•   Yrittäjyys ja liiketoiminta ENT001HH1A-3210 23.03.2026-15.05.2026  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa
    o toimia yrittäjämäisesti
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o kuvata yrittäjäksi ryhtymisen tapoja, mahdollisuuksia, yrittäjyyden ilmenemismuotoja sekä yhtiömuotoja,
    o arvioida yrittäjyyttä sekä verkostoja yksilön näkökulmasta,
    o hyödyntää tietoperustaa sekä BMC-mallia kuvatessaan ja arvioidessaan liiketoimintaa, vastuullisuus huomioiden.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia.
    Sisältö
    o Yrittäjyyden ja liiketoiminnan keskeiset käsitteet
    o Yrittäjyys Suomessa
    o Yrittäjyysosaaminen
    o Yrittäjyyden mahdollisuudet
    o Vastuullisuus liiketoiminnassa
    o Liiketoimintamalli, Business Model Canvas
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa
    o ottaa vastuun tehtävistään
    o käyttää yrittäjyyden, liiketoiminnan sekä vastuullisuuden keskeisiä käsitteitä
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Edellisen lisäksi osaa
    o arvioida omia mahdollisuuksiaan toimia yrittäjänä
    o arvioida liiketoiminnan mahdollisuuksia sekä yrittäjäksi ryhtymistä
    o tunnistaa ja kuvata omat verkostonsa
    o yrittäjyyden ja liiketoiminnan tietoperustan sekä vastuullisuuden yhteydet niihin.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Edellisen lisäksi osaa
    o analysoida yrittäjyyden haasteita ja mahdollisuuksia
    o analysoida liiketoimintamahdollisuuksia sekä -malleja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot, tuntitehtävät, itsenäinen opiskelu, ryhmätehtävät, yksilötehtävät sekä esitykset.

    Opintojaksolla osallistutaan lähiopetukseen.

    Opettajalta saa ohjausta opetuskertojen yhteydessä, Moodlessa, ryhmäkohtaisissa tapaamisissa sekä sähköpostitse.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Moodlesta löytyvä kirjallinen- sekä verkkomateriaali. Möttönen, Tuomas 2019. Yrittäjät Suomessa – Elinkeinovapaudesta yrittäjyysyhteiskuntaan. Osterwalder, Alexander & Pigneur, Yves 2010. Business Model Generation.

    Työelämäyhteydet

    Tehtävät kytkeytyvät opiskelijoiden valitsemiin yrityksiin sekä työelämään. Toteutus voi sisältää vierailijaluentoja eri yrityksistä.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kansainvälisyys huomioidaan osana yritysten liiketoimintaa.

    Ajoitus

    23.03.2026 - 15.05.2026

    Oppimistehtävät

    Opintojakso suoritetaan, tekemällä kaksi arvosanaan vaikuttavaa yksilötehtävää: 1. Minä ja yrittäjyys sekä 2. Yritys ja liiketoiminta. Moodlessa etenemistä, aiheesta seuraavaan, rytmittävät Moodle-tentit, jotka tulee saada 80% oikein, edetäkseen opinnoissa. (Moodle-tenttejä voi uusia rajattomasti.)

    Aikataulu

    Tarkka aikataulu löytyy Moodlesta. Ensimmäisellä tapaamiskerralla käydään läpi tehtävien palautuspäivät.

    Ryhmä
    • CONTACT
    • BLENDED
    • REB3HA1
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Contact, contact-blended, online, online-blended, virtual, virtual-instructed sekä osaamisen tunnistaminen. Lisätietoja opintojaksokuvauksesta sekä Haaga-Helian kotisivuilta. https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Maija Niemelä

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Arviointiasteikko 0-5, kaikki tehtävät tulee suorittaa hyväksytysti.

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    2.50 op

    Arviointiasteikko

    H-5