•   Strategiatyö ja henkilöstöjohtaminen hotelli-, ravintola- ja matkailualalla LEA2HA003-3030 22.08.2022-16.12.2022  5   (HOTRAWS20S, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • tuntee strategiaprosessin ja osaa analysoida toimintaympäristön muutoksia ja kilpailijoita
    • ymmärtää hotelli-, ravintola- ja matkailualan erityispiirteiden vaikutuksen johtamiseen
    • tuntee henkilöstöjohtamisen prosessit ja niiden merkityksen suorituskyvyn johtamisessa ja palvelukulttuurin osana
    • hahmottaa strategiatyön ja henkilöstöjohtamisen osaksi esimiestyötä
    • ymmärtää henkilöstön osallistamisen merkityksen yrityksen johtamisessa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan suoritettavaksi opintojakson Hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan palvelukulttuurin johtaminen jälkeen.
    Sisältö
    • Osallistava strategiaprosessi
    • Hotelli-, ravintola- ja matkailualan toimintaympäristön analyysit
    • Hyvän henkilöstöjohtamisen vaikutukset yrityksen menestykseen
    • Rekrytointi ja perehdyttäminen
    • Suorituksen johtaminen
    • Osaamisen johtaminen ja kehittäminen
    • Työhyvinvoinnin johtaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija tietää keskeiset strategiakäsitteet ja strategiaprosessin vaiheet sekä hotelli-, ravintola- ja matkailualan toimintaympäristön erityispiirteet. Tunnistaa henkilöstöjohtamisen tärkeimmät prosessit. Tietää, mitkä ovat lähiesimiehen roolit ja tavoitteet strategiatyössä ja henkilöstöjohtamisessa. Osaa nimetä henkilöstön osallistamisen tapoja ja tilanteita.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa selittää sekä rationaalisen että osallistavan strategiaprosessin vaiheet ja periaatteet. Osaa soveltaa keskeisiä strategiakäsitteitä ja joitakin analyysimenetelmiä sekä tunnistaa toimintaympäristön trendejä ja muutoksia. Ymmärtää henkilöstön osallistamisen merkityksen strategiatyössä. Osaa selittää henkilöstöjohtamisen yhteyksiä liiketoimintastrategian toteutumiseen. Opiskelija pystyy antamaan kuvaavia esimerkkejä hyvästä henkilöstöjohtamisesta eri HR-prosesseissa.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa analysoida yrityksen toimintaympäristöä, arvioida erilaisia strategisia valintoja ja tehdä kehitysehdotuksia yrityksen strategioihin ja niiden toteuttamiseen. Osaa arvioida henkilöstöjohtamisen prosesseja ja käytäntöjä sekä niiden yhteensopivuutta ja tehdä perusteltuja kehitysehdotuksia. Osaa selittää eri näkökulmista käsin, millä edellytyksillä henkilöstöjohtaminen on strategista.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopiskelu, itsenäinen opiskelu ja ryhmätyöskentely

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Jylhä, E. & Viitala, R. 2019. Johtaminen: keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.
    Viitala, R. 2021. Henkilöstöjohtaminen:keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.

    Työelämäyhteydet

    Vierailijaluennot alan yrityksistä. Opintojaksolla käydään lisäksi läpi alan yritysten strategiatyötä esimerkkien avulla ja toteutetaan henkilöstöjohtamisen kehittämistehtävä alan yritykselle.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tentin ajankohta ja kehittämistehtävän palautuspäivä sovitaan yhdessä opintojakson alussa.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opintojaksolla tutustutaan kansainvälisiin yritysesimerkkeihin.

    Ajoitus

    22.08.2022 - 16.12.2022

    Oppimistehtävät

    Strategiatehtävä Henkilöstöjohtamisen kehittämistehtävä Tentti Teemoihin sidotut tuntitehtävät

    Ilmoittautumisaika

    04.06.2022 - 06.06.2022

    Aikataulu

    Syksy 2022. Tarkempi aikataulu löytyy Moodlesta.

    Ryhmä
    • HOTRAWS20S
    • BLENDED
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Jos opintojakson osaaminen on hankittu esimerkiksi liikkeenjohdollisissa ja henkilöstöjohtamisen tehtävissä tai yrittäjänä, AHOT-suoritus sovitaan erikseen opettajan kanssa.

    Opettaja

    Riikka Hynninen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Tentti 40 p. - 40 %
    Kehittämistehtävä 40 p. - 40 %
    Tuntitehtävät 20 p. - 20 %
    Yhteensä 100 p. - 100 %

    Opintojakson hyväksyttyyn suorittamiseen vaadittava pistemäärä 50 pistettä.

    Koulutus

    HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5