Johdon laskentatoimi hotelli-, ravintola- ja matkailualalla (5 op)

Toteutuksen tunnus: ACC2HA001-3033

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
13.08.2021 - 27.08.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2021 - 17.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
10 - 18
Koulutus
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
Opettajat
Yrjö Laitinen
Ryhmät
BLENDED
Monimuotototeutus
Opintojakso
ACC2HA001

Arviointiasteikko

H-5

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.

Lisämateriaalina:
Selander, K & Valli, V. 2010 tai uudempi. Hinnoittelu-ja kannattavuus matkailu-ja ravitsemisalalla. WSOY. Helsinki. Saatavana e-kirjana.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Vain HOTRA W&S- opiskelijoille

Opiskelu perustuu ohjattuun kontaktiopetukseen, Zoom-etäopetukseen/-ohjaukseen ja harjoitustehtävien tekoon pääosin Excelillä.

Työelämäyhteydet

Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat hotelli-, ravintola- ja matkailualan käytännön sovelluksista.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tenttien tarkka ajankohta ilmoitetaan erikseen kurssille hyväksytyille. Tenttejä voi uusia kahtena seuraavana uusintatenttipäivänä.

Kansainvälisyys

Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.

Oppimistehtävät

Erilaiset harjoitustehtävät ja palautettavat tehtävät.

Arviointitavat

Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

Osaaminen arvioidaan tentillä tai tenteillä (80%), jotka sisältävät laskelmia. Lisäksi palautettavat tehtävät ovat 20% kurssin kokonaisarvioinnista. Arvosanat suhteessa yhteenlaskettuun maksimipistemäärään:

1: 45 – 54 %
2: 55 – 64 %
3: 65 – 74 %
4: 75 – 84 %
5: 85 – 100 %

Siirry alkuun