Suomalainen ja pohjoismainen ruokakulttuuri matkailun vetovoimatekijänä (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS022AS2A-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2024 - 22.03.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 25.03.2024 - 17.05.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Liisa Wallenius
- Kristiina Adamsson
- Tiina Yrjölä
- Ryhmät
-
RE4HA3Restonomi, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 3
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- HOS022AS2A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Tapaamiset tiistaisin ja torstaisin klo 8.15 - 10.45, alustava aikataulu ja teemat Moodlessa kurssin käynnistyessä
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Blended -toteutus (lähiopetusta ja online). Portfolio osaamisen näyttämiseksi aikaisemmasta ruokamatkailun kehittämistoiminnasta.
Intro
Opit tuntemaan, että ruoka on kulttuuria! Osaat hyödyntää pohjoismaista ja suomalaista ruokaa erilaisissa konteksteissa. Tunnet luonnon, villiruoan ja innovatiivisen kehityksen osana ruokamatkailuamme, suomalainen luonto on sen perusta. Opintojakso sopii sinulle, jos haluat kehittää osaamistasi monivivahteisen suomalaisen ruokakulttuurin parissa.
Oppimateriaalit
Havas, K. & Adamsson, K. 2020. Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028. Yhdessä tekoja luonnosta ammentaen, Toimenpiteet 2020-2023. Luettavissa: https://www.hungryforfinland.fi/files/2022/03/
Ruokamatkailustrategia-2020-2028-1.pdf Luettu 9.6.2022.
Maa- ja metsätalousministeriö & Business Finland 2022. Finland Toolbox.
The Smart Taste of Nature. Luettavissa: https://toolbox.finland.fi/life-society/the-smart-taste-of-nature/. Luettu 6.9.2022.
Visit Finland & Haaga-Helia amk 2020. Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020. Luettavissa: https://www.hungryforfinland.fi/files/2021/09/ruokamatkailun-tuotesuositukset-2020.pdf. Luettu 9.6.2022.
Visit Finland 2021. Kestävän ruokamatkailun opas. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/491559/globalassets/finnish-customers/02-build-your-network/visit-finland/julkaisut/kestavan-ruokamatkailun-opas-2021.pdf. Luettu 9.6.2022. Muu opettajien osoittama materiaali.
Uusi pohjoismainen ruoka. Norden.org https://www.norden.org/fi/uusi-pohjoismainen-ruoka
Pohjoismaiset ravintosuositukset https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/uutiset/vahemman-lihaa-enemman-kasviksia-tassa-ovat-pohjoismaiset-ravitsemussuositukset-2023/
Sekä pohjoismaista ruokakulttuuria sekä villiruokaa, luononantimia ja jokaisenoikeuksia koskevat läheteet Moodlessa
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus
- työpajat ja tiimityö
- asiantuntija-alustukset
Ravintola-ja elinkeinovierailut osana oppimista,
Projektityöskentely.
Työelämäyhteydet
Vierailut
Hungry for Finland Ekosysteemi-hankkeen toimeksianto
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Kansainvälisyys
Pohjoismainen ruokakulttuuri ja sen ominasipiirteet.
Pohjoismaiset raaka-aineet ja valmistustavat, ruoka vetovoimatekijänä Pohjoismaissa.
Pohjoismaiset ruokamatkailutuotteet ja benchmarkkaus.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Portfolio osaamisen näyttämiseksi aikaisemmasta ruokamatkailun kehittämistoiminnasta.
Oppimistehtävät
1 Oppimisportfolio ja -päiväkirja 10%
2 Ajankohtaista Pohjoismaisessa ruokakulttuurissa, artikkelitehtävä, 10 %
3 Hyvinvointi ja ruokamatkailu: pohjoismaiset ravitsemussuositukset matkailussa, 20 %
4 Reflektionti yritysvierailusta tai vierailuluennosta, 10 %
5 Projektityö Hungry for Finland Ekosyseemihanke 50 %
5.1. Pohjoismaisen ruokakulttuurin benchmarkkaus
5.2. Analyysi suomalaisen ja pohjoismaisen ruokakulttuurin vetovoimatekijöistä
Arviointitavat
Tehtävien arviointi tehtäväkohtaisten kriteerien mukaan.
Etätehtävät
Yritys-ja elinkeinovierailut
Projektityö