Johdon laskentatoimi hotelli-, ravintola- ja matkailualalla (5op)
Toteutuksen tunnus: ACC2HA001-3021
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.06.2020 - 11.09.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 24.08.2020 - 18.12.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 30
- Koulutus
- MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
- Opettajat
- Hanna Moisio
- Ryhmät
-
RLM22RLM22 Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma, aikuiset
- Opintojakso
- ACC2HA001
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Viitteellinen aikataulu, johon saattaa tulla muutoksia.
11.9. klo 14 - 17.30 Budjetoinnin perusteet, tulos- ja rahoitusbudjetti
30.9. klo 14 - 17.30 Ennakoitu tase, Excel
13.10. klo 14 – 17.30 Budjetoinnin harjoituksia, Excel
2.11. klo 14 - 17.30 Tenttiin kertaus klo 14 – 15,
Tentti klo 15 – 17.30
25.11. klo 14 – 17.30 Tunnusluvut, tehokkuus, osastokohtainen
laskenta, käyttöpääoma
9.12. klo 9 - 11.30 Tulosyksikkö- ja tuoterymäkohtainen
laskenta, Excel
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
- Opintomateriaali, sis. harjoitukset vastauksineen, on luettavissa / tulostettavissa Moodlesta.
- Niskavaara, E. Yritystaloutta esimiehille- digikirja. Alma Talent verkkokirjahylly.
- Selander, K. & Valli, V.Hinnoittelu-ja kannattavuus matkailu-ja ravitsemisalalla -digikirja.
- Moisio, H. & Saranpää, T. Matkatoimistoalan laskentatoimen ohjeistus. Smalser Oy. Helsinki.
- Muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.
Työelämäyhteydet
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kaksi tenttiä:
1. Budjetointi (Excelillä) 2.11. klo 14.30
2. Raportointi, kannattavuus, tehokkuus ym. (Moodlessa) 31.12. klo 23.59 mennessä
Uusintatentit normaalin uusintakäytännön mukaisesti kahden seuraavan periodin aikana.
Huom! Jälkimmäisen tentin uusiminen ei mahdollista Moodlessa, vaan tentti tehtävä uusinnassa Excelillä.
Kansainvälisyys
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).
Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan voit harkita opinnollistamista.
Oppimistehtävät
Oppimistehtävä 1: budjetointiin liittyvä haastattelutehtävä (palautus 11.10. mennessä)
Oppimistehtävä 2: budjetoinnin kokoava tehtävä (palautus 20.10. mennessä)
Arviointitavat
Osaamista arvioidaan tentein ja oppimistehtävin. Painoarvot ovat seuraavat:
Tentti 1 40%
Tentti 2 35%
Oppimistehtävä 1 10%
Oppimistehtävä 2 15%
Opintojaksolla on käytössä seuraava asteikko: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).
Arvosana 5 90% kokonaispisteistä
Arvosana 4 80%
Arvosana 3 70%
Arvosana 2 60%
Arvosana 1 50%
Arvosana 0 < 50%