Combining Wine and Food RES8RH025-3004 28.03.2022-20.05.2022 6 (02HAAGAVV, ...)+-
Learning objectives
Kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee viinin ja ruuan yhdistämisen viinin ominaisuudet sekä raaka-aineet- ja ruoanvalmistusmenetelmät huomioiden, annos- ja menusuunnittelun perusteet, erityyppisten ateria- ja juomakokonaisuuksien luomisen, suosittamisen ja myynnin asiakkaalle.
Starting level and linkage with other courses
Opintojaksolle tulee olla hyväksytysti suoritettuna ruokatuotantoon ja ravintolajuomiin liittyvät perusopintojaksot.
Contents
Kurssi luo pohjaa ja täydentää/syventää myöhempää ravintolapalveluiden-, juomien- ja tuotannon opiskelua. Käsiteltävät asiakokonaisuudet ovat:
- Viinin ominaisuudet ja makuun vaikuttavat tekijät
- Maistamisen käytäntö ja perusmaut
- Makuradat: alku-, pää- ja jälkiruoat ja viini, tukevat/ erottavat ominaisuudet
- Keittiö- ja salityöskentely, maistelu
- Ruoka- ja viinilistan yhteensopivuus
- Gastronomia ja Grand Dinner
- Oluen/ Teen ja ruoan yhdistäminen
Further information
Opintojakso suoritetaan kontaktitunneilla 4. periodin aikana
Opintojaksomaksu
Suoritetaan materiaalipalveluun ennen kurssin alkua. Maksu lukuvuodelle 2020 on 60€/hlö.
Henkilömäärä kurssilla max 25 hlö
Työelämäyhteydet
Kurssin aikana pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan vierailevia luennoitsijoita elinkeinosta ja yritysvierailuja.
Kansainvälisyys
Kurssilla käsitellään juoma- ja ruokakulttuuria kansallisesti ja kansainvälisesti
Campus
Haagan toimipiste
Teaching language
Finnish
Timing
28.03.2022 - 20.05.2022
Enrollment
03.01.2022 - 25.03.2022
Groups
02HAAGAVV
CONTACT
Teachers
Terhi Oksanen-Alén, Mirjami Willman
Seats
15 - 25
Degree Programme
HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management