•   Tutkimustyön perusteet ja menetelmät THE7LH101-3094 23.10.2023-15.12.2023  3   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakso nimensä mukaisesti keskittyy tutkimuksen tekemisen perusteisiin ja esittelee perusmenetelmät. Opinnäytetyötyypistä riippumatta korkeakoulusta valmistuneen opiskelijan oletetaan hallitsevan tutkimustyön perusteet, jotta osaa arvioida työssään käyttämäänsä tutkimustietoa oikein. Tämän lisäksi opiskelijalla on perusvalmiudet tehdä itse tai ohjeistaa toisen tekemää tutkimustyötä. Tutkimustyön osaaminen on perusedellytys maisteritasoisiin jatko-opintoihin. Toiminnallisen opinnäytetyön erityispiirteitä käsitellään soveltuvin osin.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Uuden kehittäjä -moduulin Analysointiosaaminen-osa tulee olla suoritettuna. Opintojakso on orientointi opinnäytetyöhön ja suoritetaan välittömästi ennen opinnäytetyöprosessin aloitusta. Opintojakson aikana tai välittömästi sen jälkeen ilmoittaudutaan Konto-järjestelmässä opinnäytetyöprosessiin (opinnäytetyöprosessiin ei voi ilmoittautua millään muulla tavalla, ja ilman ilmoittautumista ei voi saada opinnäytetyölle ohjaajaa),
    Sisältö
    • Tutkimus- ja kehittämistyön peruskäsitteet
    • Aiheen valinta ja tutkimusongelman tai kehittämistehtävän muotoilu
    • Tiedonhaku ja viitekehyksen laatiminen
    • Tutkimusstrategian valinta
    • Tiedonhankintamenetelmät
    • Analyysimenetelmät
    • Tutkimusraportin rakenne ja kirjoittaminen
    • Tutkimuksen luotettavuus ja pätevyys
    • Tutkimustyön etiikka
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    (min. 40 % tavoitteesta)
    Tiedot:Opiskelija hallitsee tutkimuksen tekemiseen liittyvät perusteet välttävästi. Keskeinen käsitteistö on vain osittain hallussa.
    Taidot: Opiskelija osaa välttävästi käyttää ja soveltaa liiketalouden alan yksinkertaisimpia tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiä.
    Pätevyys: Opiskelijalla on valmiuksia suunnitella ja toteuttaa liiketalouden alan tutkimus- tai kehittämistehtävä, mutta hän tarvitsee runsaasti opastusta.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    (min. 70 % tavoitteesta)
    Tiedot: Opiskelija ymmärtää ja hallitsee tutkimuksen tekemiseen liittyvät perusteet hyvin.Hallitsee suurimman osan keskeisestä käsitteistöstä.
    Taidot: Opiskelija osaa tarkoitukseen soveltuvalla tavalla käyttää ja soveltaa liiketalouden alan tyypillisiä tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiä.
    Pätevyys: Opiskelijalla on valmiudet suunnitella ja toteuttaa liiketalouden alan tutkimus- tai kehittämistehtävä. Hän tarvitsee melko vähän opastusta.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    (min. 90 % tavoitteesta)
    Tiedot: Opiskelija ymmärtää ja hallitsee tutkimuksen tekemiseen liittyvät perusteet erinomaisesti. Hallitsee keskeisen käsitteistön.
    Taidot: Opiskelija osaa erinomaisesti ja tarkoitukseen soveltuvalla tavalla käyttää ja soveltaa liiketalouden alan tyypillisiä tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiä.
    Pätevyys: Opiskelijalla on valmiudet erinomaisesti ja lähes itsenäisesti suunnitella ja toteuttaa liiketalouden alan tutkimus- tai kehittämistehtävä.
    Lisätiedot
    Oman oppimisen arviointitehtävä ei vaikuta arvosanan muodostukseen. Tehtävä on kaikille opintojaksoille/-kokonaisuuksille yhteinen ja vastauksia käytetään myös opintojakson/-kokonaisuuden kehittämiseen. Tehtävä tehdään E-lomakejärjestelmässä.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opintojakso koostuu lukujärjestykseen merkityistä luennoista sekä opiskelijan itsenäisestä työskentelystä, josta muodostuu yhteensä 81 h opiskelijan työtä. Opetusmenetelminä käytetään luentoja, erityyppisiin materiaaleihin tutustumista, tehtäviä ja pienimuotoisia testejä. Tämä opintojakso on suunnattu erityisesti markkinoinnin ja viestinnän opiskelijoille, minkä vuoksi luennoilla keskitytään Luova toimisto Krean tyypillisimpiin opinnäytetyötyyppeihin sekä niistä johdettuihin esimerkkeihin. Muidenkin suuntautumisten opiskelijat ovat toki tervetulleita.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Heikkilä, T. 2008. Tilastollinen tutkimus. 7. uudistettu painos. Edita, Helsinki.
    Tuomi, J. & Sarajärvi, A. 2004. Laadullinen tutkimus ja sisällönanalyysi. Tammi, Helsinki.
    Uusitalo, H. 1991. Tiede, tutkimus ja tutkielma. WSOY. Juva.
    Opettajan ilmoittama muu oheismateriaali, joka löytyy opintojakson Moodlesta. Opintojakson tehtävät voi kuitenkin suorittaa hyödyntämällä opintojakson Moodlesta löytyvää muuta materiaalia.

    Työelämäyhteydet

    Opintojakso tarjoaa opiskelijalle valmiuksia toteuttaa opinnäytetyö toimeksiantona yritysyhteistyönä.

    Toimipiste

    Pasilan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tenttiä ei ole, eikä arvosanaa tai tehtäviä voi korottaa. Opintojakson viikkotehtävät suoritetaan opintojakson aikana Moodlessa. Kaikkien tehtävien tulee olla suoritettuina opintojakson päättyessä, muutoin opiskelijan on tulee käydä opintojakso uudelleen.
    Opintojakson analyysitehtävä etenee kumulatiivisesti, ja siihen valmistaudutaan luentojen aikana valmistavilla tehtävillä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Luento- ja Moodlemateriaalina voidaan käyttää myös englanninkielistä materiaalia.

    Ajoitus

    23.10.2023 - 15.12.2023

    Oppimistehtävät

    Opintojaksolla suoritetaan opinnäytetyöhön liittyvä ajokorttitehtävä, opinnäytetyön arviointitehtävä sekä viisi pienempää viikkoharjoitusta, jotka liittyvät opintojakson osa-alueisiin ( opinnäytetyön tavoitteenasettelu, raportointiohjeet, tiedonhankinta, kvalitatiivinen tutkimusote ja kvantitatiivinen tutkimusote). Tehtävien tarkemmat ohjeet löytyvät opintojakson Moodlesta. Tehtävät on palautettava aikataulun mukaisesti opintojakson aikana. Opintojakson päättymisen jälkeen tehtäviä ei oteta vastaan. Kaikkien tehtävien tulee olla suoritettuina opintojakson päättyessä, muutoin opiskelijan on tulee käydä opintojakso uudelleen.

    Ilmoittautumisaika

    12.06.2023 - 20.10.2023

    Aikataulu

    Opintojakson tarkempi aikataulu on Moodlessa

    Ryhmä
    • CONTACT
    • LHONT
    • LH4PACOM
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Opiskelija voi osoittaa aikaisemmin hankitun osaamisen (AHOT) sopimalla näytöstä opettajan kanssa.

    Opettaja

    Merike Koskinen

    Paikkoja

    15 - 45

    Arviointitavat

    Arviointi 0-5: Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää osasuoritusten suorittamista hyväksytysti:
    - opinnäytetyön ajokortti,
    - opinnäytetyön analyysitehtävä,
    - opinnäytetyön tavoitteenasettelu -tehtävä
    - opinnäytetyön tiedonhankintatehtävä
    - opinnäytetyön raportointiohjetehtävä
    - kvantitatiivinen tutkimusote -tehtävä ja
    - kvalitatiivinen tutkimusote -tehtävä.
    Kokonaisarvosana muodostuu opinnäytetyön arviointitehtävän kautta, muut tehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty. Hyvällä tuntiaktiivisuudella sekä kvantitatiivisen ja kvalitatiivisen tutkimusotteen tehtävien suorittamisella mahdollisimman korkein pistein on korottava vaikutus arvosanaan.

    Koulutus

    HELI Liiketalouden koulutusohjelma

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5