Johdon laskentatoimi hotelli-, ravintola- ja matkailualalla (5 op)

Toteutuksen tunnus: ACC2HA001-3022

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.06.2020 - 28.08.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
24.08.2020 - 16.10.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 30
Koulutus
MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
Opettajat
Hanna Moisio
Ryhmät
VIRTUAL
Virtuaalitoteutus
Opintojakso
ACC2HA001

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Viitteellinen aikataulu, johon saattaa tulla muutoksia.
27.8. Kertausta ja orientointia, budjetoinnin perusteet
28.8. Tulosbudjetti & Excel
3.9. Tulosbudjetti ja rahoitusbudjetti & Excel
4.9. Huom! Ei tunteja (opettaja kehityspäivillä. Ks. tallenne Moodlesta tai osallistu RL18SG:n livezoomiin 3.9. klo 11.30)
10.9.. Harjoituksia
11.9. Harjoituksia ja kertausta
17.9. Tentti I
18.9. Excel-taulukkotoiminto, ehdollinen muotoilu
24.9. Ei tunteja (opettajat Vierumäellä)
25.9. Excel - Jos (If) lauseke
1.10. Kannattavuus, taloudellisuus ja tehokkuus & raportointi intro.
2.10. Tunnusluvut ja tehokkuus
8.10. Tuotekohtainen ja tulosyksikkökohtainen kannattavuus
9.10. Käyttöpääoma
15.10. Harjoituksia ja tenttiin kertausta
16.10. Tentti II

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

- Opintomateriaali, sis. harjoitukset vastauksineen, on luettavissa / tulostettavissa Moodlesta.
- Heikkilä, P. & Saranpää, T. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
- Moisio, H. & Saranpää, T. Matkatoimistoalan laskentatoimen ohjeistus. Smalser Oy. Helsinki.
- Muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.

Työelämäyhteydet

Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kaksi tenttiä:
1. Budjetointi (Excelillä) 17.9.2020
2. Raportointi, kannattavuus, tehokkuus ym. (Moodlessa) 16.10.2020
Uusintatentit normaalin uusintakäytännön mukaisesti kahden seuraavan periodin aikana.
Huom! Jälkimmäisen tentin uusiminen ei mahdollista Moodlessa, vaan tentti tehtävä uusinnassa Excelillä.

Kansainvälisyys

Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).
Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan voit harkita opinnollistamista.

Oppimistehtävät

Kaksi palautettavaa Excel -tehtävää.
Oppimistehtävä 1:n viimeinen palautuspäivä 28.9.2020
Oppimistehtävä 2:n viimeinen palautuspäivä 5.10.2020
Palautukset Moodlessa oleviin palautuslaatikoihin. Nimeä tiedostot omalla nimelläsi.

Arviointitavat

Osaamista arvioidaan tentein ja oppimistehtävin. Painoarvot ovat seuraavat:
Tentti 1 40%
Tentti 2 40%
Oppimistehtävä 1 10%
Oppimistehtävä 2 10%
Opintojaksolla on käytössä seuraava asteikko: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).
Arvosana 5 90% kokonaispisteistä
Arvosana 4 80%
Arvosana 3 70%
Arvosana 2 60%
Arvosana 1 50%
Arvosana 0 < 50%

Go back to top of page