The Nordic Store Concepts 2 SAL3PO302-3009 16.01.2023-19.05.2023 5 (PO5, ...)+-
Osaamistavoitteet
I modulen utvecklar den studerande sina kunskaper inom följande områden: Konceptutveckling, produkt- och serviceutveckling, brand management, konsument-beteendet och inköp på B-to-B och B-to-C marknaden, mervärdeskapande processer i försäljning, service och leverans, digitala verktyg, visual merchandising. (not translated)
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Den här modulen utgör en del av yrkesstudierna på 2. nivån inom Borgå Campus kompetensbaserade läroplan. I modulen utvecklar den studerande sina kunskaper inom följande områden: Konceptutveckling, produkt- och serviceutveckling, brand management, konsument-beteendet och inköp på B-to-B och B-to-C marknaden, mervärdeskapande processer i försäljning, service och leverans, digitala verktyg, visual merchandising. (not translated)
Sisältö
• Hur planerar man ett butikskoncept för den Nordiska marknaden
• Hur analyserar man business potentialen för ett handelskoncept
• Hur segmenterar man olika kundgrupper
• Hur värderar man lönsamhet i butik
• Hur planerar, genomför och värderar man marknadsföring inom ett butikskoncept
• Analyser och positionering av olika butikskoncept på den Nordiska marknaden
• Inköp- och sortimentutveckling inom handelsorganisationer
• Omni-channel koncept
• Kundupplevelser, kundengagerande, skapandet av mervärde
• Visuell marknadsföring, visuell exponering
• Adobe Creative Cloud-programpaket (not translated)
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Den studerande är någorlunda förtrogen med olika element gällande planering av butikskoncept och spelreglerna som gäller i detaljhandeln, är delvis insatt i hur butikskoncept tas fram via en planeringsprocess. Den studerande förstår till viss mån, hur marknaden fungerar, vilka regler och recept gäller när ett vinnande koncept skall tas fram och vilka faktorer påverkar konsumentens beslut i butiken och i val av butik eller kedja. Den studerande har någorlunda förståelse för segmentering. Den studerande kan någorlunda analysera verksamhetsmiljön och lokal konkurrens ur butikskoncepts synvinkel. Den studerande kan göra enkla kalkyler för att värdera lönsamheten i butiken. Den studerande kan någorlunda planera för resurser och organisationen inom ett butikskoncept. Den studerande har någorlunda förståelse för visuell och annan marknadsföring inom ett butikskoncept. Den studerande kan värdera och planera rollen av olika produkter och sortiment inom ett butikskoncept. Den studerande har någorlunda förståelse för vilka faktorer som påverkar kundlojaliteten. Han/hon kan någorlunda ta fram egna förslag och idéer inom ett butikskoncept och argumentera för dem. Han/hon kan med hjälp producera rapporter och andra dokument med yrkesmässigt innehåll kring ämnet samt det eventuella projektet. Den studerande kan arbeta inom ett team för projektet. (not translated)
Arviointikriteeri - arvosana 3
Den studerande är förtrogen med olika element gällande planering av butikskoncept och spelreglerna som gäller detaljhandeln, är insatt i hur butikskoncept tas fram via en planeringsprocess. Den studerande förstår hur marknaden fungerar, vilka regler och recept gäller när ett vinnande koncept skall tas fram och vilka faktorer som påverkar konsumentens beslut i butiken och i val av butik eller kedja. Den studerande har förståelse för segmentering. Den studerande kan analysera verksamhetsmiljön och lokal konkurrens ur butikskoncepts synvinkel. Den studerande kan göra olika kalkyler för att värdera lönsamheten i butiken. Den studerande kan planera för resurser och organisationen inom ett butikskoncept. Den studerande har förståelse för visuell och annan marknadsföring inom ett butikskoncept. Den studerande kan värdera och planera rollen av olika produkter och sortimenten inom ett butikskoncept Den studerande har förståelse om vilka faktorer som påverkar kundlojaliteten. Den studerande kan ta fram egna förslag och idéer inom ett butikskoncept och argumentera för dem. Den studerande kan producera rapporter och andra dokument med yrkesmässigt innehåll kring ämnet samt det eventuella projektet. Den studerande arbetar produktivt inom ett team för projektet och missar inte sina deadlines. (not translated)
Arviointikriteeri - arvosana 5
Den studerande är extremt väl förtrogen med olika element gällande planering av butikskoncept och spelreglerna som gäller detaljhandeln, är mycket väl insatt i hur butikskoncept tas fram via en planeringsprocess. Den studerande förstår utmärkt, hur marknaden fungerar, vilka regler och recept gäller när ett vinnande koncept skall tas fram och vilka faktorer påverkar konsumentens beslut i butiken och i val av butik eller kedja. Den studerande har utmärkt förståelse för segmentering. Den studerande kan analysera med extremt bra kunnande verksamhetsmiljön och lokal konkurrens ur butikskoncepts synvinkel. Den studerande kan göra omfattande och krävande kalkyler for att värdera lönsamheten i butiken. Den studerande kan med utmärkt förståelse planera för resurser och organisationen inom ett butikskoncept. Den studerande har utmärkt förståelse för visuell och annan marknadsföring inom ett butikskoncept. Den studerande kan extremt väl värdera och planera rollen av olika produkter och sortimentet inom ett butikskoncept. Den studerande har utmärkt förståelse för vilka faktorer som påverkar kundlojaliteten. Den studerande kan ta fram egna förslag och idéer med omfattande kunskap inom ett butikskoncept och professionellt argumentera för dem. Den studerande kan självständigt producera rapporter och andra dokument med mycket yrkesmässigt innehåll kring ämnet samt det eventuella projektet. Den studerande arbetar inom ett team i projektet med mycket positiv attityd, produktivitet och bra framförhållning. (not translated)
Toimipiste
Porvoo Campus
Opetuskieli
Ajoitus
16.01.2023 - 19.05.2023
Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 13.01.2023
Ryhmä
PO5
VM4
CONTACT
Opettaja
Anna Vähäsalo, Marina Karlqvist, Susanne Nyholm
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
VIMA Degree Programme in Sales and Visual Marketing