Yrittäjyys ja liiketoiminta (5 op)
Toteutuksen tunnus: ENT001HH1A-3203
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.06.2025 - 15.08.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 18.08.2025 - 10.10.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Maija Niemelä
- Outi Rekola
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
RR3HA1Ruokatuotanto, päivä, 3. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
- Opintojakso
- ENT001HH1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Tarkka aikataulu löytyy Moodlesta. Ensimmäisellä tapaamiskerralla käydään läpi tehtävien palautuspäivät.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
CONTACT / CONTACT BLENDED
ONLINE / ONLINE BLENDED
VIRTUAL / VIRTUAL INSTRUCTED / VIRTUAL NONSTOP
DEMO
WORKSTUDY
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat
Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
OPINTOJAKSON NÄYTTÖ
Mikäli osaat jo tämän opintojakson sisällöt sekä osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi.
Näyttö tapahtuu Moodlessa, omalla toteutuksellaan, johon ilmoittaudut Pepissä. (Tunnistat oikean toteutuksen DEMO-toteutusmuodosta.) Ilmoittauduttuasi toteutukselle Pepissä, opettaja hyväksyy ilmoittautumisesi ja sinulle aukeaa toteutuksen Moodle-työtila.
Näyttötehtävät tulee tehdä ennen toteutuksen päättymistä. Et voi samanaikaisesti osallistua opintojakson muille toteutuksille.
Näytön sisältö:
1. Moodle-tentti, yrittäjyyden sekä liiketoiminnan keskeisistä tiedoista ja käsitteistä. (20 kysymystä, aikarajoitteisesti.) Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tentin painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 30 %.
2. Raportti/Esitys. Oman yrittäjyysosaamisen sekä -verkostojen kuvaus ja analyysi sekä valitsemasi yrityksen ja sen liiketoiminnan esittely sekä analyysi. Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tehtävän painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 70%.
Intro
Tällä opintojaksolla tutustut yrittäjyyteen; sen mahdollisuuksiin ja yrittäjäksi ryhtymiseen. Pohdit omaa yrittäjyyttäsi. Tutustut myös liiketoimintaan; toimintaympäristöön, strategiaan ja vastuullisuuteen. Opit laatimaan liiketoimintamallin ja käyttämään liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä olemassa olevasta yrityksestä.
Oppimateriaalit
Moodlesta löytyvä kirjallinen- sekä verkkomateriaali. Möttönen, Tuomas 2019. Yrittäjät Suomessa – Elinkeinovapaudesta yrittäjyysyhteiskuntaan. Osterwalder, Alexander & Pigneur, Yves 2010. Business Model Generation.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot, tuntitehtävät, itsenäinen opiskelu, ryhmätehtävät, yksilötehtävät sekä esitykset.
Opintojaksolla osallistutaan lähiopetukseen.
Opettajalta saa ohjausta opetuskertojen yhteydessä, Moodlessa, ryhmäkohtaisissa tapaamisissa sekä sähköpostitse.
Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian AMK-tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu erityisesti Restonomi tutkinnon opiskelijoille.
Työelämäyhteydet
Tehtävät kytkeytyvät opiskelijoiden valitsemiin yrityksiin sekä työelämään. Toteutus voi sisältää vierailijaluentoja eri yrityksistä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Kansainvälisyys
Kansainvälisyys huomioidaan osana yritysten liiketoimintaa.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Contact, contact-blended, online, online-blended, virtual, virtual-instructed sekä osaamisen tunnistaminen. Lisätietoja opintojaksokuvauksesta sekä Haaga-Helian kotisivuilta. https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Oppimistehtävät
Opintojakso suoritetaan, tekemällä kaksi arvosanaan vaikuttavaa tehtävää: 1. Yksilötehtävä - Minä ja Yrittäjyys (50 % arvosanasta) & 2. Ryhmätehtävä - Yritys ja liiketoiminta (50 % arvosanasta). Lisäksi on muita, pääosin tunnilla tehtäviä, palautettavia ryhmätehtäviä.
Arviointitavat
Arviointiasteikko 0-5, kaikki tehtävät tulee suorittaa hyväksytysti.