Yrittäjyys ja liiketoiminta (5 op)

Toteutuksen tunnus: ENT001HH1A-3200

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
11.08.2025 - 15.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle alkaa :startDate.
Ajoitus
18.08.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Porvoon toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Jaana Laaksonen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
RE1PC1
Restonomi, päivä, 1. lukukausi, Porvoo, ryhmä 1
Opintojakso
ENT001HH1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Lähiopetus lukujärjestyksen mukaisesti.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
ONLINE / ONLINE BLENDED
VIRTUAL / VIRTUAL INSTRUCTED / VIRTUAL NONSTOP
DEMO
WORKSTUDY
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

OPINTOJAKSON NÄYTTÖ

Mikäli osaat jo tämän opintojakson sisällöt sekä osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi.

Näyttö tapahtuu Moodlessa, omalla toteutuksellaan, johon ilmoittaudut Pepissä. (Tunnistat oikean toteutuksen DEMO-toteutusmuodosta.) Ilmoittauduttuasi toteutukselle Pepissä, opettaja hyväksyy ilmoittautumisesi ja sinulle aukeaa toteutuksen Moodle-työtila.

Näyttötehtävät tulee tehdä ennen toteutuksen päättymistä. Et voi samanaikaisesti osallistua opintojakson muille toteutuksille.

Näytön sisältö:
1. Moodle-tentti, yrittäjyyden sekä liiketoiminnan keskeisistä tiedoista ja käsitteistä. (20 kysymystä, aikarajoitteisesti.) Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tentin painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 30 %.

2. Raportti/Esitys. Oman yrittäjyysosaamisen sekä -verkostojen kuvaus ja analyysi sekä valitsemasi yrityksen ja sen liiketoiminnan esittely sekä analyysi. Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tehtävän painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 70%.

Intro

Tällä opintojaksolla tutustut yrittäjyyteen; sen mahdollisuuksiin ja yrittäjäksi ryhtymiseen. Pohdit omaa yrittäjyyttäsi. Tutustut myös liiketoimintaan; toimintaympäristöön, strategiaan ja vastuullisuuteen. Opit laatimaan liiketoimintamallin ja käyttämään liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä olemassa olevasta yrityksestä.

Oppimateriaalit

Oppimisalustan aineistot ja muu ohjaajan ilmoittama materiaali.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian AMK-tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu erityisesti restonomitutkinnon opiskelijoille.

Lähiopetus
Tiimityöskentely
Ohjaus liikeidean kehittämiseen ja esittämiseen (pitchaus).

Työelämäyhteydet

Toimialan liiketoimintaan tutustuminen,
Vierailuluennoitsijat

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Yrittäjyys- ja liiketoimintaosaamisen tentti, painoarvo 20% opintojakson arvioinnista. Suoritus viikkovälillä 47 - 49, tarkka ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.

Kansainvälisyys

Kansainväliset trendit, kuluttajakäyttäytyminen ja toimialojen kehitys..

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Work & Study ja näyttö HH-käytäntöjen mukaisesti.

Oppimistehtävät

Opintojakson tehtävistä 60% on tiimitehtäviä ja 40% yksilötehtäviä (sisältäen tentin):

- Tiimitehtävänä liikeidean kehittäminen, esittäminen ja raportointi (BIC).
- Yksilötehtävä YOOP-raportti.
- Yksilötehtävä: Tentti

Opintojakso suoritus edellyttää kaikkien kolmen tehtävän hyväksyttyä suoritusta.

Arviointitavat

Tuntitehtävät pienryhmissä yrittäjyydestä ja liiketoiminnasta.
Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä.
Tiimitehtävänä liikeidean kehittäminen, esittäminen ja raportointi (BIC).60p
Yksilötehtävä YOOP-raportti.20p
Tentti 20p

Siirry alkuun