso
- COM703AS3Y
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Kurssin Moodle avataan viimeistään klurssin aloituspäivänä 18.08.25.
Kurssin työpajat/luennot järjestetään ovat Pasilassa tilassa 1003 (klo 18.40-20.30) maanantaisin 18.8.2025-06.10.25
Aikataulu löytyy myös Lukkarikoneesta ja mahdolliset muutokset päivitetään sinne, joten seuraathan sitä: https://lukkarit.haaga-helia.fi/#/schedule.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Evening Contact Blended
Intro
Vastuullinen organisaatio huomioi päätöksenteossaan toimintansa ja ratkaisujen taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristölliset vaikutukset. Vastuullisuuden huomioimista edellyttävät myös eri sidosryhmät, ja sen laiminlyönti voi johtaa sidosryhmien luottamuksen menetykseen ja aiheuttaa kriisin, josta toipuminen kestää kauan.
Miten tunnistaa sidosryhmien odotukset? Miten tunnistaa, ennakoida, valmistautua ja reagoida kriiseihin ja johtaa mainetta vastuullisesti? Näihin kaikkiin saat vastuksen tällä modulaarisesti rakennetulla opintojaksolla, jossa teoriaosuuden jälkeen opittua sovelletaan analysoimalla ajankohtaista teemaa tai valittua organisaatiota joko itsenäisesti tai ryhmän kanssa.
Oppimateriaalit
Oppimisaineistot julkaistaan kurssin aikana. Lisäksi opiskelijoiden tulee hakea itsenäisesti tietoa valitsemistaan organisaatioista / toimialoista niittä analysoidessaan.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Kurssilla on työpajatyyppistä lähiopetusta ja itsenäistä työskentelyä verkossa. Kurssilla hyödynnetään myös ThingLink-verkkosimulaatioalustaa, jossa voi itsenäisesti treenata kurssin teemoja.
Oppiminen kurssilla etenee modulaarisesti niin, että jokaisen teoriaosuuden jälkeen opittua analysoidaan ajankohtaista tapausta tai valittua organisaatiota teeman näkökulmasta.
Osa tehtävistä tehdään ryhmissä lähiopetuksen aikana, jolloin itsenäisen työn osuus on pienempi.
Kurssin lopussa järjestetään simulaatiotyyppinen harjoitus, jossa opittua pääsee testaamaan käytännössä. Osallistujat vahvistetaan sitovan ennakkoilmoittautumisen perusteella. Ilmoittautuminen simulaation tapahtuu kurssin loppupuolella.
Työelämäyhteydet
Useissa tehtävissä analysoidaan ajankohtaisia ja/tai opiskelijan omaan työhän liittyviä tapauksia. Ýksi ta useampi vierailija tai vierailu.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kurssilla on helppo aloitustentti, jolla vahvistetaan kurssiosallistuminen. Tentti pohjautuu pääasiassa aloituskerran materiaaleihin ja sisältöihin. Kurssiarvosana määräytyy aloitustentin, ja tehtävien ja tenttien pohjalta arviointikriteerien mukaan . Tämän jälkeen mahdollinen täydentäminen tai arvosanan korottaminen tapahtuu tutkintosäännön mukaisesti.
Kansainvälisyys
Kurssilla käytetään osin materiaalia, jota ei ole julkaistu suomeksi, eli opiskelijan tulee olla kykenevä lukemaan englanninkielisiä tekstejä. Kurssilla analysoidaan myös kansainvälisiä tapauksia ja vastuullisuuden ja kriisiviestinnän ja -johtamisen erityispiirteitä eri maissa.
Oppimistehtävät
Oppimistehtävät ja tentit julkaistaan kurssin Moodlessa sen auetessa. Kurssin pääteemat eli moduulit ovat:
1. Vastuullisuus maineen ja brändin näkökulmasta
2. Sidosryhmät ja odotustenhallinta
3. Kriiseihin varautuminen ja vastaaminen, kriisinhallinta
4. Kriisiviestintä: suunnittelu ja toteutus.
Kurssi on suunniteltu niin, että tehtävät ja tentit tukevat toinen toisiaan, joten on suositeltavaa tehdä ne annetussa järjestyksessä.
Kaikki tehtävät on mahdollista tehdä yksilötehtävinä, mutta niitä voi tehdä myös parin kanssa.
Joitain tehtäviä tehdään iltaopetuskertojen aikana eli aktiivinen osallistuminen opetukseen vähentää itsenäisen työskentelyn määrää.
Arviointitavat
Arviointikriteerien mukaan.