Viestinnän perusteet kotimaisilla kielillä - Svenska skriftlig del (2 op)

Toteutuksen tunnus: COM1TN011A-3022

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
17.08.2020 - 30.10.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
26.10.2020 - 18.12.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
2 op
Toimipiste
Pasilan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 25
Koulutus
HETI Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma
Opettajat
Leena Rautio
Ryhmät
TN1PA
TN1PA Heti
Opintojakso
COM1TN011A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Lähiopetusta lukujärjestyksen mukaan (3 x 45 min. ilman taukoja).

Viikkokohtaiset aiheet ja kotitehtävät löytyvät opintojakson edetessä Moodlesta.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Lähiopetus perustuu aktiiviseen vuorovaikutukseen, jossa opiskelijat tekevät paljon dialogi- ja keskusteluharjoituksia. Opettajan rooli on valmentava ja ryhmäytymistä tukeva. Suullisen kielitaidon kehittyminen ja jatkuva näyttö edellyttävät läsnäoloa oppitunneilla CONTACT-, BLENDED- ja ONLINE-toteutuksilla.

Opiskelija voi osoittaa erillisellä näyttökokeella hallitsevansa opintojakson tavoitteet ja sisällöt. Näyttöön on oikeus osallistua vain yhden kerran ennen opintojakson alkua ja näyttökäytännöt sovitaan yhdessä opintojakson osaamisvastaavan kanssa. Näyttö arvioidaan arvosanoilla 0-5. Opiskelijan tulisi ottaa yhteyttä osaamisvastaavaan hyvissä ajoin ennen varsinaisen opintojakson alkamista. Opintojakson osaamisvastaava on Marketta Keisu.

Oppimateriaalit

Ohinen-Salvén M. 2008. Jobba med IT. Svenska för högskolor. Edita. Helsinki. Tai vastaava e-kirja vuodelta 2015. Tunnilla ja / tai oppimisalustan kautta jaettava lisämateriaali.
Oppikirjaa on saatavilla koulun kirjastosta. Kannattaa tarkistaa myös kaupunginkirjaston valikoima. Jos haluat ostaa oppikirjan itsellesi käytettynä, tarkista Haaga-Helian Mynetin Toripalsta ja esim. booky.fi. Uutena oppikirjaa on saatavana vain e-kirjana.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus perustuu aktiiviseen vuorovaikutukseen, jossa opiskelijat tekevät paljon dialogi- ja keskusteluharjoituksia. Opettajan rooli on valmentava ja ryhmäytymistä tukeva. Läsnäolo oppitunneilla on suullisen kielitaidon kehittymisen vuoksi pakollista. Itsenäisen työskentelyn osuutta tuetaan digitaalisilla sovelluksilla.

Työelämäyhteydet

Opintojaksolla opiskellaan työelämän vaatimaa ammattikieltä sekä sisällön että terminologian osalta (yleiset työelämän kielenkäyttötilanteet ja it-alan erityissanasto).

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Loppukoe opintojakson lopussa. Päivämäärä ilmoitetaan lähiopetuksessa ja Moodlessa. Koealueena kaikki opintojakson aikana käsitellyt asiat, tarkemmat ohjeet Moodlessa ennen koetta.
Uusintakokeet: kaksi uusintakoemahdollisuutta opintojakson päättymistä seuraavalla lukukaudella, ks. päivämäärät, ilmoittautumisohjeet ja -aika Mynetissä.

Kansainvälisyys

Ruotsin kielen opiskelu valmistaa opiskelijoita toimimaan kansainvälisessä työyhteisössä. Opintojaksolla käsitellään erityisesti ruotsalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan liittyviä aiheita, mutta sivutaan myös muita Pohjoismaita.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Opintojaksolla on käytössä AHOT-menettely.

Oppimistehtävät

Oppimistehtävä 1: Mielipidetehtävä (Flipgrid).
Oppimistehtävä 2: Ryhmäkeskustelu 1 (15-20 min. / ryhmä). Sovituissa ryhmissä tunnilla.
Oppimistehtävä 3: Artikkelitehtävä
Oppimistehtävä 4: Ryhmäkeskustelu 2 (15-20 min. / ryhmä). Sovituissa ryhmissä tunnilla.

Tarkemmat ohjeet ja aikataulu Moodlessa.

HUOM! Opiskelijalla ei ole oikeutta osallistua loppukokeeseen, mikäli hän ei ole tehnyt kaikkia oppimistehtäviä ohjeiden mukaisesti.

Arviointitavat

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• viestiä työelämän keskeisissä tilanteissa ymmärrettävästi ja johdonmukaisesti ruotsin kielellä sekä suullisesti että kirjallisesti.
• hyödyntää oman alansa ruotsinkielisiä ammattijulkaisuja sekä keskustella oman alansa ilmiöistä ruotsin kielellä.
• keskustella omasta työstään ja omista opinnoistaan ruotsin kielellä.
• toimia pohjoismaisissa yrityskulttuureissa kulttuurierot huomioiden.
Yllä mainittujen oppimistavoitteiden saavuttamista arvioidaan tuntityöskentelyn, oppimistehtävien, ryhmäkeskustelujen ja loppukokeen avulla.
Arvosana 0-5.
Kirjallinen arvosana: loppukoe 70 %, kirjalliset oppimistehtävät 30 %.
Suullinen arvosana: Ryhmäkeskustelut (2 kpl) 70 %, aktiivisuus ja jatkuva näyttö 30 %.
Osaamistavoitteiden mukaista osaamista arvioidaan seuraavin kriteerein: sujuvuus, rakenteellinen ja sanastollinen monipuolisuus, oikeakielisyys, uskallus ja halu käyttää ruotsin kieltä.

Siirry alkuun