Ruoka matkailuliiketoiminnan osana Suomessa (5 op)
Toteutuksen tunnus: TOU1RL010-3011
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 12.06.2023 - 18.08.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 21.08.2023 - 15.12.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
- Opettajat
- Sini Garam
- Jari Karjalainen
- Ryhmät
-
RLM25RLM25 Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma, aikuiset
-
BLENDEDMonimuotototeutus
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- TOU1RL010
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
to 31.8. Kick-off & Suomi-ruokaa, klo 14-17:30 @HA/G317
to 21.9. Vierailu & Palvelumuotoilu, klo 14-17:30 @HA/G317
to 12.10. Sparraus & Suomi-juomaa, klo 14-17:30 @HA/G317
ti 14.11. Inspiraatio & tarinallistaminen, klo 14-17:30 @HA/G315
ti 5.12. Loppuesitykset, klo 14-17:30 @HA/G317
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Moodlessa oleva aineisto ja linkit
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opiskelijan ajankäyttö moduulin aikana
5 op.=135 h
-lähiopetus 17,5 h
-Opintojaksotehtävävien tekeminen 67,5 h
-Opintojaksotehtävän ja sen välituotosten esittäminen 5 h
-Lähdemateriaaleihin tutustuminen 45 h
Työelämäyhteydet
Opintojakson toteutus liittyy Urban&Local - hankkeeseen. Tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi hankkeessa luodaan syötävää kaupunkia ja pääkaupunkiseudun lähiruoan ja ravintola-alan liiketoimintaa edistävää toimijaverkostoa. Hankkeessa toteutetaan tilallisia kokeiluja sekä tuotetaan palveluja ja tuotteita yhdessä yritysten, (lähi)ruokatoimijoiden, kaupunkien ja tutkimus - ja oppilaitosten kanssa.
Kansainvälisyys
Käytetään ja tutustutaan kansainvälisiin toteutuksiin
Oppimistehtävät
Ennakkotehtävä Ruokamatkailustrategia ja tuotesuositukset (Yksilötehtävä)
Tehtävä 1. Muotoiluluotain tehtävä Hotel Haagan toimintaympäristössä (Yksilötehtävä)
Tehtävä 2. Kotimaiset ja kansainväliset tarinnallistetut ruokamatkailupalvelut (Yksilötehtävä)
Tehtävä 3. Kehitystehtävä Hotel Haagan palvelupolkuun (Ryhmätehtävä)
Arviointitavat
Arviointikriteerit
Opintomoduuli arvioidaan seuraavasti:
Arviointiasteikko
100-93 p. 5
92-83 p. 4
82-70 p. 3
69-60 p. 2
59-52 p. 1