Suomalainen ja pohjoismainen ruokakulttuuri matkailun vetovoimatekijänä (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS022AS2A-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2024 - 22.03.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.03.2024 - 17.05.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
2 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Liisa Wallenius
Kristiina Adamsson
Tiina Yrjölä
Ryhmät
RE4HA3
Restonomi, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 3
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS022AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Tapaamiset tiistaisin ja torstaisin klo 8.15 - 10.45, alustava aikataulu ja teemat Moodlessa kurssin käynnistyessä

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Blended -toteutus (lähiopetusta ja online). Portfolio osaamisen näyttämiseksi aikaisemmasta ruokamatkailun kehittämistoiminnasta.

Intro

Opit tuntemaan, että ruoka on kulttuuria! Osaat hyödyntää pohjoismaista ja suomalaista ruokaa erilaisissa konteksteissa. Tunnet luonnon, villiruoan ja innovatiivisen kehityksen osana ruokamatkailuamme, suomalainen luonto on sen perusta. Opintojakso sopii sinulle, jos haluat kehittää osaamistasi monivivahteisen suomalaisen ruokakulttuurin parissa.

Oppimateriaalit

Havas, K. & Adamsson, K. 2020. Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028. Yhdessä tekoja luonnosta ammentaen, Toimenpiteet 2020-2023. Luettavissa: https://www.hungryforfinland.fi/files/2022/03/
Ruokamatkailustrategia-2020-2028-1.pdf Luettu 9.6.2022.
Maa- ja metsätalousministeriö & Business Finland 2022. Finland Toolbox.
The Smart Taste of Nature. Luettavissa: https://toolbox.finland.fi/life-society/the-smart-taste-of-nature/. Luettu 6.9.2022.
Visit Finland & Haaga-Helia amk 2020. Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020. Luettavissa: https://www.hungryforfinland.fi/files/2021/09/ruokamatkailun-tuotesuositukset-2020.pdf. Luettu 9.6.2022.
Visit Finland 2021. Kestävän ruokamatkailun opas. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/491559/globalassets/finnish-customers/02-build-your-network/visit-finland/julkaisut/kestavan-ruokamatkailun-opas-2021.pdf. Luettu 9.6.2022. Muu opettajien osoittama materiaali.
Uusi pohjoismainen ruoka. Norden.org https://www.norden.org/fi/uusi-pohjoismainen-ruoka
Pohjoismaiset ravintosuositukset https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/uutiset/vahemman-lihaa-enemman-kasviksia-tassa-ovat-pohjoismaiset-ravitsemussuositukset-2023/
Sekä pohjoismaista ruokakulttuuria sekä villiruokaa, luononantimia ja jokaisenoikeuksia koskevat läheteet Moodlessa

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus
- työpajat ja tiimityö
- asiantuntija-alustukset

Ravintola-ja elinkeinovierailut osana oppimista,
Projektityöskentely.

Työelämäyhteydet

Vierailut
Hungry for Finland Ekosysteemi-hankkeen toimeksianto

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Kansainvälisyys

Pohjoismainen ruokakulttuuri ja sen ominasipiirteet.
Pohjoismaiset raaka-aineet ja valmistustavat, ruoka vetovoimatekijänä Pohjoismaissa.
Pohjoismaiset ruokamatkailutuotteet ja benchmarkkaus.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Portfolio osaamisen näyttämiseksi aikaisemmasta ruokamatkailun kehittämistoiminnasta.

Oppimistehtävät

1 Oppimisportfolio ja -päiväkirja 10%
2 Ajankohtaista Pohjoismaisessa ruokakulttuurissa, artikkelitehtävä, 10 %
3 Hyvinvointi ja ruokamatkailu: pohjoismaiset ravitsemussuositukset matkailussa, 20 %
4 Reflektionti yritysvierailusta tai vierailuluennosta, 10 %
5 Projektityö Hungry for Finland Ekosyseemihanke 50 %
5.1. Pohjoismaisen ruokakulttuurin benchmarkkaus
5.2. Analyysi suomalaisen ja pohjoismaisen ruokakulttuurin vetovoimatekijöistä

Arviointitavat

Tehtävien arviointi tehtäväkohtaisten kriteerien mukaan.

Etätehtävät
Yritys-ja elinkeinovierailut
Projektityö

Siirry alkuun