Yrittäjyys ja liiketoiminta (5 op)

Toteutuksen tunnus: ENT001HH1A-3153

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
12.08.2024 - 16.08.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
19.08.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Porvoon toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Jaana Laaksonen
Katja Laitinen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
RE1PC1
Restonomi, päivä, 1. lukukausi, Porvoo, ryhmä 1
Opintojakso
ENT001HH1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Lähiopetus keskiviikkoisin 11 - 13.45.
BIC-finaali torstaina 14.11. klo 12 - 15

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
ONLINE / ONLINE BLENDED
VIRTUAL / VIRTUAL INSTRUCTED / VIRTUAL NONSTOP
DEMO
WORKSTUDY
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

OPINTOJAKSON NÄYTTÖ

Mikäli osaat jo tämän opintojakson sisällöt sekä osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi.

Näyttö tapahtuu Moodlessa, omalla toteutuksellaan, johon ilmoittaudut Pepissä. (Tunnistat oikean toteutuksen DEMO-toteutusmuodosta.) Ilmoittauduttuasi toteutukselle Pepissä, opettaja hyväksyy ilmoittautumisesi ja sinulle aukeaa toteutuksen Moodle-työtila.

Näyttötehtävät tulee tehdä ennen toteutuksen päättymistä. Et voi samanaikaisesti osallistua opintojakson muille toteutuksille.

Näytön sisältö:
1. Moodle-tentti, yrittäjyyden sekä liiketoiminnan keskeisistä tiedoista ja käsitteistä. (20 kysymystä, aikarajoitteisesti.) Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tentin painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 30 %.

2. Raportti/Esitys. Oman yrittäjyysosaamisen sekä -verkostojen kuvaus ja analyysi sekä valitsemasi yrityksen ja sen liiketoiminnan esittely sekä analyysi. Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tehtävän painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 70%.

Intro

Tällä opintojaksolla tutustut yrittäjyyteen; sen mahdollisuuksiin ja yrittäjäksi ryhtymiseen. Pohdit omaa yrittäjyyttäsi. Tutustut myös liiketoimintaan; toimintaympäristöön, strategiaan ja vastuullisuuteen. Opit laatimaan liiketoimintamallin ja käyttämään liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä olemassa olevasta yrityksestä.

Oppimateriaalit

Oppimisalustan aineistot ja muu ohjaajan ilmoittama materiaali.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus
Tiimityöskentely
Ohjaus liikeidean kehittämiseen ja esittämiseen (pitchaus).

Työelämäyhteydet

Toimialan liiketoimintaan tutustuminen,
Vierailuluennoitsijat

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Yrittäjyys- ja liiketoimintaosaamisen tentti, painoarvo 20% opintojakson arvioinnista. Suoritus viikkovälillä 47 - 49, tarkka ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.

Kansainvälisyys

Kansainväliset trendit, kuluttajakäyttäytyminen ja toimialojen kehitys..

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Work & Study ja näyttö HH-käytäntöjen mukaisesti.

Oppimistehtävät

Tuntitehtävät pienryhmissä yrittäjyydestä ja liiketoiminnasta.
Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä.
Tiimitehtävänä liikeidean kehittäminen, esittäminen ja raportointi (BIC).60p
Yksilötehtävä YOOP-raportti.20p
Tentti 20p

Arviointitavat

Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti;
90–100 pistettä 5
80–89 pistettä 4
70 - 79 pistettä 3
60 - 69 pistettä 2
50 - 59 pistettä 1

Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Siirry alkuun