Yrittäjyys ja liiketoiminta (5 op)
Toteutuksen tunnus: ENT001HH1A-3153
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 12.08.2024 - 16.08.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 19.08.2024 - 13.12.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Porvoon toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Jaana Laaksonen
- Katja Laitinen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
RE1PC1Restonomi, päivä, 1. lukukausi, Porvoo, ryhmä 1
- Opintojakso
- ENT001HH1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Lähiopetus keskiviikkoisin 11 - 13.45.
BIC-finaali torstaina 14.11. klo 12 - 15
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
CONTACT / CONTACT BLENDED
ONLINE / ONLINE BLENDED
VIRTUAL / VIRTUAL INSTRUCTED / VIRTUAL NONSTOP
DEMO
WORKSTUDY
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat
Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
OPINTOJAKSON NÄYTTÖ
Mikäli osaat jo tämän opintojakson sisällöt sekä osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi.
Näyttö tapahtuu Moodlessa, omalla toteutuksellaan, johon ilmoittaudut Pepissä. (Tunnistat oikean toteutuksen DEMO-toteutusmuodosta.) Ilmoittauduttuasi toteutukselle Pepissä, opettaja hyväksyy ilmoittautumisesi ja sinulle aukeaa toteutuksen Moodle-työtila.
Näyttötehtävät tulee tehdä ennen toteutuksen päättymistä. Et voi samanaikaisesti osallistua opintojakson muille toteutuksille.
Näytön sisältö:
1. Moodle-tentti, yrittäjyyden sekä liiketoiminnan keskeisistä tiedoista ja käsitteistä. (20 kysymystä, aikarajoitteisesti.) Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tentin painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 30 %.
2. Raportti/Esitys. Oman yrittäjyysosaamisen sekä -verkostojen kuvaus ja analyysi sekä valitsemasi yrityksen ja sen liiketoiminnan esittely sekä analyysi. Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tehtävän painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 70%.
Intro
Tällä opintojaksolla tutustut yrittäjyyteen; sen mahdollisuuksiin ja yrittäjäksi ryhtymiseen. Pohdit omaa yrittäjyyttäsi. Tutustut myös liiketoimintaan; toimintaympäristöön, strategiaan ja vastuullisuuteen. Opit laatimaan liiketoimintamallin ja käyttämään liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä olemassa olevasta yrityksestä.
Oppimateriaalit
Oppimisalustan aineistot ja muu ohjaajan ilmoittama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus
Tiimityöskentely
Ohjaus liikeidean kehittämiseen ja esittämiseen (pitchaus).
Työelämäyhteydet
Toimialan liiketoimintaan tutustuminen,
Vierailuluennoitsijat
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Yrittäjyys- ja liiketoimintaosaamisen tentti, painoarvo 20% opintojakson arvioinnista. Suoritus viikkovälillä 47 - 49, tarkka ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.
Kansainvälisyys
Kansainväliset trendit, kuluttajakäyttäytyminen ja toimialojen kehitys..
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Work & Study ja näyttö HH-käytäntöjen mukaisesti.
Oppimistehtävät
Tuntitehtävät pienryhmissä yrittäjyydestä ja liiketoiminnasta.
Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä.
Tiimitehtävänä liikeidean kehittäminen, esittäminen ja raportointi (BIC).60p
Yksilötehtävä YOOP-raportti.20p
Tentti 20p
Arviointitavat
Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti;
90–100 pistettä 5
80–89 pistettä 4
70 - 79 pistettä 3
60 - 69 pistettä 2
50 - 59 pistettä 1
Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.