•   Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto HOS001RR1A-3002 16.01.2023-19.05.2023  5   (RRB1HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Kuvailla ja arvioida vastuullisuuden osa-alueita ja käsitteitä, Kuvailla vastuullisen ruokaketjun toimintaa, Tunnistaa toimialan rakenteita, Hallitsee ammattikeittiön turvalliset toimintatavat
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Vastuullisuuden osa-alueet ja käsitteet, Vastuullinen ruokaketju, Ruokapalvelut elämystaloudessa ja toimialan rakenteet, Ammattikeittiön työturvallisuus ja käytänteet. Turvallisuus majoitus- ravitsemis- ja matkailualalla.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija osaa kuvailla vastuullisuuden osa-alueita ja ruokapalveluiden toimintaa. Tunnistaa turvallisuuteen ja vastuullisiin valintoihin vaikuttavia tekijöitä ruokapalveluissa. Tunnistaa ruokapalveluiden eri toimintaympäristöjä. Osaa toimia turvallisesti ammattikeittiössä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja työskentelyssään. Osaa kuvailla ruokapalveluiden eroja eri toimintaympäristöissä. Osaa tunnistaa työturvallisuusriskejä ammattikeittiössä ja ennaltaehkäistä niitä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja liiketoiminnassa. Osaa arvioida toimialan rakenteita ja ruokapalveluiden vastuullisuutta. Hallitsee turvallisen työskentelyn ammattikeittiössä ja pystyy ohjaamaan myös muita. Osaa arvioida ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.
    Lisätiedot
    Syksystä 2024 lähtien opintojaksoon tehtiin nimenmuutos. Uusi opintojakso on HOS004RR1A Ruokapalvelut elämystaloudessa.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Blended

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Moodle -materiaali ja muu osoitettu materiaali

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    16.01.2023 - 19.05.2023

    Oppimistehtävät

    1. Mediaseuranta H/T (ryhmätyö) 2. Ruokapalvelut ja omavalvonta (yksilötyö) 3. Ruokapalvelut ja turvallisuus (yksilötyö) 4. Opintojaksotehtävä (ryhmätyö)

    Ilmoittautumisaika

    09.01.2023 - 13.01.2023

    Aikataulu

    Ti 31.1. A420 klo 11.15.–13.45.

    Kurssin aloitus, tehtävien esittely, ryhmäytyminen. Ruokapalvelut toimialana.

    Ti 28.2. A420 klo 11.15.–13.45.

    Elintarviketurvallisuus, omavalvonta ja turvallisuus.

    Ti 14.3. A420 klo 11.15.–13.45.


    Opintojaksotehtävän väliesitykset ja palaute.

    Ti 4.4. L403 8.30.–10.45

    Vastuullisuus ruokaketjussa.

    Ti 25.4. L403 8.30.–10.45

    Opintojaksotehtävän esitykset ja vertaisarviointi

    Ryhmä
    • RRB1HA1
    • BLENDED
    Opettaja

    Jari Karjalainen, Mirjami Willman

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5