Opintojakson suoritustapa ja opintojaksolla noudatettavia perusperiaatteita:
- Aktiivinen osallistuminen opetukseen.
- Poissaoloja ei voi korvata lisätehtävillä, opiskelijan vastuulla on hankkia mahdollisesti tunneilla jaettu lisämateriaali sekä selvittää kavereilta seuraavan kerran kotitehtävät.
- Kirja (Skål och välkommen) ja opetuksessa jaettu muu materiaali tulee olla oppitunnilla mukana.
Opintojakson sisältö
- Ruotsin kielen keskeiset rakenteet
- Työelämälähtöinen sanasto
Oppikirja:
Skål och välkommen (Minna Jääskeläinen & Annika Salervo, SanomaPro). Kirja on opintojaksolla pakollinen.
Opettajan jakama lisämateriaali.
Opintojakson sisällöt ovat työelämälähtöisiä ja –aiheisia.
Haagan toimipiste
Tenttien ajankohdat löydät Moodle-sivulta opintojakson alettua.
Suomi
Opintojakson aihepiireissä tutustutaan pohjoismaisiin käytänteisiin ja opiskellaan kohdekielen kulttuuria. Opintojaksolla rohkaistaan opiskelijoita hakeutumaan vaihtoon ja kerrotaan mahdollisuuksista kotikansainvälistymiseen.
22.08.2022 - 14.10.2022
Oppimistehtävistä löydät tarkempaa tietoa Moodle-sivulta opintojakson alettua.
13.06.2022 - 19.08.2022
Opintojakson aikataulun ja luokkatilan löydät tämän sivun vasemmasta laidasta "Rytmitys- ja tilatoiveet ja ajoitus" - otsikon alta.
Tarkempi aikataulu on Moodle-sivulla opintojakson alettua.
Oppimistapa a:
Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät ja tentti päivä- tai monimuotototeutuksena.
Oppimistapa b:
(Tämän vaihtoehdon valitseminen edellyttää keskustelua opintojakson opettajien kanssa ennakkoon.)
Kirjallinen (tentti) ja suullinen näyttö
Arja Aktan-Helminen
15 - 40
Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty suoritus:
Opiskelija osaa ruotsin kielen perusrakenteita ja -sanastoa. Hän kykenee muodostamaan helppoja lauseita ja fraaseja sekä tunnistaa keskeiset ruokasanat ruotsiksi. Hän selviytyy helpoista vuorovaikutustilanteista, kuten kahvilassa ja kaupassa asioimisesta. Hän osaa myös kertoa itsestään ja perheestään.
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
H-5