Johdatus ravintolajuomiin (3 op)

Toteutuksen tunnus: RES1RH002-3021

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
14.06.2021 - 22.10.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.10.2021 - 17.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
Opettajat
Jouko Mykkänen
Ryhmät
RR20SE
RR20SE Ruokatuotannon johtamisen ko, 2020 aloittaneet
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
RES1RH002

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Viikko 1 Viinin maistelu
Viikko 2 Viinin viljely ja valmistus
Viikko 3 Chardonnay ja Pinot Noir; Cabernet, Merlot, Sauvignon Blanc
Viikko 4 Syrah, Grenache ja Riesling; Muut valkoviinit ; Muut punaviinit
Viikko 5 Väkevät viinit; Väkevät juomat; Kuohuviinit; Makeat viinit
Viikko 6 Olutluento (Sinebrychoffin asiantuntija)
Viikko 7 Baaritunnit (Beverage Partners Finland Oy:n asiantuntija)
Viikko 8 Varalla

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)

Oppimateriaalit

1) Kurssikirja: Viinit ja väkevät juomat. Etiketit kertovat. WSET 2014
Kirjan saa ostettua Haagan Matskusta (35 €), sitä löytyy myös jonkin verran kirjastosta.
2) Virtuaaliympäristössä Moodle ilmoitetut ja linkitetyt videot
3) Luentomonisteet ja opiskelijan omat muistiinpanot
4) Muut mahdolliset luennoitsijoiden ilmoittamat materiaalit

Opetusmenetelmät ja ohjaus

1) luennot ja niiden yhteydessä maistelut (24 h)
2) oppimistehtävät ja niiden taustamateriaalit virtuaalisesti Moodlessa (67 h)

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssin osaaminen osoitetaan a) maistelutentillä (20%) ja b) oppimispäiväkirjalla (80%).
Maistelutentti pidetään 6. viikolla luentojen yhteydessä.
Oppimispäiväkirjojen osioiden palautukset (3 kpl) kurssin aikana. Päivämäärät ilmoitettu Moodlessa.

Oppimistehtävät

Oppimispäiväkirjojen ohjauskysymykset ja palautuspäivämäärät ovat esillä Moodlessa.

Arviointitavat

Kurssin osaaminen osoitetaan a) maistelutentillä (20%) ja b) oppimispäiväkirjalla (80%).

Siirry alkuun