Johdon laskentatoimi hotelli-, ravintola- ja matkailualalla (5 op)
Toteutuksen tunnus: ACC2HA001-3022
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.06.2020 - 28.08.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 24.08.2020 - 16.10.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 30
- Koulutus
- MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Viitteellinen aikataulu, johon saattaa tulla muutoksia.
27.8. Kertausta ja orientointia, budjetoinnin perusteet
28.8. Tulosbudjetti & Excel
3.9. Tulosbudjetti ja rahoitusbudjetti & Excel
4.9. Huom! Ei tunteja (opettaja kehityspäivillä. Ks. tallenne Moodlesta tai osallistu RL18SG:n livezoomiin 3.9. klo 11.30)
10.9.. Harjoituksia
11.9. Harjoituksia ja kertausta
17.9. Tentti I
18.9. Excel-taulukkotoiminto, ehdollinen muotoilu
24.9. Ei tunteja (opettajat Vierumäellä)
25.9. Excel - Jos (If) lauseke
1.10. Kannattavuus, taloudellisuus ja tehokkuus & raportointi intro.
2.10. Tunnusluvut ja tehokkuus
8.10. Tuotekohtainen ja tulosyksikkökohtainen kannattavuus
9.10. Käyttöpääoma
15.10. Harjoituksia ja tenttiin kertausta
16.10. Tentti II
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
- Opintomateriaali, sis. harjoitukset vastauksineen, on luettavissa / tulostettavissa Moodlesta.
- Heikkilä, P. & Saranpää, T. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
- Moisio, H. & Saranpää, T. Matkatoimistoalan laskentatoimen ohjeistus. Smalser Oy. Helsinki.
- Muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.
Työelämäyhteydet
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kaksi tenttiä:
1. Budjetointi (Excelillä) 17.9.2020
2. Raportointi, kannattavuus, tehokkuus ym. (Moodlessa) 16.10.2020
Uusintatentit normaalin uusintakäytännön mukaisesti kahden seuraavan periodin aikana.
Huom! Jälkimmäisen tentin uusiminen ei mahdollista Moodlessa, vaan tentti tehtävä uusinnassa Excelillä.
Kansainvälisyys
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).
Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan voit harkita opinnollistamista.
Oppimistehtävät
Kaksi palautettavaa Excel -tehtävää.
Oppimistehtävä 1:n viimeinen palautuspäivä 28.9.2020
Oppimistehtävä 2:n viimeinen palautuspäivä 5.10.2020
Palautukset Moodlessa oleviin palautuslaatikoihin. Nimeä tiedostot omalla nimelläsi.
Arviointitavat
Osaamista arvioidaan tentein ja oppimistehtävin. Painoarvot ovat seuraavat:
Tentti 1 40%
Tentti 2 40%
Oppimistehtävä 1 10%
Oppimistehtävä 2 10%
Opintojaksolla on käytössä seuraava asteikko: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).
Arvosana 5 90% kokonaispisteistä
Arvosana 4 80%
Arvosana 3 70%
Arvosana 2 60%
Arvosana 1 50%
Arvosana 0 < 50%