Tämä toteutus on suunnattu restonomitutkinnon opiskelijoille.Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on huomioitu materiaaleissa ja harjoituksissa.
Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhteneväiset.
Tämä on CONTACT-toteutus, jossa opetus ja opiskelu tapahtuu luokkatilassa kampuksella. Toteutusta ei voi suorittaa itsenäisesti tekemällä pelkästään Moodlessa olevia harjoituksia.
Oppikirja Skål och välkomment (SanomaPro) ja muu opettajan jakama materiaali. Kirjan voi lainata Haaga-Helian kirjastosta tai muista kirjastoista. Kirjasta ei ole olemassa sähköistä versiota.
Opintojaksolla tutustutaan yleisten työelämäaiheiden lisäksi oman alan aiheisiin, sanastoon ja fraseologiaan sekä pohjoismaiseen työelämäkulttuuriin.
Haagan toimipiste
Tiedot julkaistaan Moodlessa opintojakson alkaessa.
Suomi
Ruotsinkielistä viestintää tarkastellaan pohjoismaisesta perspektiivistä perehtyen pohjoismaiseen liiketoimintaympäristöön ja yrityskulttuuriin.
24.03.2025 - 16.05.2025
Opintojaksolla tehdään erilaisia oppimistehtäviä ja tuntiharjoituksia. Opintojaksolla pidetään myös suullinen loppukeskustelu ja kirjallinen tentti. Loppukeskustelu suoritetaan ryhmäkeskusteluna opintojakson lopussa. Suoritusajankohta ilmoitetaan opintojakson aikana.
Opintojakso kestää yhden periodin ja aikataulut löytyvät sekä lukujärjestyksestä että Moodlesta.
Opintojakson voi suorittaa näytöllä. Tarkemmat tiedot Moodlessa "Haaga-Helian avainosaamisten näytöt lukuvuonna 2023-2024" -sivustolla.
Arja Aktan-Helminen
15 - 40
Suullista ja kirjallista osaamista arvioidaan seuraavin kriteerein: sujuvuus, rakenteellinen ja sanastollinen monipuolisuus, oikeakielisyys, uskallus ja halu käyttää ruotsin kieltä kohdekulttuuri huomioiden. Kaikki oppimistehtävät on suoritettava hyväksytysti, jotta opintojaksosta saa arvosanan.
Arviointi asteikolla 0-5.
Loppuarvosanan muodostuminen: suulliset tehtävät 60%, kirjallinen lopputentti 40%.
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5