Accommodation and Restaurant Business Environment HOS006AS2A-3001 16.01.2023-19.05.2023 5 (REB2HA1, ...)+-
Osaamistavoitteet
Tunnistaa majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaympäristön, kuten toimijat, liikeideat ja tunnusluvut. Osaa käyttää majoitus- ja ravintola-alan käsitteitä, tilastoja ja tuntee alan lainalaisuuksia. Ymmärtää vastuulliset toimintamallit majoitus- ja ravintola-alalla. Osaa suunnitella ja hallita henkilöstöresursseja tehokkaasti, sekä tuntee työehtosopimuksen keskeisen sisällön ja osaa laatia työvuorolistan.
Sisältö
Tällä kurssilla perehdytään majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaympäristöön (toimijat, liikeideat ja tunnusluvut). Tutustutaan majoitus- ja ravintola-alan käsitteistöön, tilastoihin ja alan lainalaisuuksiin. Opit oikein resurssoidun työvuorolistan tekemisen, josta on paljon hyötyä tulevaisuudessa. Kurssi paneutuu myös vastuullisuuteen, sekä palvelutarjonnan ja toimintamallien merkitykseen.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija osaa nimetä joitakin matkailualan peruskäsitteitä ja matkailuteollisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija tunnistaa joiltakin osin matkailuliiketoiminnan vaikuttavuutta. Opiskelija tiedostaa alan päätoimijat ja verkostot.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija tietää matkailualan käsitteet ja matkailuliiketoimintaan vaikuttavia tekijöitä ja osaa käyttää niitä oikeassa kontekstissa. Opiskelija ymmärtää alan merkityksen globaalisti ja lokaalisti ja tiedostaa alan merkittävimmät verkostot ja toimijat sekä niiden liikeideat.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija ymmärtää ja osaa arvioida matkailuliiketoimintaan vaikuttavia tekijöitä eri näkökulmista, sekä gloabaalisti että lokaalisti. Opiskelija osaa arvioida matkailuklusterin eri toimijoiden välisiä riippuvuussuhteita ja ymmärtää matkailuliiketoiminnan kokonaisuuden. Opiskelija on sisäistänyt alan liiketoimintamallit ja osaa analysoida niiden eroja.