Ruoka- ja juomaelämykset matkailussa HOS023AS2A-3002 24.03.2025-16.05.2025 5 (RE4HA3, ...)+-
Osaamistavoitteet
Hallitsee ruokaturvallisuuden perusteet, ymmärtää asiakkaiden erilaisia ruokavalioita ja hahmottaa omavalvonnan kokonaisuuden Ymmärtää tilaustarjoilun kulun ja kaupallisen ruoanvalmistuksen perusteet osana ruokamatkailua sekä pystyy toimimaan tilaisuuden vetäjänä ja osallistujana Osaa hahmottaa elämysteorioita, tunnistaa elämysten merkityksen ja osaa niiden tuottamista käytännössä Osaa kiinnittää huomiota vastuullisuusnäkökulmasta ruokamatkailun ympäristövastuuseen Osaa kehittää ja valmistaa joitakin suomalaisia ruoka- ja juomaelämyksiä kannattavasti, vastuullisesti, esteettisesti, asiakaslähtöisesti ja vieraanvaraisesti ruokamatkailun näkökulmasta Osaa tuottaa vastuullisia ruoka- ja juomaelämyksiä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa matkailukohteisiin, tapahtumiin, kokouksiin, ohjelmapalveluihin sekä hyödyntää suomalaista luontoa ruokailuelämyksen toteuttamisessa.
Sisältö
-Ruokaturvallisuus ja erilaiset ruokavaliot,
-Ruonvalmistuksen ja tilaisuuksien järjestäminen eri toimintaympäristöissä,
-Elämysteorioiden soveltaminen ruokamatkailussa,
-Vastuullisuus ja tuoteturvallisuus ruoka- ja juomaelämyksissä,
-Olemassa oleviin verkostoihin ja sidosryhmiin tutustuminen
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Osaa toimia ruokaturvallisuuden vaatimusten mukaisesti erityisruokavaliot huomioiden. Tunnistaa eri toimintaympäristöjen vaatimukset tilaisuuksien järjestämisessä. Osaa kuvata yhden elämysteorian, sekä kiinnittää sen ruoka- ja juomatuotteeseen.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa kehittää ja valmistaa joitain suomalaisia ruoka- ja juomatuotteita. Tunnistaa vastuullisuusnäkökulmat ruokamatkailussa. Osaa perustella ruokamatkailutuotteita elämysteorioiden avulla. Osaa järjestää tai ulkoistaa ruokamatkailutilaisuuden.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Hallitsee ruokaturvallisuuden ja erilaiset ruonvalmistuksen ja tilaisuuksien järjestäminen eri toimintaympäristöissä. osaa soveltaa ja arvioida elämysteorioita ruokamatkailun kehittämisessä. osaa analysoida vastuullisuutta ja tuoteturvallisuutta ruoka- ja juomaelämyksissä. Työskentelee aktiivisesti mahdollisten olemassa olevien verkostojen ja sidosryhmien kanssa.
Lisätiedot
Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.