Moduuli on osa Porvoo Campuksen osaamisperusteisen opetussuunnitelman perusopintoja, ja siinä kehitetään mm. seuraavia osaamisalueita: kannattavuusajattelu, yritysten prosessien ja toimintojen ymmärtäminen, yrittäjämäinen ajattelutapa ja digitaalisten työkalujen tarkoituksenmukainen käyttäminen. Tällä moduulilla on rinnakkaismoduuleja, joissa on samat osaamistavoitteet mutta joissa huomioidaan toimialakohtaiset erityispiirteet.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Moduulilla ei ole lähtötasovaatimuksia. Moduuli on sidoksissa kaikkiin 1. tason moduuleihin. Moduulin sisällöt toteutetaan lukukausiprojekteissa.
Sisältö
Liiketoimintasuunnitelma (1. lukukausi)
Liiketoimintaprosessit (2. lukukausi)
Kannattavuus- ja rahoituslaskelmat (1. lukukausi ja 2. lukukausi)
Yritysmuodot ja vastuut (2. lukukausi)
Liiketoiminnan ICT-työkalut (1. lukukausi ja 2. lukukausi)
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelijalla on jonkin verran osaamista yritysten toiminnoista ja prosesseista. Hän ymmärtää jonkin verran kannattavan liiketoiminnan edellytyksiä, mutta tarvitsee vielä ohjausta kannattavuuslaskelmien tekemisessä. Hän osaa jonkin verran hyödyntää ICT-työkaluja liiketoiminnan eri osa-alueilla ja käyttää luotettavia lähteitä. Opiskelija osallistuu projektisuunnitteluun, -toteutukseen ja -arviointiin vähäisessä määrin. Hän tarvitsee toimissaan ohjausta ja toisten opiskelijoiden tukea.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Hän ymmärtää yritysten toimintoja ja prosesseja. Opiskelija ymmärtää kannattavan liiketoiminnan edellytyksiä ja osaa tehdä kannattavuuslaskelmia itsenäisesti. Hän pystyy itsenäisesti hyödyntämään ICT-työkaluja liiketoiminnan eri osa-alueilla ja käyttää monipuolisia, luotettavia lähteitä. Opiskelija osallstuu projektisuunnitteluun, -toteutukseen ja -arviointiin itsenäisesti ja annettuja ohjeita noudattaen. Opiskelija osoittaa toiminnallaan melko hyvää liiketoimintaosaamista.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija ymmärtää ja seuraa ajankohtaista liiketaloudellista keskustelua erilaisista luotettavista kansainvälisistä lähteistä. Hänellä on laaja ymmärrys yritysten toiminnoista ja prosesseista. Opiskelija ymmärtää syvällisesti kannattavan liiketoiminnan edellytykset ja osaa tehdä kannattavuuslaskemia. Hän pystyy itsenäisesti ja monipuolisesti hyödyntämään ICT-työkaluja liiketoiminnan eri osa-alueilla ja käyttämään sujuvasti monipuolisia ja luotettavia kansainvälisiä lähteitä. Opiskelija osallistuu projektisuunnitteluun, -toteutukseen ja -arviointiin itseohjautuvasti ja tavoitteellisesti. Opiskelija osoittaa toiminnallaan kannattavuusajattelua ja yrittäjähenkisyyttä sekä erityistä kiinnostusta liiketoimintaosaamisensa kehittämiseen.
Lisätiedot
Jos opiskelija on saavuttanut vaadittavan osaamisen esimerkiksi aikaisemmissa työtehtävissä, harrastuksissa tai muissa opinnoissa, hän voi osoittaa osaamisensa ja edetä opinnoissa ripeämmin. Katso lisätiedot ja ohjeet aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta (AHOT) MyNetistä tai www-sivuilta.