•   Espanjaa hotelli-, ravintola- ja matkailualalle 1 SPA1HA001-3011 17.01.2022-18.03.2022  3   (02HAAGAVV, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija

    • osaa toimia yksinkertaisissa hotelli-, ravintola- ja matkailualan vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutilanteissa espanjan kielellä
    • osaa kertoa yksinkertaisesti omasta elämästään
    • hallitsee ääntämisen, sanapainon ja intonaation perusteet
    • tuntee perussanastoa
    • ymmärtää kielen keskeisimpiä rakenteita
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei vaadita aikaisempia espanjan opintoja. Tavoitetaso: A1.
    Sisältö
    • Yksinkertaisia ammatillisia kielenkäyttötilanteita
    • Arkipäivän vuorovaikutustilanteita
    • Ääntämistä, sanapainon ja intonaation harjoittelua
    • Oman alan sanaston opiskelua
    • Kielen perusrakenteita
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija kykenee välttävällä tasolla ymmärtämään ja tuottamaan yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat rakenteiden ja/ tai ääntämisen osalta välttävällä tasolla. Opiskelija tunnistaa yksinkertaisia rakenteita ja usein käytettyjä ilmauksia erilaisissa kielenkäyttötilanteissa.



    .
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija kykenee hyvin ymmärtämään ja tuottamaan yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat rakenteiden ja / tai ääntämisen osalta hyvällä tasolla. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa yksinkertaisiin rakenteisiin ja kielenkäyttötilanteisiin.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija kykenee erinomaisesti ymmärtämään ja tuottamaan yksinkertaisia, suullisia ja kirjallisia viestejä. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat yksinkertaisten rakenteiden ja / tai ääntämisen osalta erittäin hyvällä tasolla. Opiskelija pystyy soveltamaan oppimaansa uusiin, yksinkertaisiin rakenteisiin ja kielenkäyttötilanteisiin

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus sekä etätehtävien ja lopputenttien suorittaminen.
    Moduulin suoritettuaan opiskelija
    • osaa toimia yksinkertaisissa hotelli-, ravintola- ja matkailualan vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutilanteissa espanjan kielellä
    • osaa kertoa yksinkertaisesti omasta elämästään
    • hallitsee ääntämisen, sanapainon ja intonaation perusteet
    • tuntee perussanastoa
    • ymmärtää kielen keskeisimpiä rakenteita

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Kurssikirja: Katriina Kurki, Olli-Pekka Lindgren, Alberto Miranda Cañellas & Juan Ràfols: Buenas Migas 1. 2009-2021 Finn Lectura,

    Oheislukemistoa:

    Mäkinen, M. 2012. ¡Claro! Lyhyt espanjan kielioppi. Kustannusosakeyhtiö Tammi. Helsinki.
    Mäkinen, M. & Torvinen, M. 2012. ¡Claro! Harjoitukset.? Kustannusosakeyhtiö Tammi, Helsinki.
    Hämäläinen, T. 2016. Espanjan kielioppi. Finn Lectura. Tampere.
    Hämäläinen, T & Virkkunen, S. 2012. Espanjan kielioppiharjoituskirja. Finn Lectura. Helsinki.
    Verkkomateriaalia: Español Uno ja Dos käyttäjänopas, Finn Lectura ja Taina Hämäläisen Espanjan kieliopin harjoituksia. Finn Lectura.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Kts. Moodlesta

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    17.01.2022 - 18.03.2022

    Oppimistehtävät

    kts. Moodlesta

    Ilmoittautumisaika

    03.01.2022 - 14.01.2022

    Aikataulu

    Kts. Moodlesta

    Ryhmä
    • 02HAAGAVV
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
    a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät TAI
    b. Tentti ja oppimistehtävät

    Opettaja

    Pedro Beltran

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Kirjalliset kokeet 80 %

    Jatkuva näyttö, aktiivisuus oppitunneilla (suullinen kielitaito) kuullun ymmärtämistehtävät ja oppimistehtävät 20%. Oppimistehtävät tulee suorittaa hyväksytysti ennen kirjallisia tenttejä.

    Arviointikriteerit

    Arviointikriteeri - arvosana 1

    Opiskelija ymmärtää joskus yksinkertaisia ja monipuolisia suullisia ja kirjallisia viestejä sekä pystyy välittämään ne vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen on rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta välttävällä tasolla. Opiskelija pystyy käyttämään oppimaansa yksinkertaisissa kielenkäyttötilanteissa.

    Arviointikriteeri - arvosana 3

    Opiskelija ymmärtää usein yksinkertaisia ja monipuolisia suullisia ja kirjallisia viestejä sekä pystyy välittämään ne vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen on rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta hyvää. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa lähinnä tutuissa, monipuolisissa kielenkäyttötilanteissa.

    Arviointikriteeri - arvosana 5

    Opiskelija ymmärtää yleensä yksinkertaisia ja monipuolisia suullisia ja kirjallisia viestejä sekä pystyy välittämään ne onnistuneesti vastaanottajalle. Puhuminen ja kirjoittaminen on rakenteiden ja/tai ääntämisen osalta erittäin hyvää. Opiskelija pystyy soveltamaan oppimaansa uusiin, monipuolisiin kielenkäyttötilanteisiin.

    Koulutus

    HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5