Yrittäjyys ja liiketoiminta (5 op)
Toteutuksen tunnus: ENT001HH1A-3031
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 13.06.2022 - 19.08.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 22.08.2022 - 16.12.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Pasilan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- TRATI Tradenomi tietojenkäsittely
- Opettajat
- Anne Leinovaara-Matomäki
- Ryhmät
-
ITB2PADIG1Tradenomi tietojenkäsittely, monimuoto, 2. lukukausi, Pasila, Digitaaliset palvelut
-
VIRTUALVirtuaalitoteutus
-
ITB2PAICB1Tradenomi tietojenkäsittely, monimuoto, 2. lukukausi, Pasila, ICT ja liiketoiminta
-
ITB2PAICI1Tradenomi tietojenkäsittely, monimuoto, 2. lukukausi, Pasila, ICT infra ja pilvipalvelut
-
ITB2PASOF1Tradenomi tietojenkäsittely, monimuoto, 2. lukukausi, Pasila, Ohjelmistokeihtys
- Opintojakso
- ENT001HH1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Opintojaksolle otetaan uusia opiskelijoita viikoittain - mutta perjantain 30.9.2022 klo 16 jälkeen ei enää oteta uusia opiskelijoita. Arvioitavia tehtäviä luetaan ja arvioiidaan kerran viikossa. Mikäli tarvitset jostain syystä arvioinnin ja arvosanan opintojaksosta noiden päivämäärien välissä, laita viesti sähköpostitse!
Voit työskennellä omaan tahtiisi, sillä aikaa opintojakson suorittamiselle on kummankin jakson ajan. Eli suorituksia voi tehdä perjantaihin 16.12.2022 asti. Tämän jälkeen ei suorituksia oteta vastaan, eli myöhästyneitä töitä ei huomioida.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
CONTACT / CONTACT BLENDED
ONLINE / ONLINE BLENDED
VIRTUAL / VIRTUAL INSTRUCTED / VIRTUAL NONSTOP
DEMO
WORKSTUDY
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat
Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
OPINTOJAKSON NÄYTTÖ
Mikäli osaat jo tämän opintojakson sisällöt sekä osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi.
Näyttö tapahtuu Moodlessa, omalla toteutuksellaan, johon ilmoittaudut Pepissä. (Tunnistat oikean toteutuksen DEMO-toteutusmuodosta.) Ilmoittauduttuasi toteutukselle Pepissä, opettaja hyväksyy ilmoittautumisesi ja sinulle aukeaa toteutuksen Moodle-työtila.
Näyttötehtävät tulee tehdä ennen toteutuksen päättymistä. Et voi samanaikaisesti osallistua opintojakson muille toteutuksille.
Näytön sisältö:
1. Moodle-tentti, yrittäjyyden sekä liiketoiminnan keskeisistä tiedoista ja käsitteistä. (20 kysymystä, aikarajoitteisesti.) Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tentin painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 30 %.
2. Raportti/Esitys. Oman yrittäjyysosaamisen sekä -verkostojen kuvaus ja analyysi sekä valitsemasi yrityksen ja sen liiketoiminnan esittely sekä analyysi. Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5 ja tehtävän painoarvo lopulliseen näytön arvosanaan on 70%.
Intro
Tällä opintojaksolla tutustut yrittäjyyteen; sen mahdollisuuksiin ja yrittäjäksi ryhtymiseen. Pohdit omaa yrittäjyyttäsi. Tutustut myös liiketoimintaan; toimintaympäristöön, strategiaan ja vastuullisuuteen. Opit laatimaan liiketoimintamallin ja käyttämään liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä olemassa olevasta yrityksestä.
Oppimateriaalit
Materiaali Moodlessa.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Kyseessä on täysin virtuaalinen kurssi. Lähi- tai etäopetusta ei ole. Moodlessa on tehtäviä, jotka pitää suorittaa hyväksytysti, jotta pääsee jatkamaan seuraavaan tehtävään. Tehtävien suorittaminen edellyttää oppimateriaaliin perehtymistä.
Opettaja ohjaa tarvittaessa esim. sähköpostin välityksellä.
Opettaja arvioi tehtävät, joiden perusteella arvosana annetaan.
Työelämäyhteydet
Liiketoimintamalli ja raportti tehdään itse valitusta yrityksestä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Katso opintojakson tiedot (näyttönä suorittaminen).
Oppimistehtävät
Useita oppimistehtäviä, jotka tulee hyväksytysti suorittaa, jotta pääsee eteenpäin seuraavaantehtävään.
Arvosana muodostuu seuraavista tehtävistä:
- Tehtävä yrittäjyydestä (50 %)
- Liiketoimintamalli itsevalitusta kohdeyrityksestä (25 %)
- Kirjallinen raportti tsevalitusta kohdeyrityksestä (25 %).
Arviointitavat
Tehtävä yrittäjyydestä (50 %)
Liiketoimintamalli itsevalitusta kohdeyrityksestä (25 %)
Kirjallinen raportti itsevalitusta kohdeyrityksestä (25 %).
Ohjeistetaan ja käydään tarkoin läpi ensimmäisellä luentokerralla.
Arviointi –kriteerien perusperiaatteet tiivistettyinä suomeksi; tarkemmat-, ykistyiskohtaiset kriteerit moodlessa. Arviointi perustuu aina oppimistehtäviin ja niiden tavoitteisiin suhteutettuna.
Huomaa, että Plagioinnin -tarkastus ohjelma Ourginal / Urkundia käytetään tehtävien tarkastuksessa.
• Ainoastaan tehtävät, jotka on palautettu aikataulussa ohjeen mukaan arvioidaan. Myöhästyneitä suorituksia ei huomioida.
Hylätty
Oppimistehtävien suorittaminen osoittaa useissa arviointikohteina olevissa kyvyissä olevan vakavia puutteita ilman niitä kompensoivia erityisansioita. Tai opiskelija jättää tehtävät tai niihin mahdollisesti kuuluvat esitykset pitämättä. Tai myöhästyy palautusaikataulusta / deadlinestä. Jos mikä tahansa tehtävä tai niiden osa-alue ei täytä hyväksytyn kriteeriä, kokonaissuoritusta ei voida merkitä ja hyväksyä.
• Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osoittaa hallitsevansa oppimistehtävien suorittamisen perus-kyvyt, mutta tehtävissä on selviä puutteita. Työkalujen & teorioiden sekä lähteiden käyttö on vähäistä (tai muuten jätetty lähdekritiikki hyvin vähäiseksi). Lähteiden merkitsemisessä saattaa myös olla puutteita. Kieli saattaa olla haparoivaa ja tehtävät ovat mahdollisesti lyhyitä, eivätkä kovin analyyttisiä. Esitys ( jos sellainen kuuluu kurssiin ) voi myös olla heikkotasoinen. Itse- ja vertaisarviointi (mikäli sellaista pyydetään) on lyhyt ja epäanalyyttinen. Myös oman oppimisen analysointi saattaa jäädä vähäiseksi. Keskustelualustan keskusteluun osallistuminen on kevyttä, omia aloitteita on vähän tai ne ovat heikkotasoisia ja mahdollisesti epä-analyyttisiä.
• Arviointikriteerit - hyvä (3-4)
Oppimistehtävät on hyvin ja analyyttisesti tehty ja selkeästi esitetty. Opiskelija osoittaa hallitsevansa pääosin oppimistehtävien suorittamisen edellyttämät kyvyt. Suorituksen erityisansioilla voidaan kompensoida joissakin mainituissa kyvyissä mahdollisesti ilmenneitä puutteita. Lähteiden käyttö on laajaa ja hyvin monipuolista, lähdemerkinnät huolellisesti tehty ja käytettyjä työkaluja & teorioita on runsaasti ja / tai niitä on käytetty ansiokkaasti ja sovellettu hyvin. Tehtävien esitys on korkeatasoinen (mikäli käytössä). Itse- ja vertaisarviointi on myös laaja ja analyyttinen sekä reflektoiva ja konstruktiivinen (mikäli sitä käytetään kurssilla). Myös oman oppimisen arviointiin tehtävissä sekä mahdollisiin kehityskohteisiin jatkossa on paneuduttu. On siis selkeästi paneuduttu siihen mitä kaikkea kurssilla on opittu, ja läpikäyty se, sekä mitä oppimisen eteen on itse ja myös mahdollisissa pienryhmässä tehty ja mitä ehkä voisi jatkossa vielä kehittää. Lisäksi Moodlen keskustelualustalla opiskelija on käynyt analyttistä, laajaa ja kattavaa keskustelua kurssin teemoista monipuolisesti.
• Arviointikriteerit - kiitettävä (5)
Suorituksessa on keskeiset arviointikriteerit huomioon ottaen useita huomattavia ansioita ilman näitä mitätöiviä puutteita. Kaikki edellä mainitut alempien arvosanojen kriteerit ylittyvät ja työkalujen & teorioiden käyttö on erittäin laajaa. Lähteitä on runsaasti, ne on merkitty oikein ja lähdekritiikkiä on myös harrastettu. Esitys (mikäli sitä kurssilla käytetään) on kokonaisuudessaan korkeatasoinen. Itsearviointi / vertaisarviointi (mikäli sitä pyydetään) on myös erittäin analyyttinen ja laaja sekä reflektoiva ja konstruktiivinen. Omaa oppimista ja jatkon kehitystehtäviä on analysoitu erittäin huolellisesti. Moodlen keskustelualueelle on osallistuttu laajasti, ansiokaasti ja huolellisuutta osoittaen.