Please select the curriculum by the start year of studies and track.
The learning objectives of the module can be met by:
a. Participating in the project in question or in a similar one.
b. Learning at work
Contact lessons and assignments
Workshops
Working in project groups
Coaching
Heerkens, G. 2002. Project management. The McGraw-Hill. Usa.
Ville Parkkinen, Sakari Ketolainen
The contents of the module are planned in co-operation with the commissioner case by case.
Haaga Campus
No exams in this course
English
The contents of the module include an international scope.
15.01.2024 - 15.03.2024
Project report
Reflection of own learning
Assignments during the contact lessons
02.01.2024 - 12.01.2024
Contact lessons:
On Tuesdays 14.00-16.45
On Thursdays 14.00-16.45
The learning objectives of the module can be met by:
a. Participating in the project in question or in a similar one.
b. Learning at work
Feedback in contact lessons
Self assessment
Peer evaluation
Feedback from the commissioner
15 - 40
Assessment
Pass / Fail
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Lähiopetus kampuksella
Teorialuennot
Tunneilla tehtävät oppimistehtävät
Ulkopuolinen toimeksianto opintojaksotehtävänä
Omien osaamistavoitteiden asettaminen opintojakson alussa ja oman oppimisen reflektointi opintojakson lopussa (not translated)
Moodlessa olevat materiaalit
Parantainen, J. 2013. Tuotteistamisen perusteet: Tuotteista palvelusi, tuplaa katteesi. 2. p. Espoo: Ediste.
Apunen, A. & Parantainen, J. 2014. Tuotteistajan taskuraamattu / Antti Apunen & Jari Parantainen. Helsinki: Talentum (not translated)
Ville Parkkinen, Sakari Ketolainen
Opintojaksolla tehdään toimeksianto yritykselle (not translated)
Haaga Campus
Opintojaksolla ei ole tenttiä (not translated)
Finnish
Opintojakso sisältää kaupallistamisen teemojen kansainvälistä tarkastelua (not translated)
21.08.2023 - 13.10.2023
Oman oppimisen arviointi
Opintojaksotehtävän (Toimeksiannon) tekeminen ryhmissä (not translated)
12.06.2023 - 18.08.2023
Opetus tiistaisin ja torstaisin Haagan kampuksella klo 8.30-10.45 alkaen ti 22.8.2023
Tarkempi päiväkohtainen aikataulu saatavilla opintojakson alussa. (not translated)
Opinnollistaminen. Sovi opinnollistamisesta opintojakson opettajien kanssa. (not translated)
15 - 40
Hylätty
Opiskelija ei ole osallistunut lähiopetukseen eikä kykene itsenäisesti selviytymään annetuista työtehtävistä. Hän ei ole osallistunut projektin aikana suoritettavaan suunnittelutyöhön/toteutukseen eikä ole osoittanut omatoimisuutta. Opiskelija tarvitsee jatkuvasti ohjausta toimissaan. Opiskelija ei ole reflektoinut omaa oppimistaan eikä arvioinut omia työsuorituksiaan riittävästi.
Hyväksytty
Opiskelija tuntee projektimaisen työskentelyn perusteet ja suorittaa annettuihin tehtäviin liittyvät työt hyväksytysti. Hän osaa soveltaa oppimaansa projektin tavoitteiden saavuttamiseksi. Lisäksi opiskelija osaa käyttää ja hyödyntää monipuolisesti välineitä ja laitteita projektityöskentelyssä. Opiskelija kykenee reflektoimaan omaa oppimistaan ja arvioimaan omia työsuorituksiaan (not translated)
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Lähiopetus. (not translated)
Opintojakson Moodle-sivustolla. (not translated)
Tommi Immonen, Pasi Tuominen
Benchmarkkausta ja tiekarttojen laatimista. (not translated)
Haaga Campus
Opintojaksolla on erillinen tehtävä. (not translated)
Finnish
Kansainvälistä benchmarkkausta. (not translated)
23.10.2023 - 15.12.2023
Opintojaksolla on erillinen tehtävä. (not translated)
12.06.2023 - 20.10.2023
Viikottaiset tapaamiset kampuksella periodin ajan. (not translated)
Work and study -vaihtoehdosta keskusteltava opettajan kanssa. (not translated)
15 - 40
Opintojakson tehtävän arviointi asteikolla 1-5. (not translated)
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
- Lähiopetus kampuksella sekä siihen liittyvät tehtävät
- Yksilötehtävät
- Opinojaksotehtävä ryhmätehtävänä
TAI
Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen) (not translated)
Kirjallisuutta:
Adamsson, K. & Havas, K. 2020. Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028. –Yhdessä luonnosta ammentaen. Toimenpiteet vuosille 2020-2023. Luettavissa: http://www.hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/Ruokamatkailustrategia-2020-2028.pdf. Luettu 18.8.2021.
Alhonen, M. &Iloranta, R. 2021. Palvelumuotoilun menetelmiä ja työkaluja arkeen. Luettavissa: http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021060835207. Luettu 23.8.2021.
Haaga-Helia amk. Ruokamatkailuhanke. Luettavissa: www.hungryforfinland.fi. Luettu 28.5.2021.
Haaga-Helia amk & Visit Finland 2020. Suomen ruokamatkailun tuotesuositukset. Luettavissa: http://www.hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/VISIT_FINLAND_ruokamatkailun_tuotesuositukset_2020.pdf. Luettu 28.5.2021.
Havas, K. & Jaakonaho, K. 2012. Evästä matkailuun. Luotsi makumatkan rakentamiseen. Haaga-Helia amk. Luettavissa: http://www.e-julkaisu.fi/haaga-helia/evasta_matkailuun/. Luettu 28.5.2021.
Panttila, P. 2020. Ruokamatkailun tarinallistaminen. Opas ydin- ja palvelutarinan kirjoittamiseen. Luettavissa: http://www.hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/Opas_palvelutarinan_kasikirjoittamiseen_2020.pdf. Luettu 14.8.2020.
Pyörämatkailuun on lisää materiaalia itse opintojaksotehtävän tehtävänannossa. (not translated)
Sini Garam, Jari Karjalainen
Opintojaksolla on 4 vierailijaa
Roosa Halonen Forum Virium
Ville Parkkinen Haaga-Helia amk
Aniko Lehtinen, olut- ja ruokatoimittaja, lehtori, Laurea amk
Terhi Hook, Development Manager at Business Finland Oy: Visit Finlandin ruokamatkailutoimet maailmalla (not translated)
Haaga Campus
Opintojaksolla ei ole tenttiä, sen sijaan tehdään palvelumuotoilusta testi yksilötehtävänä (not translated)
Finnish
Toimeksanto tehdään Urban & Local -hankkeelle, tavoitteena tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi hankkeessa luodaan syötävää kaupunkia ja pääkaupunkiseudun lähiruoan ja ravintola-alan liiketoimintaa edistävää toimijaverkostoa. Hankkeessa toteutetaan tilallisia kokeiluja sekä tuotetaan palveluja ja tuotteita yhdessä yritysten, (lähi)ruokatoimijoiden, kaupunkien ja tutkimus - ja oppilaitosten kanssa. (not translated)
21.08.2023 - 13.10.2023
Ennakkotehtävä: Suomen ruokamatkailustrategia ja tuotesuositukset (yksilötehtävä) Hyväksytty/hylätty
Tehtävä 1 Pohdinta- ja työpajatehtävät lähiopetuksessa ryhmässä 20 %
Tehtävä 1. Matkailun asiakastehtävä (yksilötehtävä) 15 %
Tehtävä 2. Alueelliset Benchmark-ruokamatkailuesimerkit (yksilötehtävä) 15 %
Tehtävä 3. Ruokamatkailutuote pop up (ryhmätehtävä) 50 % (not translated)
12.06.2023 - 18.08.2023
TOU2RR001-3025 torstai klo 11-13:45, perjantai 9.00-10:45
to 24.8. Päivän aihe: kick-off
o Kickoff, kurssin rakenne ja yhteiset pelisäännöt sekä Toimeksiannon esittely
o Ennakkotehtävän purku
pe 25.8. Päivän aihe: Suomi-ruokaa
o Suomi-ruokaa
o Matkailun suuralueet ja alueelliset ruokahelmet
o Ohjeistus: Tehtävä 1. ohjeistus (Suomeen suuntautuva matkailu tutuksi)
to 31.8. Päivän aihe: toimeksiantaja
• Toimeksiannon kertaus ja yksilöinti
• ryhmäjaot ja tiimityön pelisäännöt (lomake)
pe 1.9. Päivän aihe: ruokamatkailun asiakkaat
o ruokamatkailun asiakkaat
o Palautus: tehtävä 1
to 7.9. Päivän aihe: esitykset ja sparraus
o Esitys & sparraus: ryhmätehtävän ensimmäiset ideat
o ryhmätyön työstämistä
o Ohjeistus: tehtävä 2
pe 8.9. Päivän aihe: palvelumuotoilu
o Palvelumuotoilutyöpaja
o Palvelumuotoilun työkalut ja ryhmätyön edistäminen palvelumuotoilun keinoin
to 14.9. Päivän aihe: Ryhmien ruokamatkailutuotteiden koordinointi
pe 15.9. Päivän aihe: Benchmark
• Esitykset: tehtävä 2: ruokamatkailun tarinallistetut benchmarkit
• Kotitehtävä: tarinallistamisvideot
to 21.9 Päivän aihe: tarinallistaminen
pe 22.9. Päivän aihe: Juomat suomalaisessa ruokamatkailussa
to 28.9. Päivän aihe: Tuotekehitys ja esivalmistelut
pe 29.9. Päivän aihe: Tuotekehitys ja esivalmistelut
5-6.10. Pop Up -toteutus Hakanimen halli, oman vastuupäivän toteutus
to 12.10. Päivän aihe: Lopetus
• loppuesitykset
• kurssin yhteenveto ja palautteet (not translated)
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
- Lähiopetus kampuksella sekä siihen liittyvät tehtävät
- Yksilötehtävät
- Opinojaksotehtävä ryhmätehtävänä
TAI
opinnollistaminen (not translated)
15 - 40
Moduuli arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Kokonaispisteet Arvosana
100-90 5
89-80 4
79-70 3
69-60 2
59-40 1
Arvosana 1
Hahmottaa, mitä on matkailu, ruokamatkailu ja niiden tärkeimmät kohderyhmät. Osaa suunnitella ja valmistaa ohjatusti kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille sopivaa ruokaa.
Arvosana 3
Ymmärtää, mitä on matkailu, ruokamatkailu ja niiden tärkeimmät kohderyhmät sekä osaa kertoa niistä. Osaa suunnitella ja valmistaa kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille ruokaa erilaisiin toimintaympäristöihin joitakin palvelumuotoilun ajatuksia hyödyntäen.
Arvosana 5
Ymmärtää ruokamatkailun kokonaisvaltaisen ja nousevan merkityksen osana matkailun kenttää. Osaa kehittää kannattavia ruokamatkailutuotteita kohderyhmälähtöisesti hyödyntäen paikallisia raaka-aineita ja ruokakulttuuria, estetiikkaa, tarinointia. On omaksunut monia ruokaelämysten tuottamiseen ja palvelumuotoiluun liittyviä elementtejä ja osaa soveltaa niitä suunnittelu- ja toteutustyössä itsenäisesti, luovasti ja idearikkaasti. (not translated)
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
3 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Learning methods
The learning goals of this module can be reached in the following ways:
a. Lectures and assignments as full-time studies
b. Exam and learning assignments (contact: sami.rekola@haaga-helia.fi)
1. Gregoroire M. 2016. Foodservice Organizations, a Managerial and system approach
2. Klosse P. 2014. The Essence of Gastronomy, Understanding the Flavor of Foods and Beverages
3. Materials from lectures
Ville Parkkinen, Nina Vallin
Working life connections:
An assignment given by an international business partner.
Haaga Campus
Timing for Exam tbc.
Re-examination according to Haaga-Helia Schedule 2020 (https://student.home.haaga-helia.fi/group/pakki/haaga)
English
Internationality:
An assignment given by an international business partner, teaching and learning methods used are appropriate to a culturally diverse student population.
15.01.2024 - 15.03.2024
1. Lectures by Haaga-Helia and External experts /visitors
2. Practical Kitchen sessions
3. Individual / group assignment
02.01.2024 - 12.01.2024
Learning methods
The learning goals of this module can be reached in the following ways:
a. Lectures and assignments as full-time studies
b. Exam and learning assignments (contact: sami.rekola@haaga-helia.fi)
Assessing one’s own learning is a compulsory part of the module.
15 - 40
Individual / group assignment 60 %
Moodle Exam 40%
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
This course includes classroom hours and learning tasks.
Teacher: Kristiina Huff
The best way to reach me is to send me e-mail firstname.lastname @ haaga-helia.fi . (not translated)
Study material is available in Moodle. In addition, we use HH library e-materials and other internet sources. (not translated)
Kristiina Huff
The topics of the course are related to working life and the hospitality industry. (not translated)
Haaga Campus
English
The topics of the course familiarize with practices in English-speaking countries and English-language communication as part of today's Finnish working life. (not translated)
21.08.2023 - 13.10.2023
learning tasks are available in Moodle. (not translated)
12.06.2023 - 18.08.2023
According to your schedule / timetable. (not translated)
For intormation about recognition of learning, please contact the teacher kristiina.huff @ haaga-helia.fi
Learning methods during the course
Classroom learning & learning tasks
Classroom hours are listed in your schedules. Learning tasks are small and some of them may be done during classes.
• classroom activities support learning; all attendance is a plus
• assessment of especially spoken competence happens mostly in class
• tasks (assignments, discussion forums and quizzes) are available in Moodle
• assignments are mostly individual tasks (assignments, forums, quizzes)
• it’s good to return assignments by the deadline set in Moodle and they are assessed on the scale fo pass/fail or sometimes with points 0-100p
• all returned tasks are a plus
Learning tasks & videos
The student attends classes very seldom or not at all. The student returns tasks + FOR EXTRA CREDIT tasks and confirms spoken competence with video tasks.
• tasks (assignments, discussion forums and quizzes) are available in Moodle
• tasks are mostly individual tasks
• it’s good to return tasks by the deadline set in Moodle and they are assessed on the scale fo pass/fail or sometimes with points 0-100p
• all returned tasks are a plus (not translated)
Palaute
Olen ottanut huomioon aiempien kurssien yhteydessä esiin tulleita palautteita:
• tehtävät ovat yksilötöitä
• suullista englantia on paljon
• painotetaan ammattikieltä (not translated)
15 - 40
Assessment is based on learning tasks and classroom work. (not translated)
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Katriina Kolu
Haaga Campus
Finnish
15.01.2024 - 15.03.2024
02.01.2024 - 16.02.2024
15 - 40
HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management, HOTEM Degree Programme in Hospitality, Tourism and Experience Management, RUOKAT Degree Programme in Culinary Management, MATKA Degree Programme in Tourism Management
1 cr
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Yksi Zoom-opetuskerta ja 3 yksilötehtävää (not translated)
Moodlessa osoitettu materiaali, videot ja artikkelit
Haaga-Helian urapalvelut: https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen (not translated)
Kristiina Adamsson
Vierailijat, restonomi-alumnit (not translated)
Haaga Campus
Ei tenttiä (not translated)
Finnish
JobTeaserin kansainvälisen työnhaun tuki ja kanavat (not translated)
15.01.2024 - 15.03.2024
Teet yhteensä 3 tehtävää ja kaikki ovat yksilötehtäviä:
Ennakkotehtävä -tee 15.1.2023 Zoom-kerralle (saatavilla Moodlessa ja lähetty sähköpostitse joulukuussa 2023 ja tammikuussa 2024)
15.1. Kick offin jälkeen teet vielä kaksi (2) erilaista sinua auttavaa tehtävää tulevaa elämääsi ja mahdollista työnhakuasikin tukien. Tehtävien deadlinet on porrastettu 1.2, 12.2 ja 8.3.
Valitse alla olevista 2 tehtävää:
Voit valita tekemäsi tehtävät. Kuitenkit siten, ettet tee yhdestä aihealueesta useampia tehtäviä.
A. Itsetunto, itseluottamus, omat vahvuudet ja työn merkityksellisyys
Jos haluat tehdä näistä tehtävistä toisen, palauta se 1.2. mennessä
1) Kutsumuskartta
Tai
2) Tähtihetki
Tai
3) Työn merkityksellisyys
B. Tulevaisuutesi -Urasuunnitelman laatiminen ja verkostot
Jos haluat tehdä näistä tehtävistä yhden, palauta se 12.2. mennessä.
4) Vaihtoehtoiset tulevaisuudet
tai
5) Verkostoidun -olen elossa
tai
6) One really important piece of paper of me
C. Modernin työnhaun menetelmät
Jos valitset tehdä näistä tehtävistä jonkun, palauta se 8.3. mennessä.
7) Instagram on virtuaalinen CV:si, luo ammatillinen tili (jollei sellaista sinulla jo ole) Instagramiin
tai
8) Infograafista CV! Erilainen tapa kertoa itsestäsi tiiviisti
tai
9) Videoesittely (tarina sinusta) ja hiottu Linkedin-profiili
tai
10) Jokin muu asiallinen ja visuaalinen tapa esitellä omaa osaamistasi työnhaussa
Lisäksi voit tehdä vapaaehtoisesti, omaa kehitystäsi ajatellen tehtäviä, haluamasi määrän. Tehtävistä annan ryhmäpalautteen, nostan esille kehitettäviä, ajattelua kaipaavia kohtia, sparraan. (not translated)
02.01.2024 - 12.01.2024
15.1. Kick off klo 11-13.45, Zoom
Kick offin jälkeen itsenäistä tekemistä Moodlessa: Tehtävien deadlinet on porrastettu 1.2, 12.2 ja 8.3.
Opintojakso päättyy 8.3. 2023. (not translated)
Opintojakson suoritus:Yksi opetuskerta Zoomissa ja 3 yksilötehtävää (not translated)
15 - 40
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty (not translated)
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Pekka Soive
Haaga Campus
Finnish
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 30
HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management, MATKA Degree Programme in Tourism Management, RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Tämän moduulin osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavalla tavalla:
Lähiopetus 48 h
Itsenäinen opiskelu 77 h
Moduuliin sisältyy myös oman oppimisen arviointi (palaute e-lomakkeella) (not translated)
Kehusmaa, K. 2010. Strategiatyö: organisaation voimanlähde. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.
Viitala, R. 2014. Henkilöstöjohtaminen: strateginen kilpailutekijä. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta. (not translated)
Nina Vallin
Vierailuluennoisijat, yritysesimerkit. (not translated)
Haaga Campus
Sovitaan kurssin alussa ja löytyvät Moodlen kurssialustalta (not translated)
Finnish
Strategiatyötä ja henkilöstöjohtamista tarkastellaan myös kansainvälisten esimerkkien ja hyvien käytäntöjen avulla. (not translated)
25.03.2024 - 17.05.2024
Tentti
Tuntitehtävät
HR-tehtävä (not translated)
02.01.2024 - 22.03.2024
25.3.-17.5.2024 (not translated)
W&S ja AHOT-näytöt (not translated)
15 - 40
Tentti 40 %
Tuntitehtävät 20 %
HR-tehtävä 40 %
Moduuli arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5. (not translated)
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
Opetus tiistaisin klo 14-16 luokassa G307 (not translated)
Opinnäytetyön raportointiohjeet (not translated)
Saija Laitinen
Opinnäytetyö tehdään yleensä toimeksiantona yritykselle tai yhteisölle.
Opinnäytetyö tukee tekijän ammatillista kehittymistä. (not translated)
Haaga Campus
Finnish
Opinnäytetyössä käytetään kansainvälisiät alan tietolähteitä.
Opinnäytetyön toimeksiantaja voi olla kansainvälinen yritys tai yhteisö. (not translated)
23.10.2023 - 15.12.2023
Opinnäytetyöajokortti
Yhden opinnäytetyön lukeminen ja arviointi
Opinnäytetyösuunnitelman laatiminen malllipohjaan (not translated)
12.06.2023 - 20.10.2023
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin:
Tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmien opintojakson jälkeen. (not translated)
a. päiväopetus: lähiopetusta noin 16 tuntia 8 viikon aikana
b. monimuoto-opetus: lähiopetusta noin 16 tuntia yhden lukukauden aikana (not translated)
15 - 40
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
H-5
Bachelor of Hospitality Management
There is no implementations attached to this degree programme.
Restonomi (AMK)
Ammattikorkeakoululaki 932/2014 25 §
Tutustu hakutietoihin www.opintopolku.fi -sivustolla ennen hakua!
210 opintopistettä, 3,5 vuotta
Tutustu Haaga-Helian aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen periaatteisiin
Haettavissa päivä-ohjelmaan
Suomi
Opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen, pakollinen harjoittelu, opinnäytetyö ja kypsyysnäyte.
Haaga-Helian toimintaa ohjaa Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 18.12.2014/1129 ja Haaga-Helian tutkintosääntö
Ammattikorkeakoulututkintoon johtavien opintojaksojen tavoitteiden saavuttaminen arvioidaan erilaisten oppimistehtävien, tenttien ja muiden näyttöjen avulla. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää opintojaksokuvauksen mukaisia oppimissuorituksia. Opintojakson opettaja voi vapauttaa opiskelijan lähiopetukseen osallistumisesta perustellusta syystä.
Suoritus arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Erityisen painavasta syystä voidaan suoritus arvioida merkinnällä suoritettu (S), hyväksytty (H) tai mukautettu (M). (Tutkintosääntö 6 §)
Ruokatuotannon johtamisen koulutuksen tavoitteena on yhdistää ruokatuotannon suunnittelun ja johtamisen teoreettinen tieto tarvittaviin ammatillisiin kädentaitoihin. Koulutuksessa yhdistyvät vahva ammatillinen identiteetti ja liikkeenjohdollinen ajattelutapa. Liikkeenjohdollisuus näkyy koulutuksessa erikoistumisalaopintojen lisäksi täydentävissä johtamisen, juridiikan, markkinoinnin, laskentatoimen ja yrittäjyyden opinnoissa.
Erikoistumisalaopinnot profiloivat ruokatuotannon johtamisen koulutuksen opiskelijat alansa huippuosaajiksi. Ne tuottavat opiskelijalle tärkeimmät ammatilliset ja liikkeenjohdolliset osaamiset, luoden restonomin ammatillisen profiilin. Erikoistumisalaopintojen laajuus on 45 opintopistettä koko tutkinnon 210 opintopisteestä ja ne alkavat koulutuksen alussa. Erikoistumista täydentävät muut moduulit, jotka ovat osittain myös toimialarajat ylittäviä.
Ruokatuotannon johtamisen koulutuksen kärkenä on työllistyminen. Opetussuunnitelma kytkee työelämän vahvisti osaksi opintoja, tähdäten valmistuvien restonomien työllistymiseen. Kaikki opetussuunnitelman moduulit on suunniteltu työelämälähtöisesti, ja työelämä on konkreettisesti mukana moduuleissa muun muassa yritystoimeksiantojen, työharjoittelujen ja vierailijoiden muodossa.
Tutustu yksityiskohtaisemmin Haagan toimipisteen oppimisympäristöön.
Ruokatuotannon johtamisen opiskelija kasvaa opintojensa aikana ruokatuotannon osaajaksi, jolla on vastuullinen ja yrittäjähenkinen asenne työhönsä. Hän saa samalla laajan kuvan koko palveluelinkeinosta. Opintojen sisältöjä suunnitellaan ja toteutetaan aktiivisessa yhteistyössä toimialan yritysten ja kansainvälisten partnereiden kanssa.
Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa alan yritysten ja muiden yhteisöjen kehittämiseksi. Koulutus ja työkokemus antavat restonomille hyvät valmiudet toimia palvelualan, erityisesti ruokatuotannon sidosryhmien esimies-, asiantuntija-, suunnittelu-, opetus-, myynti- ja kehittämistehtävissä sekä yrittäjänä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Erikoistumisalana Keittiömestari
Erikoistumisalaopinnot sisältävät viisi 9 opintopisteen opintojaksoa, jotka jakautuvat kolmen opintovuoden ajalle. Erikoistumismoduuleissa edetään ammatillisista perusteista kohti suurempien kokonaisuuksien hallintaa ja johtamiskyvykkyyttä. Niihin kytkeytyy viisi erillistä projektia, joissa opiskelija pääsee soveltamaan oppimaansa käytännössä.
Erikoistumisalaopinnot keskittyvät ruokatuotannon johtamisen osa-alueisiin sekä kotimaisessa että kansainvälisessä ympäristössä. Erikoistumisalaopinnot sisältävät muun muassa ruokatuotannon prosesseja, tuotekehitystä, aistinvaraista arviointia sekä toimintaympäristön analysointia.
Varsinaisen erikoistumisalan lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa Ruokayrittäjäpolku. Siinä opiskelija suorittaa osan erikoistumisopintoihin liittyvistä projekteista opiskelijoiden osuuskunnassa.
Erikoistumisopintojen lisäksi opinnot sisältävät yleisiä liikkeenjohdollisia opintoja kuten markkinointia, laskentatoimea, johtamista, ja kieliopintoja. Opintoihin sisältyvät myös työharjoittelu, vapaa valintaiset opinnot sekä opinnäytetyö.
Kansainvälistymistä tukevia kielten ja kulttuuriosaamisen opintoja, kansainvälinen ja monikulttuurinen korkeakouluyhteisö, yhteistyötä ulkomaisten korkeakoulujen kanssa: kaksoistutkinnon suorittaminen, vaihto-opiskelu, harjoittelu ulkomailla ja opintomatkat. Kv-vaihdon suositeltu ajankohta on 3. vuoden syyslukukausi
Opinnot kytkeytyvät vahvasti työelämään, ja niissä yhdistetään teoriaa ja käytäntöä. Opinnot sisältävät teoriatietojen lisäksi käytännönläheistä toimintaa liike-elämän eri alueilla kiinteässä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa.
Työskentely mm. ruokapalvelualan yritysten ja sidosryhmien esimies-, asiantuntija-, myynti- tai kehittämistehtävissä, erityisesti keittiöpäällikköinä ja -mestareina sekä yrittäjinä.
Ylempi amk-tutkinto: Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
Yliopisto-opinnot
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy
Haagan kampus
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
Lisätietoja Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelmasta:
tutkintojohtaja Risto Karmavuo
puh. 040 053 8740
sähköposti: etunimi.sukunimi (at) haaga-helia.fi
Opintopalvelut
Haaga-Helian vaihde: (09) 229 611