Opetus- ja oppimismenetelmät
Lähiopetus ja tehtävät 70 h
Kirjallisuuteen ja ruokamediaan tutustuminen 34 h
Itsenäinen opiskelu 30 h
Oman oppimisen arviointi 1 h
Vaihtoehtoiset suoritustavat
Opintojaksolla ei ole vaihtoehtoista suoritustapaa.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajien ilmoittama ja jakama materiaali.
Opintojakso toteutetaan yhdessä elinkeinon kanssa (vierailevia luennoitsijoita, tutustumiskäyntejä ja tehtävän toteutus elinkeinolle).
Haagan toimipiste
Suomi
28.03.2022 - 20.05.2022
03.01.2022 - 25.03.2022
Tiistaisin klo 14.00 – 17.00 luokassa G314 ja Nuijamies-opetuskeittiössä A222, ryhmätyöaika useimmiten oppituntien jälkeen tiistaisin klo 17.00 – 19.45.
Aikataulu (muutokset mahdollisia, ohjelma tarkentuu)
Tiistaisin klo 14.00 – 17.00 G314:ssä ja Nuijamies-opetuskeittiössä A222, ryhmätyöaika useimmiten oppituntien jälkeen tiistaisin klo 17.00 – 19.45.
1. 29.3.2022 G 314
klo 14-14.10 Opintojakson avaus / Birgitta Nelimarkka ja Päivi Peltonen
klo 14.15-15.45 Green City Farm – Toimeksiantajan esittäytyminen viljelytoiminnan asiantuntija Heidi Hovi-Sippola
-Tutustuminen yrtteihin ja yrttien istutus
klo 16.00- n. klo 16.30 Opiskelijat esittäytyvät, opintojaksotehtävien esittely ja ryhmiin jako
Klo 16.30-> Ryhmien suunnittelutyö alkaa
2. 5.4.2022 G314
Klo 14.00-14.30 Media-tehtävän esityksiä
klo 14.30-16.00 Ruoka-artikkelin synty sekä vinkkejä harjoitustyön tekemiseen: Mistä ideat ruokajuttuihin ja kuviin? Millainen on hyvä ruokajuttu ja ruokakuva? Miten kirjoitan erilaisissa medioissa? Millainen on hyvä resepti? / Tiina Rantanen
klo 16.00-16.20 Tauko
Klo 16.20-17.00 Ideointia opintojaksotehtävään yhdessä
klo 17-20 Ryhmien suunnittelutyöhön varattua aikaa
3. 12.4.2022 A222
Klo 14.00-14.30 Media-tehtävien esityksiä
klo 14.30-15.15 Inspiraatiopuheenvuoro: Eriika Helme ja Lotta Seppä /Retkiruokaa-sivuston ylläpitäjät
Klo 15.30-16.30 Ruokakuvaukseen valmistautuminen: estetiikka, värit, asettelu, stailaus. Ruokakuvaus käytännössä, Ruokavalokuvaajan työ / Päivi Peltonen
Ruokavalokuvien analysointi / Harjoitustehtävä
klo 16.30-17 Kurssitehtävien työstäminen, missä mennään? / Birgitta Nelimarkka
klo 17-20 Ryhmien työskentelylle varattua aikaa / Ruokavalokuvien suunnittelu ja testaus, ryhmätyöskentelyä
4. 19.4.2022
Klo 14-16 Vierailu A-lehtien toimitukseen (osoite: Risto Rytin tie 33, Helsinki)
Klo 16-17 Toimeksiantajat tulevat kuulemaan alustavia aihe-esityksiänne ja antamaan palautetta /Tapaaminen etänä
klo 17-20 Ryhmien työskentelylle varattua aikaa / Ruokavalokuvien suunnittelu ja testaus, ryhmätyöskentelyä
5. 26.4.2022
klo 14-17 Ruokakuvaus ja -stailaus / Birgitta ja Päivi
klo 17-20 Ruokavalokuvien suunnittelu ja testaus, ryhmätyöskentelyä
6. 3.5.2022
klo 14-18.30 Ruokakuvaus ja -stailaus / Birgitta ja Päivi
Edellisen kerran ruokajuttujen ja valokuvien esittelyä ja läpikäyntiä
Media-tehtävien esityksiä
7. 10.5.2022
Edellisen kerran ruokajuttujen ja valokuvien esittelyä ja läpikäyntiä / Birgitta
Media-tehtävien esitykset loppuun
8. 17.5.2022 G314 tai Malmilla (?)
klo 14-16.30 Ruokajuttu-töiden loppuesittely toimeksiantajalle ja palautekeskustelut
Päivi Peltonen, Birgitta Nelimarkka
15 - 25
Opintojaksotehtävät 100%. Opintojaksotehtävä 1. 25 %, opintojaksotehtävä 2. 25 %, opintojaksotehtävä 3. 50 %
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, RESTO Restonomi, RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma, MEDIA Medianomi, journalismi, JOURA Journalismin koulutusohjelma, RESRU Restonomi ruokatuotanto, MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
2.00 op
0.00 op
H-5