Tutkimus- ja kehittämisosaaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: ANA001HH1A-3116
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.06.2025 - 15.08.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 18.08.2025 - 10.10.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Pasilan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 30 - 100
- Koulutus
- TRALI Tradenomi liiketalous
- Opettajat
- Sari Ruotsalainen
- Pirjo Saaranen
- Ryhmät
-
TRB5HESERTradenomi liiketalous, 5. lukukausi, monimuoto, Helsinki, palvelujen ja liiketoiminnan kehittäminen
-
EVENINGIltaopetus
-
TRB5HEENTTradenomi liiketalous, 5. lukukausi, monimuoto, Helsinki, yrittäjyys
-
TRB5HEMARTradenomi liiketalous, 5. lukukausi, monimuoto, Helsinki, Markkinointi ja viestintä
-
VIRTUALVirtuaalitoteutus
-
INSTRUCTEDOhjattu virtuaalitoteutus
-
TRB5HEECO1Tradenomi liiketalous, 5. lukukausi, monimuoto, Helsinki, talous ja rahoitus, ryhmä 1
-
TRB5HEHRLTradenomi liiketalous, 5. lukukausi, monimuoto, Helsinki, HR ja johtaminen
-
TRB5HEECO2Tradenomi liiketalous, 5. lukukausi, monimuoto, Helsinki, talous ja rahoitus, ryhmä 2
- Opintojakso
- ANA001HH1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Toteutus on aikataulutettu 8 viikolle.
Tarkempi aikataulu opintojakson Moodlessa.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Kaikki toteutustavat (contact, blended, online ja virtual).
NÄYTTÖ:
Tämän opintojakson näyttö suoritetaan ilmoittautumalla opintojakson DEMO-toteutukselle.
Intro
Kehittäminen kuuluu kaikille organisaatioissa. Tällä opintojaksolla opit tutkimus- ja kehittämismenetelmien perusteet. Tutustut tieteellisen tutkimuksen menetelmiin ja saat työkaluja ideointiin, innovointiin ja kehittämiseen. Opintojakso ei tähtää siihen, että sinusta tulisi ensisijaisesti tutkija. Saat kuitenkin eväitä esimerkiksi kyselyiden tekemiseen, tunnet eri haastattelutyyppejä ja tiedät, miten voit lähteä analysoimaan keräämääsi aineistoa. Opintojakson jälkeen osaat soveltaa oppimaasi työelämätilanteissa ja olet valmis aloittamaan opinnäytetyösi.
Oppimateriaalit
Oppimateriaalit ilmoitetaan opintojakson Moodlessa.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opintojakso on täysin virtuaalinen.
Opiskelu tapahtuu Moodlessa olevien materiaalien,harjoitusten ja palautettavien tehtävien avulla.Opintojakso jakautuu 7 teemaan, joiden suorittaminen edellyttää itsenäistä työskentelyä ja aikatauluttamista.
Huom! Opintojakso on opinnäytetyön aloittamista valmistava: opintojaksolla ideoidaan alustava aihe omalle opinnäytetyölle ja ilmoittaudutaan lopuksi opinnäytetyöprosessiin.
Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu tradenomitutkinnon opiskelijoille.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksoon ei sisälly lopputenttiä, joten uusintatenttiä ei järjestetä.
Opintojakso suoritetaan palauttamalla oppimistehtävät.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Opintojaksosta on kaikki toteutustavat contact, blended, online ja virtual.
Tämän opintojakson näyttö suoritetaan Exam-tenttinä.
Oppimistehtävät
Opintojaksoon kuuluu 10 palautettavaa tehtävää, joiden suorittaminen edellyttää huolellista perehtymistä opintojakson materiaaleihin. Opintojakson arviointi perustuu tehtävistä saatavaan pistekertymään.
1. Opinnäytetyön ajokorttitesti Moodlessa (max 5 p)
2. Raportti tavoitteenasettelusta: tutustutaan kolmeen opinnäytetyöhön ja pohditaan tavoitteen asettamista omalle aiheelle (max 5 p)
3. Tiedonhaun testi Moodlessa (max 5 p)
4. Raportointitesti Moodlessa (max 5 p)
5. Määrälliset tutkimusmenetelmät testi Moodlessa (max 5 p)
6. Laadulliset tutkimusmenetelmät testi Moodlessa (max 5 p)
7. Toiminnallinen työ ja kehittämistyön menetelmät testi Moodlessa(max 5 p)
8. Vastuullisuus, tutkimusetiikka ja luotettavuuspohdinta testi Moodlessa (max 5 p)
9. Opintojakson kokoava tehtävä: opinnäytetyön arviointiraportti (max 60 p)
10. Oman opinnäytetyön aihe-ehdotus (hyväksytty/hylätty)
Arviointitavat
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu tehtävien pistemäärien summasta seuraavasti:
0 - 49: Hylätty
50 - 59: 1
60 - 69: 2
70 -79: 3
80 - 89: 4
90 - 100: 5