•   Matkailuliiketoiminnan tuottojohtaminen TOU001AS3A-3005 19.08.2024-13.12.2024  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa tuottojohtamisen peruskäsitteet sekä osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Tunnistaa tuottojohtamisen, hinnoittelun sekä jakelun keskinäiset yhteydet. Osaa käyttää tuottojohtamisen työkaluja. Osaa soveltaa, analysoida ja arvioida tunnuslukuja ja mittareita liiketoiminnan kehittämisessä.
    Sisältö
    Tuottojohtamisen käsitteet, strateginen ja taktinen tuottojohtaminen matkailuliiketoiminnan eri osa-alueilla. Hinnoittelumenetelmien ja jakelukanavien yhteensovittaminen ja arviointi. Toimintaympäristön analysointi ja liiketoiminnan ennakointi sekä tutkimustiedon ja datan analysointi ja niiden hyödyntäminen. Tuottojohtamisen merkitys ja hyöty liiketoiminnassa. Toiminnan tunnusluvut ja mittarit. Tuottojohtamisen käytännön työkalut ja menetelmät.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Ymmärtää toimintaympäristön ja ennakoinnin merkityksen tuottojohtamisessa. Tunnistaa ja käyttää tuottojohtamisen periaatteita liiketoiminnassa. Osaa nimetä ja käyttää tunnuslukuja, mittareita ja tuottojohtamisen työkaluja.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida toimintaympäristöä, ennakoida ja hyödyntää tutkimustietoa ja dataa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen periaatteita ja työkaluja liiketoiminnassa. Opiskelija osaa soveltaa ja analysoida tuottojohtamisessa tarvittavia tunnuslukuja ja mittareita liiketoiminnan kehittämisessä.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Kyseessä on lähitoteutus, jossa on kaksi tapaamiskertaa viikossa. Tutkiva ja kehittävä oppiminen on opintojakson kantava teema.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Moodlen oppimateriaalit.

    Huefner, R. 2015. Revenue Management: A Path to Increased Profits, Second Edition.

    Tranter, K., Stuart-Hill, T. & Parker, J. 2013. An Introduction to Revenue Management for the Hospitality Industry.

    Työelämäyhteydet

    Opintojaksolla käytettävät esimerkit ja tehtävät ovat matkailualalta. Opintojaksoon sisältyy myös yritysvierailu/ja ja tunneilla käy vierailijaluennoitsijoita alalta.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tentti laskentaosiosta - painoarvo koko kurssin arvosanasta 20%.

    Uusinnat normaalin uusintakäytönnön mukaisesti, eli tentit voi uusia 2 kertaa. Uusintapäivämäärät ilmoitetaan kurssin alussa.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kansainvälisyys näkyy esimerkeissä ja kurssikirjallisuudessa.

    Ajoitus

    19.08.2024 - 13.12.2024

    Oppimistehtävät

    1) Reflektointitehtävä 1 (yksilötehtävä) 15% 2) Lukupiiri: tuottojohtaminen (ryhmätehtävä) 30% 3) Laskentaosuuden tehtävä (yksilötehtävä) 20% 4) Reflektiotehtävä 2 ja oman oppimisen arviointi (yksilötehtävä) 15%

    Ilmoittautumisaika

    03.06.2024 - 16.08.2024

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RE5HATOU2
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Näyttö
    Mikäli sinulla on aiemmin hankittua osaamista opintojakson sisällöistä, voit ottaa opettajiin yhteyttä keskustellaksesi näytöstä.

    Opinnollistaminen
    Mikäli työtehtäväsi ovat sellaisia, että opintojakson oppimistavoitteet on mahdollista saavuttaa työssäsi, tutustu WORK&STUDY ohjeistukseen.

    Opettaja

    Hanna Moisio, Sirpa Turunen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5