Johdon laskentatoimi hotelli-, ravintola- ja matkailualalla (5op)

Toteutuksen tunnus: ACC2HA001-3026

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
14.06.2021 - 20.08.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
23.08.2021 - 15.10.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
Opettajat
Yrjö Laitinen
Ryhmät
BLENDED
Monimuotototeutus
Opintojakso
ACC2HA001

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opetus joka toinen viikko kontaktiopetusta koululla ja joka toinen viikko etäopetusta Zoomin kautta. Opetus maanantaisin klo 11.00 - 13.45 ja perjantaisin klo 11.00 - 13.45.

Viikoittain käsiteltävät aiheet löytyvät Moodlesta kunkin viikon otsikoista
Vk 1 ja 2.: Myynnin ennustaminen ja myynnin operatiiviset tunnusluvut,
Vk 3 ja 4: Katetuottolaskenta ja tulossuunnittelu, työvoiman käytön suunnittelu
Vk 5 ja 6: Tulos- ja rahoitusbudjetti, tasebudjetti, varaston hallinta
Vk 7 ja 8: Feasibility study - kannattavuustutkimus, rahoitusrakenne.

Aiheiden käsittelyjärjestystä ja painotusta saatetaan muuttaa kurssin edetessä.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.

Lisämateriaalina:
Selander, K & Valli, V. 2010 tai uudempi. Hinnoittelu-ja kannattavuus matkailu-ja ravitsemisalalla. WSOY. Helsinki. Saatavana e-kirjana.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opiskelu perustuu ohjattuun kontaktiopetukseen, Zoom-etäopetukseen/-ohjaukseen ja harjoitustehtävien tekoon pääosin Excelillä.

Työelämäyhteydet

Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat hotelli-, ravintola- ja matkailualan käytännön sovelluksista.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti/tentit kontaktiopetuksen mukaisena aikana, tarkka ajankohta ilmoitetaan erikseen. Tenttejä voi uusia kahtena seuraavana uusintatenttipäivänä.

Kansainvälisyys

Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

AHOT (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi AHOT –menettelystä.

Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.

Oppimistehtävät

Kontaktitunneilla tehtävät harjoitustehtävät.

Arviointitavat

Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

Osaaminen arvioidaan tentillä tai tenteillä (80%), jotka sisältävät laskelmia. Lisäksi palautettavat tehtävät ovat 20% kurssin kokonaisarvioinnista. Arvosanat suhteessa yhteenlaskettuun maksimipistemäärään:

1: 45 – 54 %
2: 55 – 64 %
3: 65 – 74 %
4: 75 – 84 %
5: 85 – 100 %

Siirry alkuun