Tutkimus- ja kehittämisosaaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: ANA001HH1A-3098

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2025 - 10.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 14.03.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Saija Laitinen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
RR6HA1
Ruokatuotanto, päivä, 6. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
Opintojakso
ANA001HH1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Lähiopetus on tiistaisin ja torstaisin klo 11.15 -13.45.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Kaikki toteutustavat (contact, blended, online ja virtual).

NÄYTTÖ:
Tämän opintojakson näyttö suoritetaan ilmoittautumalla opintojakson DEMO-toteutukselle.

Intro

Kehittäminen kuuluu kaikille organisaatioissa. Tällä opintojaksolla opit tutkimus- ja kehittämismenetelmien perusteet. Tutustut tieteellisen tutkimuksen menetelmiin ja saat työkaluja ideointiin, innovointiin ja kehittämiseen. Opintojakso ei tähtää siihen, että sinusta tulisi ensisijaisesti tutkija. Saat kuitenkin eväitä esimerkiksi kyselyiden tekemiseen, tunnet eri haastattelutyyppejä ja tiedät, miten voit lähteä analysoimaan keräämääsi aineistoa. Opintojakson jälkeen osaat soveltaa oppimaasi työelämätilanteissa ja olet valmis aloittamaan opinnäytetyösi.

Oppimateriaalit

Oppimateriaalit ilmoitetaan kullakin toteutuksella Moodlessa.

Opinnäytetyökoordinaattorit 2024. Raportointiohje pitkille raporteille ja opinnäytetyölle. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Luettavissa:https://www.haaga-helia.fi/sites/default/files/file/2024-08/raportointiohje-pitkille-raporteille-ja-opinnaytetoille.pdf. Luettu:12.12.2024.

Haaga-Helian kirjasto- ja tietopalvelut. Lähdeviittaamisen tueksi: Tekstiviitteet ja lähdeluettelo: tee näin. Luettavissa: https://libguides.haaga-helia.fi/lahdeviittaamisen-tueksi/tekstiviitteet-ja-lahdeluettelo. Luettu: 12.12.2024.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

CONTACT
Huom! Opintojakso on opinnäytetyön aloittamista valmistava: opintojaksolla ideoidaan alustava aihe omalle opinnäytetyölle ja ilmoittaudutaan lopuksi opinnäytetyöprosessiin.

Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomitutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksoon ei sisälly lopputenttiä. Opintojakso suoritetaan palauttamalla teemoitetut tehtävät ja kokoava tehtävä.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Opintojaksosta on kaikki toteutustavat contact, blended, online ja virtual.
Tämän opintojakson näyttö suoritetaan Exam-tenttinä.

Oppimistehtävät

Opintojakso jakautuu 7 teemaan, joiden suorittaminen edellyttää itsenäistä työskentelyä ja aikatauluttamista. Opintojaksolla on myös kokoava tehtävä.

Arviointitavat

Opintojakson arvosana muodostuu alla olevien tehtävien pistemääräkertymästä:
1. Opinnäytetyön ajokortti (max 5 p)
2. Tavoitteenasettelu (max 5 p)
3. Tiedonhaku (max 5 p)
4. Raportointi ja kirjoittaminen (max 5 p)
5. Määrälliset tutkimusmenetelmät (max 5 p)
6. Laadulliset tutkimusmenetelmät (max 5 p)
7. Toiminnallinen työ ja kehittämistyön menetelmät (max 5 p)
8. Vastuullisuus, tutkimusetiikka ja luotettavuuspohdinta (max 5 p)
Tehtävistä 1 - 8 saa yhteensä maksimissaan 40 p.
9. Opintojakson kokoava tehtävä: opinnäytetyön arviointiraportti (max 60 p)
10. Oman opinnäytetyön aihe-ehdotus (hyväksytty/hylätty)

Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu pistemäärien summasta seuraavasti:
0 - 49 Hylätty
50 - 59 1
60 - 69 2
70 -79 3
80 - 89 4
90 - 100 5

Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytetään läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

Siirry alkuun