Syventävä viinikurssi (5 op)

Toteutuksen tunnus: RES8RH035-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 13.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
16.01.2023 - 17.03.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
HOTEM Degree Programme in Hospitality, Tourism and Experience Management
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
Opettajat
Jouko Mykkänen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
02HAAGAVV
02HAAGAVV Haagan vapaasti valittavat
Opintojakso
RES8RH035

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Keskiviikkoisin 14.00 - 18.30 Viiniluokka Riedel A427
Viikko 1 Viinin maistelu; Viinin tyyliin, makuun ja hintaan vaikuttavat tekijät
Viikko 2 Chardonnay, Pinot Noir
Viikko 3 Cabernet Sauvognon, Merlot,
Viikko 4 Sauvignon Blanc, Syrah, Grenache
Viikko 5 Riesling, Loire, Alsace
Viikko 6 Italia, Espanja, Portugali
Viikko 7 edellinen jatkuu, Väkevät viinit
Viikko 8 Makeat viinit, Kuohuviinit

Oppimateriaalit

Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

Kirjallisuus: hanki Haagan Matskusta/Haagan kirjastosta kirja Understanding Wines: Explaining Style and Quality

Lue siitä ennen luennolle tuloa päivän aiheet!

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus ja tentti 48 h
Itsenäinen opiskelu 80 h
Oppimismenetelminä on systemaattinen maistelu ja sen yhdistäminen teoreettisen tietoon. Onnistunut opiskelu edellyttää tiiviin tahdin vuoksi aiheisiin ennakkoon perehtymistä.

Oppimistehtävät

Oppimispäiväkirjojen osioiden palautukset (3 kpl) kurssin aikana. Päivämäärät ilmoitettu Moodlessa. Soveltava tehtäävä tehdään kurssin lopuksi.

Arviointitavat

Kurssin osaaminen osoitetaan a) maistelutentillä (20%) ja b) oppimispäiväkirjalla (60%) ja c) soveltavalla tehtävällä (20%)

Siirry alkuun