Laskentatoimen ja Excelin perusteet hotelli-, ravintola- ja matkailualalla (5 op)
Toteutuksen tunnus: ACC1HA001-3010
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2020 - 24.01.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 06.01.2020 - 22.05.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 30
- Koulutus
- MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
- Opettajat
- Hanna Moisio
- Ryhmät
-
RLM23RLM23 Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma, aikuiset
- Opintojakso
- ACC1HA001
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Viitteellinen aikataulu, johon saattaa tulla muutoksia. Saatavissa Moodlessa.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Opintomateriaalit, jotka ovat tulostettavissa Moodlesta.
Osio 1:
Hotelli-ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Pekka Heikkilä- Timo Saranpää. Luku 1.
Tilinpäätöksen tulkinta. Jarmo Leppiniemi – Raili Leppiniemi – Timo Kaisanlahti.
E-aineisto. Kappaleet 2, 3, 4 ja 7 (toimii Haaga-Helian verkossa ja VDI-yhteydellä)
Ohje yllä olevaan e-aineistoon: Mene Nelliportaaliin (www.nelliportaali.fi), kirjaudu sisään Haaga-Helian tunnuksilla ja valitse vasemmalta valikosta E-kirjat. Sieltä löytyy listasta Talentumin verkkokirjahylly. Huomaa, että Nelliportaali on siis aina etäkäytössä väylä kirjaston e-aineistoihin ja tunnistautumalla HH:n tunnuksilla saa aineistot käyttöönsä.
Osio 2:
Yritysverotus ja tilinpäätössuunnittelu. Soile Tomperi. WSOYpro 2015 tai uudempi. Sivut 11 - 129.
Osio 3:
Hotelli-ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Pekka Heikkilä- Timo Saranpää. sivut 51 - 64.
Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Pekka Heikkilä - Mariitta Rauhala - Timo Saranpää. Luku 2.
Osio 4:
Hotelli-ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Pekka Heikkilä- Timo Saranpää. sivut 86 - 95.
Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Pekka Heikkilä - Mariitta Rauhala - Timo Saranpää. Luku 4.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opetus on monimuotoista, sisältäen paljon itsenäistä opiskelua ja harjoitustehtävien tekoa.
Työelämäyhteydet
Opintojakson harjoituksissa käytetään alan esimerkkejä ja tunnuslukuja sekä analysoidaan alalla toimivien yritysten tilinpäätöstietoja.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti 19.5.2020
Uusintatentit (kaksi kertaa) virallisina uusintapäivinä kahden seuraavan periodin aikana.
Kansainvälisyys
Opintojaksossa huomioidaan alan kansainväliset käytännöt.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (work&study)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimistehtävät
- Ryhmätyö tilinpäätösanalyysin tunnusluvuista (palautus viim. 29.3.)
- Kolme palautettavaa Excel –tehtävää (yksilötehtäviä). Palautukset viikon kuluessa ko. lähikerrasta.
- Prosenttilaskutesti (Moodlessa, tehtävä viim. 24.5.)
- ”10 kysymystä” (Moodlessa, 29.2. - 5.4.)
Arviointitavat
Oppimistehtävät yht. 50%, tentti 50%.