•   Combining food and drink RES1HR002-3016 17.01.2022-18.03.2022  3   (RH19SA, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • ymmärtää ruoka- ja juomayhdistelmien merkityksen asiakaskokemuksen rakentamisessa
    • tuntee ja tunnistaa perusmaut
    • osaa hyödyntää eri juomien peruselementtejä ruuan ja juoman yhdistämisessä
    • hallitsee yhdistämisen perusteet
    • hallitsee ruoka- ja juomalistan yhteensovittamisen
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Johdatus ravintolajuomiin RES1RH002 tai raaka-aineet ja ravitsemus FP22RR002 suoritettava ennen tätä opintojaksoa.
    Sisältö
    • Aistinvarainen arviointi
    • Analyyttinen maistaminen
    • Klassiset yhdistelmät
    • Makuaistimuksiin liittyvät yhdistelmät
    • Ateriakokonaisuuden makuaistimukseen perustuva rakentaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Tietää ja osaa kuvata klassiset yhdistelmät
    Osaa luoda klassisiin yhdistelmiin perustuvan ateriakokonaisuuden
    Tietää perusmaut ja -elementit ruuissa ja juomissa
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa analysoida klassisten yhdistelmien makuaistimusten tekijät
    Tietää perusmakujen keskinäiset vaikutukset ruoka- ja juomayhdistelmissä
    Osaa perustella ruoka- ja juomayhdistelmien valinnat
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida erityyppisten ruoka-ja juomayhdistelmien makuihin perustuvat tekijät.
    Osaa luoda ateriakokonaisuuden ja perustella valinnat.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Systemaattiset maistelut ja niiden raportointi.
    Luennot ja videot

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ilmoitetaan Moodlessa

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    17.01.2022 - 18.03.2022

    Oppimistehtävät

    1) Maisteluiden raportointi ja analysointi 2) Kokoava ja soveltava lopputehtävä

    Ilmoittautumisaika

    03.01.2022 - 14.01.2022

    Aikataulu

    Viikko 1: Johdanto ja tutustuminen kurssin viineihin
    Viikko 2: Kylmät kalat
    Viikko 3: Lämpimät kalat
    Viikko 4: Lihat
    Viikko 5: Juustot
    Viikko 6: Jälkiruoat
    Viikko 7: Olut ja ruoka
    Viikko 8: Varalla

    Ryhmä
    • RH19SA
    • CONTACT
    Opettaja

    Jouko Mykkänen, Terhi Oksanen-Alén

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    1) Maisteluraportit
    2) Lopputehtävä

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5