Laskentatoimen ja Excelin perusteet hotelli-, ravintola- ja matkailualalla (5 op)

Toteutuksen tunnus: ACC1HA001-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2020 - 24.01.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
06.01.2020 - 22.05.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 30
Koulutus
MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
Opettajat
Hanna Moisio
Ryhmät
RLM23
RLM23 Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma, aikuiset
Opintojakso
ACC1HA001

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Viitteellinen aikataulu, johon saattaa tulla muutoksia. Saatavissa Moodlessa.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Opintomateriaalit, jotka ovat tulostettavissa Moodlesta.

Osio 1:
Hotelli-ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Pekka Heikkilä- Timo Saranpää. Luku 1.
Tilinpäätöksen tulkinta. Jarmo Leppiniemi – Raili Leppiniemi – Timo Kaisanlahti.
E-aineisto. Kappaleet 2, 3, 4 ja 7 (toimii Haaga-Helian verkossa ja VDI-yhteydellä)

Ohje yllä olevaan e-aineistoon: Mene Nelliportaaliin (www.nelliportaali.fi), kirjaudu sisään Haaga-Helian tunnuksilla ja valitse vasemmalta valikosta E-kirjat. Sieltä löytyy listasta Talentumin verkkokirjahylly. Huomaa, että Nelliportaali on siis aina etäkäytössä väylä kirjaston e-aineistoihin ja tunnistautumalla HH:n tunnuksilla saa aineistot käyttöönsä.

Osio 2:
Yritysverotus ja tilinpäätössuunnittelu. Soile Tomperi. WSOYpro 2015 tai uudempi. Sivut 11 - 129.

Osio 3:
Hotelli-ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Pekka Heikkilä- Timo Saranpää. sivut 51 - 64.
Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Pekka Heikkilä - Mariitta Rauhala - Timo Saranpää. Luku 2.

Osio 4:
Hotelli-ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Pekka Heikkilä- Timo Saranpää. sivut 86 - 95.
Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Pekka Heikkilä - Mariitta Rauhala - Timo Saranpää. Luku 4.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opetus on monimuotoista, sisältäen paljon itsenäistä opiskelua ja harjoitustehtävien tekoa.

Työelämäyhteydet

Opintojakson harjoituksissa käytetään alan esimerkkejä ja tunnuslukuja sekä analysoidaan alalla toimivien yritysten tilinpäätöstietoja.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti 19.5.2020

Uusintatentit (kaksi kertaa) virallisina uusintapäivinä kahden seuraavan periodin aikana.

Kansainvälisyys

Opintojaksossa huomioidaan alan kansainväliset käytännöt.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (work&study)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimistehtävät

- Ryhmätyö tilinpäätösanalyysin tunnusluvuista (palautus viim. 29.3.)
- Kolme palautettavaa Excel –tehtävää (yksilötehtäviä). Palautukset viikon kuluessa ko. lähikerrasta.
- Prosenttilaskutesti (Moodlessa, tehtävä viim. 24.5.)
- ”10 kysymystä” (Moodlessa, 29.2. - 5.4.)

Arviointitavat

Oppimistehtävät yht. 50%, tentti 50%.

Siirry alkuun