Opintojakson suoritustapa ja opintojaksolla noudatettavia perusperiaatteita:
- Aktiivinen osallistuminen opetukseen Jatkuva näyttö, eli tuntityöskentely
on osa arviointia.
- Poissaoloja ei voi korvata lisätehtävillä, opiskelijan vastuulla on hankkia mahdollisesti tunneilla jaettu lisämateriaali sekä selvittää kavereilta seuraavan kerran kotitehtävät.
- Kirja (Skål och välkommen) ja opetuksessa jaettu muu materiaali tulee olla oppitunnilla mukana.
Opintojakson sisältöjä:
• Alan erilaiset asiakas- ja myyntipalvelutilanteet (ravintolan ja hotellin asiakaspalvelutilanteita)
• Gastronomista terminologiaa ja suomalaisesta keittiöstä kertomista
• Matkailijan Suomi
• Alan yrityksen, sen toimintojen ja henkilökunnan esittely
• Työelämän suullisia viestintätilanteita
• Alan ammatillisia tekstejä ja liikeviestintää
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
• osaa toimia ruotsin kielellä eri asiakas- ja vuorovaikutustilanteissa
• osaa käyttää ruotsin kieltä oman alan toimintaympäristössä.
• osaa tuottaa alalla tarvittavia yleisiä tekstejä ruotsiksi
• osaa esitellä yrityksen tuotteita ruotsiksi myyvällä ja asiakaslähtöisellä tavalla.
• osaa esitellä itsensä ja osaamisensa sekä kirjallisesti että suullisesti ruotsiksi
Opintojakson ohjaus tapahtuu opetuksen yhteydessä.
Oppikirja:
Skål och välkommen (Minna Jääskeläinen & Annika Salervo, SanomaPro). Kirja on opintojaksolla pakollinen.
Opettajien erilliset opetusmonisteet.
Opintojakson sisällöt ovat työelämälähtöisiä ja –aiheisia. Opetuksessa käytetään mahdollisimman paljon autenttista materiaalia. Elinkeinovierailut sekä mahdolliset vierailijat oppitunneilla.
Haagan toimipiste
Tenttien ajankohdat löydät Moodle-sivulta opintojakson alettua.
Suomi
Rohkaistaan opiskelijoita hakeutumaan vaihtoon. Painotetaan opiskelijan mahdollisuuksia kotikansainvälistymiseen. Opiskellaan kohdekielten kulttuuria.
22.08.2022 - 14.10.2022
Oppimistehtävistä löydät tarkempaa tietoa Moodle-sivulta opintojakson alettua.
13.06.2022 - 19.08.2022
Opintojakson aikataulun ja luokkatilan löydät tämän sivun vasemmasta laidasta "Rytmitys- ja tilatoiveet ja ajoitus" - otsikon alta.
Tarkempi aikataulu on Moodle-sivulla opintojakson alettua.
Oppimistapa a:
Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät ja tentti päivä- tai monimuotototeutuksena.
Oppimistapa b:
(Tämän vaihtoehdon valitseminen edellyttää keskustelua opintojakson opettajien kanssa ennakkoon.)
Kirjallinen (tentti) ja suullinen näyttö
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT).
https://mynet.haaga-helia.fi/fi/opiskelu/ahot/Pages/default.aspx
Arja Aktan-Helminen
15 - 40
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
H-5