•   Basics of business mathematics and Excel in the hospitality and tourism industry ACC1HA001-3028 25.10.2021-17.12.2021  5   (RH21SB, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • hallitsee taloudellisen raportoinnin perusteet ja tulkinnan
    • tuntee yritysverotuksen perusteet
    • hallitsee katetuottolaskennan ja tulossuunnittelun perusteet
    • osaa katetuottohinnoittelun ja tuntee muut hotelli-, ravintola- ja matkailualan perushinnoittelumenetelmät
    • osaa taloushallinnon Excelin peruskäytön
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia
    Sisältö
    Tuloslaskelma, tase, rahoituslaskelma
    • Käyttöpääoma
    • Tunnuslukuanalyysi
    • Tuloverotus ja arvonlisäverotus
    • Kustannusten luokittelu, kriittinen liikevaihto
    • Katetuottohinnoittelu ja muut hinnoittelumenetelmät HRM-alalla
    • Myynnin ja kustannusten ennustaminen
    • Excelin käyttö taloushallinnossa
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija osaa tulkita yrityksen taloudellisia raportteja, hän tunnistaa keskeisiä verotuksen käsitteitä ja hallitsee taulukkolaskennan peruskäytön avustetusti. Hän osaa nimetä yrityksen erilaisia kustannuksia ja ymmärtää yrityksen talousprosessin.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa perustellen tulkita yrityksen taloudellisia raportteja, hän osaa laskea yrityksen keskeiset verot ja hallitsee taulukkolaskennan peruskäytön itsenäisesti. Hän osaa erotella yrityksen erilaisia kustannuksia ja tuottoja sekä niiden vaikutuksia yrityksen talouteen.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa tehdä johtopäätöksiä yrityksen taloudellisten raporttien perusteella, hän osaa perustellen laskea yrityksen keskeiset verot ja hallitsee taulukkolaskennan käytön soveltaen. Hän osaa analysoida yrityksen erilaisia kustannuksia ja tuottoja sekä niiden vaikutuksia yrityksen talouteen.
    Lisätiedot
    Vastuuopettajat:
    Hanna Moisio, Haaga
    Mariitta Rauhala, Haaga

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    25.10.2021 - 17.12.2021

    Ilmoittautumisaika

    16.08.2021 - 22.10.2021

    Ryhmä
    • RH21SB
    • CONTACT
    Opettaja

    Jussi Hanni

    Paikkoja

    15 - 30

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5